Работа, CV-та, HR-и, съвети - 50-та тем

• 59 931
  • 749
  •   1
Отговори
# 495
"Сериозен софтуер" за по-пипнати неща е едно, но "сериозен софтуер" за софтуер без "менюта" е несериозно.

Защо ме търсиш?, и все пак.. има значение дали си ползвал изобщо SAP (примерно) или не си.

# 496
  • България-Швейцария
"Сериозна програма" звучи малко несериозно, защото за всяка такава може да се направят "менюта".
Естествено, че може, като гледам хората не спят и пишат - ето тези примерно, ако се разровя по-сериозно сигурно още ще намеря.
Някои колеги при нас обаче обичат да откриват топлата вода и да занимават програмисти с обработка на данни. Естествено, на програмиста му писва в определен момент, защото и парите за такова нещо не са същите като за разработване на софтуер и си хваща шапката.
Затова е много важно да има ясно описание за каква дейност точно се търси човек в обявите.

Между другото, този софтуер от линка по-горе много ме заинтригува, ще взема да пусна едно запитване за демо.
Celika, ние в момента използваме стария Quantum, той не е и програма, а по-скоро език, няма менюта, няма дяволи:), пишеш скриптове и команди в DOS или Linux до откат.

# 497
Аз с удоволствие бих учила и нови програми, нито ми тежи, нито ме плаши. Но като го нямаш вече съществуващо в СиВи-то оставаш петото колело. Доста лош подход. Както казваше бившия ми шеф, нови неща се учат, но акъл не идва, ако го няма. Той залагаше на хора с потенциал, а не на изградени кадри.

# 498
Абе всичко е много относително и индивидуално с тези програми. Може да работиш с една програма няколко месеца.... и да знаеш съвсем малка част от нея, но пък опипът ти може да е много ценен, ако я ползваш на "високо ниво". Иначе от работа до работа има огромна разлика и понякога опитът не е нищо. Едно е в Уърд да си писал само обикновен текст, друго е да си правиш някакви по-сложни неща. Или едно е да правиш електронна таблица, друго е да знаеш сложни формули за смятане и да можеш да правиш сложни графики.

# 499
  • Другата България
Влизам да се похваля, че са ме допуснали до теста за мечтаната позиция! Налягам парцалите и сядам да уча. Вчера обаче случайно си отворих CV-то и видях, че съм сътворила невероятно безумие, нямам обяснение дори как се е получило, но тотално съм си объркала периодите на трудовия стаж. Ужасно неудобно се почувствах, ще има да се червя на интервюто. Чудя се как са ме допуснали   ooooh!
Аз това съм го замислила да го направя съвсем умишлено. Mr. Green
Ще си разменя нарочно едни периоди, защото това, за което кандидатствам не съм го правила никога досега, но съм правила подобно....преди 10 години.
Сега  "без да искам" съм решила да объркам периодите.
Да видим какво ще стане.
Аман. Crossing Arms

# 500
  • България-Швейцария
Абе всичко е много относително и индивидуално с тези програми. Може да работиш с една програма няколко месеца.... и да знаеш съвсем малка част от нея, но пък опипът ти може да е много ценен, ако я ползваш на "високо ниво". Иначе от работа до работа има огромна разлика и понякога опитът не е нищо. Едно е в Уърд да си писал само обикновен текст, друго е да си правиш някакви по-сложни неща. Или едно е да правиш електронна таблица, друго е да знаеш сложни формули за смятане и да можеш да правиш сложни графики.
Така е, те уменията не закърняват Peace
Вследствие почти не пипвам менюта, дори и там, където ги има.
Прогресът обаче трябва да се отчита и да се използва, защото пести време.
Специално в нашия случай подобен софтуер би го свалил почти наполовина, в момента за да стигнем до краен резултат комбинираме възможностите на два, три, понякога и повече.

# 501
Винаги може работата да се намали някак.

# 502
  • На брега на реката
Merri_An, в СВ-то написах само две от местоработите си, но и на двете места съм написала еднакъв период, който разбира се е за по-старата позиция. Все едно от няколко години насам съм безработна. Може би ме е спасила трудовата ми книжка. Но самия факт, че съм допуснала подобна техническа грешка и има подобно разминаване между СВ и трудова книжка, ме кара да се чувствам супер неудобно.

# 503
Да, говори за невнимание, но се случват такива грешки, особено като бързаш. По-лошо би било, ако не забелязваш и продължаваш със същото СВ и на други места...

# 504
  • Другата България
Merri_An, в СВ-то написах само две от местоработите си, но и на двете места съм написала еднакъв период, който разбира се е за по-старата позиция. Все едно от няколко години насам съм безработна. Може би ме е спасила трудовата ми книжка. Но самия факт, че съм допуснала подобна техническа грешка и има подобно разминаване между СВ и трудова книжка, ме кара да се чувствам супер неудобно.
Разбрах те.
Но защо си пращала и трудова книжка?

# 505
Защото кандидатства за държавна позиция

# 506
  • Другата България
 Thinking Трябва ли?
Направо съм забравила какво беше.

# 507
  • София
Продължава моята сага с позициите на края на света. Отивам на интервю в Лозенец, ЧР много свестен, обаче се оказва, че позицията е в Равно Поле. Ох.

# 508
Да, искат трудова книжка, или по-точно "документ, с който да удостовериш трудовия стаж"

# 509
  • Другата България
Да, искат трудова книжка, или по-точно "документ, с който да удостовериш трудовия стаж"
Не е ли служебна?

Общи условия

Активация на акаунт