Работа, CV-та, HR-и, съвети - 50-та тем

• 59 947
  • 749
  •   1
Отговори
# 465
  • София - Варна
Да, и аз това щях да предложа като celika. Много хора не отдават нужното внимание на CV-то.

# 466
  • София
Аз например, се усетих, че едното ми СВ на английски издиша. Никой не ми се е обаждал след него.

# 467
  • Другата България
Какво може да му е на СВ то?
Само не форматът агейн. Stop

# 468
А е ли възможно cv-то да не ти е направено добре?
celika, моля те обърни внимание и на моето CV-ще ти го пратя на Лични.

# 469
Според мен проблемът не е в CV-то. Кандидатствала съм по обяви в jobs-а, публикувани от агенции. Обаждат ми се, правим интервюта с разни HR-и, казват ми, че съм много подходяща и че ще препоръчат кандидатурата ми и... до там. Това ме навежда на мисълта, че работодателите предпочитат хора от друга възрастова група.

# 470
Като чета за опита ви, оставам с впечатление, че в една фирма най-важни са ЧР/HR.
Те преговарят, те преценяват.
Ами ако бъркат?
Ако аз съм човекът, търсен от управителя?
Тях кой ги е избрал? И в техни ръце/глави/сърце ли е съдбата на търсещите работа  newsm78

# 471
Според мен проблемът не е в CV-то. Кандидатствала съм по обяви в jobs-а, публикувани от агенции. Обаждат ми се, правим интервюта с разни HR-и, казват ми, че съм много подходяща и че ще препоръчат кандидатурата ми и... до там. Това ме навежда на мисълта, че работодателите предпочитат хора от друга възрастова група.
Според мен, не гледат само годините Ни, но и видят ли опита, който имаме си казват:Тоя ще иска Много Пари!!!!
И.......преминават на следващия кандидат. newsm78
Но,  да не Униваме!

През 2009г.-уж не беше Тази Криза имах много предложения, но Никога не забравям това;
Виждам обявата-пусната от НР-агенция
Кандидатствам .
Звънят ми след няма и 3мин. от подаване на кандидатурата.
Може би бяха и на голям Зор newsm78  и след 30мин. бях при тях на интервю в Агенцията-можех да отида веднага, защото не работех в момента.
След, като приключи интервюто минаха около 30мин. и веднага бях поканен на интервю с Работодателя.
Изкефи ме тази Агенция за подбор на персонал Тогава, въпреки, че не мога да си спомня как се наричаше-само помня, че адреса беше тогава на ул.Искър  м/у ул.Г.С. Раковски и бул.Васил Левски -–София.
Отново желая на всички Успех!!!!!!!

Последна редакция: чт, 18 фев 2016, 00:13 от td

# 472
Играе ЕГН-то и още как.
Преди, хем имах по-малко навъртян стаж ми се обаждаха след абсолютно всички изпратени документи. Не преувеличавам. На 2 от първите 3 интервюта ме одобриха и ми направиха силни оферти. Бяха готови да ме чакат да си изработя предизвестието.  Във фирмата, която избрах ми дадоха двойна стартова заплата от тази на колежките с моето занятие. Тогава аз млада, те по-старички. Да не говорим като напусках с  каква оферта ми се обади лично собственика. А той по принцип със служителите не общува извън оперативки. Предложи ми 50% нетно увеличение.
Е, колелото се завъртя  Blush  И аз съм в групата на гонещите 40-те, да го кажа, късни 30  Mr. Green
В момента оферти не валят, дори поканите за интервю са ограничен брой. Да не ви звучи пораженски, далече съм от тази фаза. Просто отчитам фактите.

# 473
Другият вариант е както каза  td, да си мислят, че ще иска много пари. Ипи пък местата, за които е кандидаствала са под нивото и. Мен когато си търсех работа, ми се обаждаха само от най-добрите компании и само за най-добрите места, които са над квалификацията ми. Само от едно място с обява на български се бяха объркали да ми се обадят.
Всичко може да му е на СВ.то, Мери. Не само форматът. А форматът (и размерът), Мери, е много важен. Grinning

Последна редакция: чт, 18 фев 2016, 06:20 от celika

# 474
Като чета за опита ви, оставам с впечатление, че в една фирма най-важни са ЧР/HR.
Те преговарят, те преценяват.
Ами ако бъркат?
Ако аз съм човекът, търсен от управителя?
Тях кой ги е избрал? И в техни ръце/глави/сърце ли е съдбата на търсещите работа  newsm78
ооо, да!  Пу, че ме е яд. Так ми се иска понякога да ги избутам от тъпите им бавни и престорени, абсолютно ненужни интервюта и да се видя с баш човека на който му трябвам, за да каже ДА или НЕ.  Shocked Случи ми се:
1. Да намеря връзка с единият от служителите, които ме интервюираха, но ми казаха, че той неможел нищо да направи...  newsm78 Нещастник! Как го използват, горкият. Така да си придава важност, язък.
2. Най-любимото ми е Директор, който си търси асистентка и след като съм минала през ЧР, счетоводители и други, да се уверя, че бос-а си има човек. А те горките си губят времето. Моето, остави, аз се забавлявам. За спорта.
3. И последно, но не по важност- на интервюто да ме карат да попълвам разните им там форми, които всъщност е можело да ми пуснат в мейл. А са ме избрали по СВ (мотивационно), но аз така или иначе нямаше да ги попълня. Вече съм получавала по мейл такива форми от белгийци и холандци- явно това име политиката. Нека ме питат прав текст дали съм семейна и на какво възраст са ми децата #2gunfire

# 475
Само веднъж съм започвала работа след интервю с ЧР Simple Smile

# 476
Веднъж бях на интервю в една агенция. Първо, че ме разпънаха с тестове и въпроси - 4 часа... Shocked Накрая ме пита за заплатата и поисках средната за моята професия /в повечето фирми дават тази заплата/, при което ми се каза, че много искам и дори ме попитаха дали имам против минималните осигуровки... Crazy Mr. Green
На мен пък много ми е интересно дали те самите биха работили за толкова пари, колкото предлагат?
(Не че отговора не ми е ясен).
Не стига,че до последно не обявяват заплащането (което е за никого вече не е тайна че е = на чиста подигравка с труда), ами първо те питат ти каква заплата очакваш, и като назовеш точна сума, най-нагло те репликират, че много пари искаш. Ами наглост до безобразие!

Последна редакция: чт, 18 фев 2016, 13:10 от krem-karamel

# 477
  • Другата България
Всичко може да му е на СВ.то, Мери. Не само форматът. А форматът (и размерът), Мери, е много важен. Grinning
За форматът вече сме коментирали. Размерът.....размерът зависи от това колко работни места имаш и какви квалификации - поне според мен.
Нито е да спестиш нещо, нито да си добавиш.
Годините гледат, каквото и да ми говорите. И разбира се, опитът. Стажът по-скоро на подобна или същата позиция. Който не винаги означава опит на нея, ама тъпи работодатели, какво да говорим повече.....

# 478
Всичко гледат, разбира се.
Не, не зависи много размера от опита...
Почти никой не го интересува например кво си правил точно във фирма еди коя си преди повече от 10 години.. не е нужно да пишеш изобщо..
Иначе... до 10 позиции могат да се съберат на една страница...
Това много общо казано де, иначе всичко е много индивидуално. Но всяко средностатистическо СВ може да се напише на една страница

# 479
  • София - Варна
Цитат
Само веднъж съм започвала работа след интервю с ЧР Smile
Аз нито веднъж.  Joy

Мери_Ан, форматът е важен, да, но много често CV-та на английски или друг чужд език /например направени на гугъл преводача без редакция/, че и на български, са написани с потресаващи грешки. Такива грешки, заради които понякога не се хваща логика дори, не просто технически.
И тези грешки са продукция на хора, които претендират да знаят чужд език на много добро/отлично ниво.
А ако случайно им се направи забележка, се оправдават с дежурното: "Разбира се, че има грешки, аз не съм професионален преводач!", примерно... Но повечето си грешки те дори не ги осъзнават и пишат небивалици.
Не че на четящите от ЧР това им прави голямо впечатление... В повечето случаи и техният чужд език не е на върхово ниво, макар често да твърдят обратното, но все пак...
Говоря за позиции, за които задължително се изискват добро владеене на чужд език и CV на съответния. Макар че и на български се пишат големи простотии.
Скрит текст:
През ръцете са ми минавали множество автобиографии и затова смея да твърдя горното. Част от тях стават за вицове дори.
Съгласна съм и с казаното от celika. Понякога CV-то е цял и ненужен роман, което вече съвсем е предпоставка за допускане на грешки.

Общи условия

Активация на акаунт