Работа, CV-та, HR-и, съвети - 50-та тем

• 59 955
  • 749
  •   1
Отговори
# 450
  • Другата България
Пускам тук линк с тази новина, понеже мисля имаше хора от тази област: http://www.economy.bg/business/view/22217/Shvejcarska-kompaniya- … i-mesta-v-Montana
Много благодаря. Tired Hug
Само дето докато стане евентуално това ще съм за пенсия.
Шегувам се, истината е, че от теб го научавам, ще поразпитам.

# 451
Веднъж бях на интервю в една агенция. Първо, че ме разпънаха с тестове и въпроси - 4 часа... Shocked Накрая ме пита за заплатата и поисках средната за моята професия /в повечето фирми дават тази заплата/, при което ми се каза, че много искам и дори ме попитаха дали имам против минималните осигуровки... Crazy Mr. Green

# 452
Мери, те тези големи бази в индустриалните зони, ако съдя по новините за около София, не се строят толкова дълго време - по година и половина - две. Не знам на колко си ти, но може пък да хванеш поне да се пенсионираш там Mr. Green
Аз много се радвам като прочета такива новини за малките градове. Не знам 100 позиции реално каква разлика биха направили за град от хиляди, но може пък да им потръгне и да разширят, или да повлекат крак за други фирми... ех, размечтах се  Mr. Green

# 453
  • Другата България
На 45 съм. Peace
Иначе разсъждаваш в много правилна посока.
За града 100 места са си цифра.

# 454
Веднъж бях на интервю в една агенция. Първо, че ме разпънаха с тестове и въпроси - 4 часа... Shocked Накрая ме пита за заплатата и поисках средната за моята професия /в повечето фирми дават тази заплата/, при което ми се каза, че много искам и дори ме попитаха дали имам против минималните осигуровки... Crazy Mr. Green
Което ме кара да мисля, че много добре правя, обявявайки още по телефона какъв е санитарният минимум, под който няма смисъл да им губя времето на хората (а и те моето. Все пак работя).

Повечето ми познати казват, че е нахално. Ами де да знам. Те като звънят да те канят за интервю всички са любезни, но сиренето се купува с парички, не с любезност. Това едно. И второ - нерядко правят такива изпълнения като разказаните.

Мери, не си престаряла, човек. Не знам защо така постоянно натъртваш върху възрастта си. Даже мислех, че си на 55-56. А ти на 45... Извинявай ама имаш близо 20 години до пенсия.

# 455
  • Другата България
 Laughing  Тенкс, ама с тия пишещи дечурлига в темата направо си се чувствам дъртоза.
Много им се радвам обаче.

# 456
Защо ме търсиш? , аз почти познавам по обявата коя фирма ще дава нормални заплати и за коя ще са "много искаш".... Mr. Green Не винаги уцелвам, но почти.
Най-лошо впечатление правят тези, които се пазарят. Имаше една фирма, която уж ме харесаха, минах всички интервюта и всевъзможни тестове, накрая ми се пазариха за 100 лв.  ooooh! newsm78 Това, да речем, можех да го преглътна, но.......Когато разбрах, че искат да подпиша в трудовия договор, че, ако си тръгна по мое желание, им дължа 5 хил. лв. Shocked, ги отсвирих много бързо!!!  Crossing Arms

Merri_An,
ама къде се слагаш при дъртите , бре жена! Ми че и аз съм към 40-те, ма се смятам още за младежка. Като станеш на 65, тогаз!!!!  Mr. Green bouquet

# 457
  • София - Варна
Цитат
Имаше една фирма, която уж ме харесаха, минах всички интервюта и всевъзможни тестове, накрая ми се пазариха за 100 лв.
Като студентка работех в една фамилна фирма, пазариха ми се за еднократната сума от 60 лева. При напускането ми заявиха, че са сбъркали и 3 месеца са ми плащали с 20 лв. отгоре, искаха си ги обратно.  Joy Joy Joy

# 458
Абе важното е на колко се чувстваш... И аз съм дърта, ама още си мисля за развитие, а не просто работа. То аз и сега си се развивам, но не в много перспективна област

# 459
То не е толкова до това как се чувстваш според мен. Около четиридесеттте си предпочитан персонал. Гледат го така: няма тепърва майчинства, детето болно...
Действително докато дойдеш до пенсия, нищо чудно възрастта за пенсиониране да се вдигне до 65. Ето затова ти казвам - не се групирай при предпенсионните. Две десетилетия те делят от това време.  Joy

# 460
Абе то хубаво, че се чувстваме млади, ама никой не ни пита...слагат ти прословутата бариера "до 29" и толкова. И за програми, и за временна заетост и в обявите.

# 461
Ми те и парите са им за толкова на тия "до 29"...

# 462
  • Другата България
Абе то хубаво, че се чувстваме млади, ама никой не ни пита...слагат ти прословутата бариера "до 29" и толкова. И за програми, и за временна заетост и в обявите.
А, ето за това говоря.

# 463
И аз се чувствам млада, но факта че кандидатствах на мнооого места, на които напълно отговарям на изискванията, а не ми се обаждат ми говори, че предпочитат хора с друго ЕГН.

# 464
А е ли възможно cv-то да не ти е направено добре?

Общи условия

Активация на акаунт