Работа, CV-та, HR-и, съвети - 50-та тем

• 59 978
  • 749
  •   1
Отговори
# 405
Всеки си разсъждава от неговата ситуация, само че някои казват "това при някои е така или не е така", а други се опитват да слагат всички под техния знаменател.
Мери, тези неща за които разсъждавате зависят повече от дейността и нивото, отколкото от града. В някои случаи човек си пази мястото и не смее гък да каже, защото няма къде да отиде, но в други случаи шефа те пази, защото няма кой друг да вземе.

# 406
Celika ти продължаваш да ми помагаш, пък и не само на мен, говоря съвсем сериозно! Hug
Помагаш, не само като оформление на СВ, даваш кураж, както и всичко останало, не си мисли че нямам в предвид съветите ти, имам ги Praynig

Дадос, ти споменаваш ли висшето си образование и квалифицаиите си, като кандидатстваш за работа изискваща средно образование? Да не би това да ти пречи? Вече от няколко места чувам, как момичета с висше образование кандидатстват като продавачки и ги викат на интервю, едва след като махнат висшето от си ви то.
Парадокс е, но май вече трябва да се срамуваме, че сме образовани.

# 407
А и аз поне не познавам шефове, които гледат с добро око на
Цитат
ще му мрънкам и натяквам, нищо че фирмата е негова
.
Аз съм работила за такива шефове. Карали сме се здраво, спорили сме. Нито са ме гледали лошо за това, нито са ме уволнили. Даже се радваха, че отстоявам позиция в името на фирмата. Той може да е шеф, но това не го прави по-вещ в моето занятие. Той работи по общата картина и не може да знае всички детайли в различните отдели. Затова, ако ме спъва - спор. Разбира се говоря за ерудирани хора, не за разни парвенюта с претенции.

# 408
И аз съм спорила с моя бивш пряк шеф.

# 409
Celika, благодаря за  PDF Creator. Инсталирах го, въведох ключ, обаче точно конвертиращия модул не е активен за безплатната версия. Така че приемам други предложения. Мога и да прескоча до копирния център, само дето още не съм добре и не ми се излиза Rolling Eyes Ако го направя сама ще ми е по-удобно.
ПП: Конвертирала съм много пъти, не помня с какви програми, все безплатни. Сега не знам защо не ми се получава.

# 410

И аз, не пряк ами с управителката - малко преди да си тръгна по нейна вина, и казах , беше един петък , че няма да си отстъпя мястото , бях готова на всичко да остана колкото се може повече и бях готова на всичко. Та така, жена управител, мъж мениджър, управителка ме разбра на криво,все едо, не искам да говоря за това!  Close

# 411
Еовин, супер интересно! Не съм го прочела цялото още, но благодаря. Ех, дано внуците ми доживеят подобно и в Бг  Laughing
По повод последните постове - аз също съм изказвала пред шефове гледната си точка, която се различава от тяхната. Не мога да кажа, че сме спорили, но сме обсъждали. Всъщност нашето (на всички колеги) мнение винаги е било търсено. И след това се взема адекватно решение.
Добра, с онлайн сайтовете, които излизат в гугъл при търсене на хтмл то пдф, ли не става?

# 412
  • Другата България
И аз, и затова е бивш. Grinning

# 413
Е, моят не затова е бивш. Simple Smile

dobra, как конвертираш? Какво точно искаш да направиш? Аз просто разпечатвам към PDF даден документ.

# 414
  • София
Здравейте! Изчетох доста неща, но не намерих това, което ми трябва на мен.

Някой може ли да ми даде информация за Райфайзен банк и най-вече факторинг отдела. Как протичат интервютата там? Заплати?
Ще съм много благодарна за малко знаниея от някой по темата

# 415
  • София
Добра,  какво конвертираш? Не може ли да го отвориш в уърд и да го запазиш в .PDF?

# 416
  • София - Варна
Цитат
Дадос, ти споменаваш ли висшето си образование и квалифицаиите си, като кандидатстваш за работа изискваща средно образование? Да не би това да ти пречи? Вече от няколко места чувам, как момичета с висше образование кандидатстват като продавачки и ги викат на интервю, едва след като махнат висшето от си ви то
Смятам, че Valerina e права.

# 417
  • Другата България
Цитат
Дадос, ти споменаваш ли висшето си образование и квалифицаиите си, като кандидатстваш за работа изискваща средно образование? Да не би това да ти пречи? Вече от няколко места чувам, как момичета с висше образование кандидатстват като продавачки и ги викат на интервю, едва след като махнат висшето от си ви то
Смятам, че Valerina e права.
Разбира се, че е права. Peace
Само дето Дадос не отговаря на такива въпроси. Grinning

# 418
Dados, за да спориш с шефа трябват няколко ключови положения. Да си тежиш на мястото, т.е. да разбираш достатъчно от работата, за да си уверен в своята гледна точка. Второ - да спориш за конкретно действие в полза на фирмата, клиента, отдела, а не за дребнотемия и битовизми.
Трето - да познаваш добре съответния шеф, манталитета и лимитите му.

Днес по НТВ имаше репортаж за търсенето и предлагането на трудовия пазар в Европа и у нас. Имало и безработни, имало и много незаети позиции, но нямало съвпадение, за да се покрият. Новина  Crazy

Celika, Little afternoon, стана  Hug  Hug

# 419
Момичета предлагат ми работа като оператор на компютър в аптека.
Някой работил ли е на такава позиция?
Най -вероятно става въпрос за специализиран софтуер и ме притеснява възможността за много допускани грешки.Все пак рецепти , рецептурни книжки и т.н вървят много .

Общи условия

Активация на акаунт