Работа, CV-та, HR-и, съвети - 50-та тем

• 59 480
  • 749
  •   1
Отговори
# 690
Цитат
Ако на някой заплатата тук не му стига и не може да си намери добре платена работа - защо не отиде в чужбина?

Защото не всеки желае да ходи в чужбина. Защото, ако си неквалифициран тук, сега вече по-трудно ще си намериш работа и в чужбина пък била тя и неквалифицирана и въобще никой няма да те държи, ако си мързелив. За неквалифицираната работа в чужбина заплатата също е като за неквалифициран персонал по тамошния стандарт.

# 691
Имам близка позната, която работи в Мтел...... високи таргети, малък шанс за достигането на които и съответно за получаване на бонуси.
И аз това казах от гледна точка на Глобул. Обаче от друга страна Глобул вече е Теленор. Знае ли човек... може да са се променили нещата

Инак що бе... няма ограничения за писането в темата. Селика трайно си търси работа въпреки спорадичното намиране от време на време на неща, които не я удовлетворяват. Нормално е да пише повече. Какво толкова сега?

Относно броящите стотинките си... АЗ лично съм от тях в момента. Понякога човек го делят буквално 1-2 погрешни стъпки от безпаричието
Скрит текст:
(Няколко малки, но едновременни кредита, неработещ мъж и наем зануляват изкараното. Дете нямаме, със средно образование съм (но то е малко, защото учих висшето си насила, за да угодя на майка си). Нормална заплата - 1100 нетно. Не е висока, но не е и ниска. Ще минат още 3-4 месеца в броене на стотинките докато (дай Боже) поприключат нещата.
Повечето хора не си броят стотинките не защото им стигат, а защото са се научили малко или много да бъдат разумни в харчовете си.

Esme, много точно и с правилните думи описваш нещата.

# 692
Какво да обичам, caprice?

# 693
Вече и мненията ще си броим  Laughing сигурно има ново форумно правило за лимит на писането  Laughing

# 694
  • In the shadows of my mind
В М(ен)тел има много голямо значение какъв точно акаунт мениджър ще бъдеш - сегментите са няколко на вид спрямо големината на клиента, както и в кой район точно се намираш. Софийските акаунт мениджъри се делят на нови и стари  Mr. Green Старите са от времето на Мобилтел (а сигурно има и от Мобиком ерата). С течение на времето, при увеличения и прочие, тези хора са достигнали до доста добри заплати - над 2 хил. лева без бонуси. Новите обаче не вярвам да взимат повече от рейнджа 1200-1500 макс. Бонусите са  мисия невъзможна - независимо дали си в кол центъра, в магазина, дали си акаунт мениджър или проста чистачка. Така е от времето на "големия срив", когато си сменяха системите и хората нямаха сметки 3 месеца. Работата иначе е лесна, да не кажа и почти никаква  Grinning В провинцията нещата се случват изключително трудно и големи клиенти почти няма - т.е. бонуси абсолютно никога не се хващат. Но... хората там имат други предимства, като например - липса на шеф наоколо и около главата ти постоянно.
От друга страна там има фактори, които много хора наричат плюсове: относителна сигурност, парите винаги идват на време така, както трябва, допълнително здравно осигуряване, автомобил, други дребни придобивки, телефон и прочие.
Като човек, който за съжаление е работил за тях, мога да напиша още няколко страници, ама засега стига толкоз  Laughing

# 695
Имам близка позната, която работи в Мтел. Като жяла нищо хубаво не е казала - почти постоянно е на работа, високи таргети, малък шанс за достигането на които и съответно за получаване на бонуси. Преди беше в "Хенди" и беше по-доволна.
Celika, всяко второ мнение в темата е твое  ooooh! Ако обичаш  Stop

Има ограничения за броя мнения ли  newsm78

Темата си има модератор, не е нужно друг да иззема функциите му  ooooh!

# 696
Не, няма ограничение  в броя на мненията Laughing Който разбрал какво съм искала да кажа, разбрал. Който не е, не е.
Хубава вечер на всички  Heart Eyes

# 697
Нямам намерение в момента да ходя в чужбина.
Обаче ми е много интересно защо всеки мързелан и пъзльо си вдига задника да иде да работи "за повече пари" (без обаче да сравнява и по-високия стандарт) в чужбина, вместо да си потърси правата тук. Аз напоследък доста си търся правата. И не само моите.
Иначе, горе ви го казаха - неквалифицираният тук ще е такъв и там. Дали ще живее при мама и тати тук, или с още 5 съквартиранти там - каква е разликата? Че е в заветната чужбина?

# 698
Не знам в чужбина как е, но тук права да си търсиш е мисия невъзможна...!!! Веднага ти показват вратата. Може би се броят на пръсти свестните фирми.

# 699
Ако си конкурентоспособен може да си търси правата и си ги намираш даже, но ако не си, ще ти покажат вратата.

# 700
  • Другата България
Абсолютно не е вярно това.
Може да си конкурентноспособен и пак да си аут заради други причини или поради тях.
Все пак не си само ти такъв в крайна сметка.

# 701
Да си конкурентоспособен означава да си "само ти". Не буквално, разбира се. Просто означава да си най-добрият избор за тях.

# 702
  • Другата България
Именно, че не е да си само ти.
Буквално казано.
Мериш се с доста други.
А пък ако случайно си най-добрия избор, след време вече може и да не си, така както си бил.

# 703
След време сменяш фирмата.

# 704
Ама аз ти говоря в случаите, в които си само ти.
Малко вероятно е като започнеш работа някъде, защото си бил най-добрият избор, след време да станеш лош избор за същата тази фирма.

Общи условия

Активация на акаунт