Работа, CV-та, HR-и, съвети - 50-та тем

• 59 967
  • 749
  •   1
Отговори
# 420
Не мисля, че ще въвеждаш рецепти и рецептурни книжки. Най-вероятно ще завеждаш склад.

# 421
Момичета предлагат ми работа като оператор на компютър в аптека.
Някой работил ли е на такава позиция?
Най -вероятно става въпрос за специализиран софтуер и ме притеснява възможността за много допускани грешки.Все пак рецепти , рецептурни книжки и т.н вървят много .
Искаш ли работата, работи ли ти се? Ако да - започни, има изпитателен срок, винаги може да се разделите. Дано не се стига до там.  Не разбирам притесненията - никой не се е родил научен. Ще те обучат хората, ще внимаваш в началото, ще става по-бавно въвеждането. След време ще схванеш и ще е лесно. Била съм комп. оператор, но не в аптека.  Свиква се, няма страшно.

# 422
Не мисля, че ще въвеждаш рецепти и рецептурни книжки. Най-вероятно ще завеждаш склад.
Да грешката е моя Simple Smile)
Сега видях какво са написали в писмото което са ми изпратили за задълженията ми и те са
изготвяне на заявки към доставчици ,изготвяне на справки и анализи и въвеждани на данни в софтуерна програма.
Имам време да помисля преди да  дам отговора си .
Еmi.Daniel да работи ми се много Simple Smile От години не съм работила.Тъкмо си бях намерила хубава работа и малката ми дъщеря се разболя и се наложи да напусна.
Не бих започнала каква да е работа обаче Simple Smile

# 423
Ако работата е на удобно място и с прилично работно време бих започнала. Все пак се научава нещо ново. Не е казано до пенсия да си комп. оператор.
Но и ново, по-добро  място да търсиш от позиция на работеща ми се струва по-сериозно.

# 424
Сега видях какво са написали в писмото което са ми изпратили за задълженията ми и те са
изготвяне на заявки към доставчици ,изготвяне на справки и анализи и въвеждани на данни в софтуерна програма.
Имам време да помисля преди да  дам отговора си .
Ако условията те устройват, защо не! Работното време, заплатата, осигуровките, някакви бонуси как са? Аптеките обикновено са с удължено работно време и са отворени на всички възможни празници. Твоята длъжност ще изисква ли да си и ти там в "неработни дни"?
Програмата ще я научиш наизуст, че и всички лекарства  Peace Номенклатурата се запомня като скоростите на колата. След време, спираш да ги мислиш и действаш автоматично.

# 425
  • Другата България
Програмата ще я научиш наизуст, че и всички лекарства  Peace Номенклатурата се запомня като скоростите на колата. След време, спираш да ги мислиш и действаш автоматично.
Точно така е.
Имам позната, която работи същото.
И моят съвет е да не го мислиш толкоз. Peace

# 426
3дравейте на всички!
Аз смятам пак да се пробвам в държавната администрация. Гледам, че има доста обявени конкурси,за доста длъжности, вярвам силно, че ще успея Simple Smile

Да ви се похваля, че съвсем наскоро ме класираха в една малка община,но на второ място, т.е. ако до 1 година от конкурса се освободи ново място за същата длъжност, може да ме поканят мен, но аз не разчитам много на това... Whistling

# 427
Моля за мнения!
Попаднах на компания, която в момента търси само инженери, т.е. нищо общо с моята квалификация. Но е със сходна дейност, на бившата ми фирма.
Как би се приело да изпратя CV и мотивационно писмо, в което да се представя?  Прсто да имат досието ми в случай, че се отвори позиция. Попадала съм на фирми, които под обявите приканват за подобни кандидатури, но при тази няма   Thinking

# 428
  • София
Коя фирма търси инженери? Че и аз като инженер търся фирма.  baby_neutral

# 429
Коя фирма търси инженери? Че и аз като инженер търся фирма.  baby_neutral
Писах на лични  Peace

# 430
Dоbra, бих те посъветвала да им пишеш, ако наистина ги харесваш. Все пак тази фирма сигурно има сайт, на който са обявени имейли за контакт. Може да изпратиш там документи и ненатрапчиво да се представиш като професионалист. Аз бих направила същото за компания, към която имам интерес, а и съм получавала такива мейли. Успех!

# 431
Цитат
Дадос, ти споменаваш ли висшето си образование и квалифицаиите си, като кандидатстваш за работа изискваща средно образование? Да не би това да ти пречи? Вече от няколко места чувам, как момичета с висше образование кандидатстват като продавачки и ги викат на интервю, едва след като махнат висшето от си ви то
Смятам, че Valerina e права.
Не е съвсем така.
Говоря от личен опит. Започвала съм като продавачка във верига за дрехи и не, не съм си крила висшето. Едната причина да е викнат на интервю е, че имат голямо текучество. Втората причина е, че веригата е претенциозна - не че търси умишлено образовани продавачи, но явно висшистите им се струват по-надеждни. Да, двете изречения си противоречат Simple Smile Но това е.
Висшистите имат шанс поне за интервю в точно такива вериги. Ако кандидатстват за кварталната баничарница, естествено, че никой няма да им обърне внимание, но и надали въпросната баничарница предлага добри условия на труд и най-вече редовна заплата.

# 432
Аз веднъж от отчаяние бях кандидаствала за продавач във верига за мобилни телефони, но ми предложиха работа като управител. Не беше точно заради висшето ми де, но ситуацията е подобна. Тя и обявата за провадач вероятно е била с изискване за висше.

# 433

Натали желая ти Успех, на себе си също, защото и аз пуснах там СВ за една позиция.
Отдавна не беше излизало и нещо за мен в чуждестранна компания.

Между другото тази седмица 8-14.02 съм пуснал доста СВ-та и то уж в големи фирми :Спиди,Ролпласт,Валда,Онро и Сенсата-дано да ми излезе Късмета да се махна от тоя Кошмар в който се намирам в момента!

Всъщност, желая на всички намиране на Желаната работа в тази юбилейна тема!!! bouquet

За Спиди знам от шофьорите, че текучеството е голямо, но помня, че ти кандидатстваше за друга позиция.
За Сенсата след интервю не се обаждат ако не си одобрен.
Не мога да кажа много не аз кандидатсвам, а мои близки.

На мен днес ми е първия работен ден. Не знам до кога ще продължи това.
Вече съм се настроила, че отивам за месец, два  ooooh!
Това е четвъртото работно място за няма и една година.
Първо благодаря за Инфото.
Второ, ако трябва и 10 раб. места смени за 1год.щом не те устройва.
Писах ти на лични .

# 434
  • София - Варна
Ми, не знам вече, Drahokam, ясно е, че е много относително. Един път ще работи единият вариант, друг път -другият.
Аз също съм си нагаждала автобиографията в моменти на отчаяние и съм кандидаствала за какви ли не позиции. Доста пъти съм крила висшето, съответно и някои местоработи.
Не пожънах особен успех обаче в намирането на постоянна работа в България чрез подаване на документи в сайтове като Джобс.

Общи условия

Активация на акаунт