Работа, CV-та, HR-и, съвети - 50-та тем

• 59 960
  • 749
  •   1
Отговори
# 435
Е, имаш време. Аз бях почти на твоята възраст, когато си намерих най-дългогодишната работа.

# 436
  • София - Варна
Не, не, сега имам постоянна работа, която ми допада, поне засега.
Ама преди това висях в Джобса над година в опити за намиране на постоянна работа.

# 437
Мда, иска се постоянство и упоритост.

# 438
# 439
Благодаря Ви момичета. След толкова търсене най на края да намеря бяла фирма. Ще се опитам да мисля по-позитивно.

Дадос, ти споменаваш ли висшето си образование и квалифицаиите си, като кандидатстваш за работа изискваща средно образование? Да не би това да ти пречи? Вече от няколко места чувам, как момичета с висше образование кандидатстват като продавачки и ги викат на интервю, едва след като махнат висшето от си ви то.
Парадокс е, но май вече трябва да се срамуваме, че сме образовани.

Преди години и аз си направих този експеримент.
Веднага ме наеха на работа, но аз отказах. Беше ми чудно защо никой не ми се обажда. Просто трябва да си със средно Wink

# 440
Dоbra в няколко фирми съм си подавала св-то и мотивационното писмо без  да имат обявени работни места.Изпратих го ей така да се представя и да ме имат в предвид.От едната дори ми се обадиха още същия ден в който си пуснах документите.Наеха ме веднага  Grinning .
Аз ходих три дена и се отказах защото не ми харесаха някои работи и не ме устройваше .
Така ,че според мен смело може да си пуснеш св-то и мотивационното писмо.Може и да ти се обадят  Hug.
По въпроса за висшето и аз си мисля ,че понякога не ми се обаждат именно защото търсят човек със средно образование.На последната ми работа много се колебаха дали да ме вземат защото търсеха човек със средно образование за длъжността "главен технически сътрудник" .
Аз съм инженер електротехника .За съжаления нямам и един ден трудов стаж по специалността .Винаги съм била офис сътрудник , офис секретар, най - много съм работила като застрахователен консултант в продължение на 5 години .Имам и  около 3 години при един и същи работодател в родния ми град.Започнах като продавач консултант , след около 6 месеца работа ми предложиха да стана офис сътрудник и след това помощник отчетник -счетоводство .Не съм сменяла много работодатели.На интервюто на което се явих и работата на която ме назначиха като главен технически сътрудник казаха ,че това говори много добре за мен след като дълги години съм работила при един работодател на различни позиции и съм постигнала някакво израстване . Много дълго писах а и от едно скочих на друго Simple Smile)Исках просто да кажа ,че понякога наистина е възможно да не ни се обаждат защото изискват средно и смятат ,че това място не е подходящо за нас.

# 441
dobra, аз първата си работа на трудов договор също започнах по подобен начин, само че си занесох CV-то лично. Не търсеха служители. Това беше и в малък град и нищо не ми костваше да отида де.

# 442
Благодаря момичета  bouquet
Пратих, представих се. Фирмата е на много по-високо ниво от предишната, в която съм била. Представете си да сте били на платноходка и да се качите на круизен кораб Simple Smile Но пак е в същата индустрия и ми светнаха очите като я намерих!
Винаги съм искала да намеря хем да е същото, хем аз да уча, да ме водят нагоре. Не бързам за там и не бих ги чакала. Ако излезе нещо ще започна, че не ми се стои без работа. Но ще ги държа под око  Party

# 443
  • София
Стискам палци!

# 444
  • в огледалото на живота
Успех,Добра
  Peace

# 445
Успех и от мен Simple Smile) Дано нещата да се получат.
Стиснете палци и за мен.Подадох си св-то на още няколко места които ми допаднаха .
За компютърния оператор още се колебая и са ми дали дълъг срок да реша до първи март.А до тогава може да излезе нещо  по- добро Simple Smile) И да се получат нещата за една от работите за които съм кандидатствала.

# 446
Пускам тук линк с тази новина, понеже мисля имаше хора от тази област: http://www.economy.bg/business/view/22217/Shvejcarska-kompaniya- … i-mesta-v-Montana

# 447
Благодаря на всички за пожеланията  Hug
Вчера ми се обяди някаква девойка от HR агенция. Два пъти я помолих да повтори името и пак не чух нищо. Голямо мънкане! Зададе ми 2-3 въпроса и ме пита дали е удобно днес да ми звънне нейна колежка да ми провери нивото на езика. Питах я дали ще ми прати мейл с час на обаждането.  Много се изненада, защо било нужно  ooooh! само сме щели да си поприказваме. Ок, да стиковаме време все пак. Записа си желания от мен час. Да спомене името на колежката.... що  пък! Е, висях на телефона, изобщо не звъннаха. То бива непрофесионализъм, но вече съм решила такива да ги режа. Губят ми времето да си пълнят списъците, колкото да отчетат работа.
Отделно, на HR компания не съм пращала документи. Следователно в обявите лъжат и се представят за пряк работодател.

# 448
  • София - Варна
Това звучи кофти, dobra.

# 449
  • България-Швейцария
Два пъти я помолих да повтори името и пак не чух нищо. Голямо мънкане!
Забелязала съм, че когато звъня или ми звънят от всякакъв тип центрове за обслужване на клиенти връзката е ужасна, все едно се обаждат от оня свят Stop Не знам защо е така, заради централите или заради това, че разговорите се прекарват през Интернет, но просто е ужас. Аз имам и проблем със слуха, ако глъхне връзката директно казвам да ми позвънят от мобилен или аз да върна обаждане от моя, иначе е безпредметно да говорим. На мобилния си чувам идеално.

Цитат
Отделно, на HR компания не съм пращала документи. Следователно в обявите лъжат и се представят за пряк работодател.
Не е добре това и според мен, защото HR компаниите не са благотворителни дружества, а живеят от посредническа дейност. Има доста случаи, в които хора, контактнали фирмата директно са наети с доста по-високи възнаграждения. Достатъчно е, че се рекламираме като дестинация с евтин труд, за да се подбиват още заплатите. Ситуацията много ми напомня за пазара на имоти.

Общи условия

Активация на акаунт