Работа, CV-та, HR-и, съвети - 50-та тем

• 59 977
  • 749
  •   1
Отговори
# 375
dobra, не могат да ги обявят, защото в повечето компании заплащането е фирмена тайна

# 376
Само че не всички сме корпоративни лъвици, да не се лъжем.
Повечето фирми, дори с по няколкостотин служители, са с манталитет и поведение на гаражно магазинче, както и заплатите им са в съответния диапазон.
Не обявяват заплати, просто защото заплатите са ниски. Аз, например, имах един период, когато бях готова на всякаква работа и тогава именно започнах това, което работя сега. Заплатата ми се видя направо висока. Все ме плашеха, че ще работя по 15 часа 6 дни в седмицата за минималната и когато намерих работа на почти държавно работно време за двойно повече пари, веднага клъвнах.
Всъщност има къде-къде по-добре платени работни места с хубаво работно време, но са твърде малко и ако обявят заплатите, всякакви ще се юрнат, поблазнени от цифрата. Те и сега се юрват, поблазнени от името.

# 377
Всъщност има къде-къде по-добре платени работни места с хубаво работно време, но са твърде малко и ако обявят заплатите, всякакви ще се юрнат, поблазнени от цифрата. Те и сега се юрват, поблазнени от името.
bouquet
Интересуват ме тези фирми Simple Smile Може и на лични Wink

# 378
Аааа, поименно и тука. И ние искаме да споделиш.

# 379
dobra, не могат да ги обявят, защото в повечето компании заплащането е фирмена тайна
В две от големите фирми, в които съм работила фирмена тайна бяха само заплатите на висшия мениджмънт, защото варираха много. За редовите служители се знае,  няма какво да се крие.
Но защо да ходя на интервю, да правя тестове, да губя времето И на отсрещната страна, накрая да ми предложат нещо смешно? Аз знам за колко бих започнала. Ако много закъсам ще смъкна със 100лв, с 200лв, но не и с 1/2.
Днес пратих по една обява, че и мотивационно си играх да пиша  ooooh! После погледнах в bgrabotodatel - смешници! 650лв с отличен английски. За 800 мога да се цаня за продавачка в денонощен клекшоп. Ето за такива говоря. Не знам колко ценни кадри ще изпуснат като в София за 650лв с език няма кой да работи. Само първокурсници от бедни райони на страната, но и те като се ориентират ще избягат.

# 380
... . Какво ще им стане да ги обявят и да не губят както свое време, така и това на кандидатите........................
И аз при покана за интервю, започвам при някои фирми точно така :
Понеже виждате, че и в момента работя очаквам заплата Х, ако не може да си я позволите да не идвам на интервюто да си губим времето Взаимно. bouquet
Да, да. Всички уж смятат така за HR-ите. Но аз поне колкото пъти съм казвала, че не само говорят, а и мислят глупости HR-ите, все се намира някой да ми каже колко съм лоша.
И кое ти е лошото???
Защото сигурно им искаш Ясни иТочни отговори по въпроси за:раб.време ,почивки в раб.време,отпуски ,заплащане за извънр. труд  и като им кажеш може и заплащането за съответната длъжност , която ти предлагат почват да свиват Устни newsm78
А иначе отначало са усмихнати  Grinning и щастливи колко много неща Можеш Crazy
Моят призив е :Никакво подценяване на Труда и Възможностите НИ!

Вярно е, че Цар ГЛАД е най-Жестокия, но нека да запазим малко Самочувствието си!
И мен ме е яд с ПОДБИВАНЕТО НА ЦЕНАТА НА ТРУДА, но това е факт.
Преди 18г. като се ожених и се преместих от Дианабад в Люлин долу паркирахме само три коли от целия ВХОД-1997год.Е сега да видите какъв Купон е с паркирането 2016г #Crazy newsm78 #Cussing out #2gunfireабе аз не познавам много хора в нашия вход , защото са наематели-целият Вход е от 33 апартамента,повечето не ги познавам, въпреки , че 10годинии бях Домоуправител на входа{скъсах си Нервите} -но освен това, където има събиране на много хора -има и съответно покачване на цените на Всичко , поради засилващото се Търсене???
Е скоро нЕма да се видиме У пари, дори и да сме си кореняк Софиянци и да не плащаме наеми  за жилище. bouquet bouquet bouquet

Последна редакция: нд, 14 фев 2016, 23:15 от td

# 381
Моля, дайте идеи за читав конвертър от  .html в pdf или .doc!
Ползвах няколко безплатни, все неуспешно. Единият тъкмо да ме зарадва, отварям файла - на дъното на всяка страница реклама на сайта  Confused Не ми върши работа така.

# 382
PDF Creator, но на мен и уиндоуса ми ги прави чудесно в PDF-и. Windows 10 има вграден PDF конвертор.

Да, заплатите наистина са корпоративна тайна. В предните ми големи компании никой не знаеше заплатата на другия. Изключвам мениджмът, HR и счетоводство, разбира се.

Последна редакция: пн, 15 фев 2016, 06:18 от celika

# 383

Натали желая ти Успех, на себе си също, защото и аз пуснах там СВ за една позиция.
Отдавна не беше излизало и нещо за мен в чуждестранна компания.

Между другото тази седмица 8-14.02 съм пуснал доста СВ-та и то уж в големи фирми :Спиди,Ролпласт,Валда,Онро и Сенсата-дано да ми излезе Късмета да се махна от тоя Кошмар в който се намирам в момента!

Всъщност, желая на всички намиране на Желаната работа в тази юбилейна тема!!! bouquet

За Спиди знам от шофьорите, че текучеството е голямо, но помня, че ти кандидатстваше за друга позиция.
За Сенсата след интервю не се обаждат ако не си одобрен.
Не мога да кажа много не аз кандидатсвам, а мои близки.

На мен днес ми е първия работен ден. Не знам до кога ще продължи това.
Вече съм се настроила, че отивам за месец, два  ooooh!
Това е четвъртото работно място за няма и една година.

# 384
Sollsoll, успех! Това дали ще ти хареса работата зависи най-вече от нагласата ти, така че се опитай да мислиш позитивно. Щом си я избрала тази работа, значи има положителни неща.  Мисли за тях!

# 385
  • На брега на реката
На сегашната позиция, за която кандидатствах, заплатата е обявена. Но е на временен договор, предполагам, че тенденция за повишаването й няма. Обаче хайде да не е първи, но втори критерий ми беше заплащането. Първият - опитът, който никъде другаде в нашия град няма да придобия.
 Каква е идеята с тия тайни заплати? За да не си искаш увеличение ли? Повече работя от Х, заслужавам по-високо заплащане? Аз така го разбирам. На сегашния ни шеф, това пък е начин да се опитва да ни настройва една срещу друга. Въобще не й се получава и откровено се дразни на извън офисните ни взаимоотношения. Но пък сме малка фирма, с малък екип.
Sollsol, успех! Не се настройвай така, а извлечи всички полезности, които ти предлага работата.
Успешна седмица ва всички!

# 386
Причините са различни, но най-вече е просто защото политиките на фирмите са такива. На мен лично ми е добре да не знам заплаттие на колегите, както и те да не знаят моята.

# 387
Аз случайно разбрах на един колега, но предполагам, че на другите е в същия размер горе-долу, и се почувствах доста прецакана  Joy Но аз съм си виновна, де. Не познавах добре пазара, като дойдох тук, и явно съм си поискала по-ниска заплата  Rolling Eyes

# 388
Е, сигурно ще ти я увеличат.

# 389
И аз искам да се измъкна от ужаса в момента , но не ми се дава никъде възможност!  Sad

Общи условия

Активация на акаунт