Работа, CV-та, HR-и, съвети - 50-та тем

• 59 494
  • 749
  •   1
Отговори
# 645
  • Бургас
Открих нещо! Като цъкнете на името на фирмата в Джобс, излиза адреса и. Доста полезно.

Това го има още от създаването на сайта.

Иначе аз днес бях на интервю. Преди седмица и нещо кандидатствах по една обява в jobs.bg. 10 дни чаках и нищо. Видях в сайта на фирмата мейла им и им изпратих на него CV-то си. Веднага ми се обадиха. Интервюиращият беше някакъв управител - адски некомукативен човек. Попита ме от къде съм разбрала за обявената позиция. Казвам от jobs.bg. Ами защо тогава не кандидатствахте там. Ами кандидатствах, казах, още преди Х дни. Той така  Shocked Защо ги пускат тези обяви като не гледат дали изобщо някой е кандидатстват. Иначе интервюто не мина много добре. Първите му въпроси бяха за семейно положение, деца, че и на колко години е детето. Условията бяха меко казано експлоататорски за смешни пари.

# 646
Отново си побутвам въпроса за Paysafe  Blush (бивши  Skrill / MoneyBookers)
Може някой да има информация, а де не го е видял.
Работното време го научих, четох бгработодател за средата и потенциала.
Остана така важния финансов въпрос. Какво може да се очаква като оферта за работа извън IT?
Как протича интервю на място? До този момент съм минала телефонен разговор на съответния език и съм одобрена за втори кръг.

Irene Adler, права си, тези въпроси правят лошо впечатление. Акт за раждане на детето не иска ли  ooooh! Мен все още не са ме питали за деца, дори не са се доближавали до темата.

# 647
Открих нещо! Като цъкнете на името на фирмата в Джобс, излиза адреса и. Доста полезно.

Това го има още от създаването на сайта.

Иначе аз днес бях на интервю. Преди седмица и нещо кандидатствах по една обява в jobs.bg. 10 дни чаках и нищо. Видях в сайта на фирмата мейла им и им изпратих на него CV-то си. Веднага ми се обадиха. Интервюиращият беше някакъв управител - адски некомукативен човек. Попита ме от къде съм разбрала за обявената позиция. Казвам от jobs.bg. Ами защо тогава не кандидатствахте там. Ами кандидатствах, казах, още преди Х дни. Той така  Shocked Защо ги пускат тези обяви като не гледат дали изобщо някой е кандидатстват. Иначе интервюто не мина много добре. Първите му въпроси бяха за семейно положение, деца, че и на колко години е детето. Условията бяха меко казано експлоататорски за смешни пари.
Не само това ми си пускат просто така обяви и взимат техни познати.
Кандидатствах и си пуснах св-то на няколко места за работа която ми хареса много.Моя позната ми се похвали ,че ще започва работа на мястото което е пуснато в джобс бг .
Като ми сподели ,че майка и е близка приятелка с майката на началника и е съдействала за нейното започване.
Замълчах си не съм казвала ,че съм кандидатствала , но ми стана много тъжно.
В по - малките градове е трудно да си намери човек работа.Направо загубих желание да си пускам св-то и мотивационното писмо където и да е  .

# 648
# 649
  • SF
Че кой млад човек ще иска да работи вечно като продавач и какво точно развитие ще могат да му предложат, че да остане цял живот там?

Има много млади хора, които не могат да си напишат името, мързи ги да гледат, знаят, че дипломите им са 3,50 и не се и опитват да учат нагоре. Момичетата се надяват, че като се нагримират, някой ще ги хареса и ще се ожени за тях. После те ще гледат бебета, той ще им изкарва пари, ще купува жилище, коли и така... Момчетата се надяват на някоя далаверка. Да отворят сервизче или автомивка заедно с някой приятел, да си отворят кафенце...
Далече не всички трябва да са адвокати и инженери на тоя свят. Необходим е и обслужващ персонал.
Жалкото е, когато образовани и умни хора са принудени да работят като такива.

# 650
Да, това ми е ясно. Само че работодателите не харесват такива...

# 651
Да, това ми е ясно. Само че работодателите не харесват такива...
Има нужда от различни характери и темперамент, не само различно образование.
Примерно рутинна и скучна длъжност, но все пак за квалифициран кадър ще се покрие добре от по-спокойна, дори леко мудна личност.
Скрит текст:
Имах в отдела две момичета. Първата беше много дейна, бърза, дори понякога припряна. Другата педантична, но бавна и неинициативна. Бях им разпределила задълженията според тези им особености. Когато двете взеха да се съревновават ги събрах и им обясних, че всяка е добра в това, което прави и не са взаимозаменяеми. Не са си конкуренция. Помириха се. Т.нар. бавна се справяше повече от перфектно със своите тесни задължения. Нямаше инициатива за по-различни, но беше идеална за това, което прави. Образовано и много интелигентно момиче.

# 652
Да, аз също съм съгласна, има много млади хора, които нямат големи амбиции - за тях да си продавач/ка е ок, а ако са малко по-оправни и успеят да станат управител да кажем - да, за тях това е развитие. И в това няма лошо, имаме нужда и от продавачки. Попадала съм и на много любезни и енергични момичета, приятно ми е като клиент, разбира се. Има едно момче в заведение до офиса, което винаги може да те развесели, докато си правиш поръчката на касата, при това без да звучи идиотски или просташки. Освен това е винаги любезен, работи бързо, помни предпочитания и т.н. - отдава му се професията, а и си личи, че не му е досадно. Със сигурност има и други такива хора, просто по често срещаме от другия тип май.

# 653
  • SF
Като знам колко "добре" са платени и ми е мъчно за млади и симпатични хора, които трябва да го работят това. Това е работа за по-неучили.

# 654
  • София
Има нужда от различни характери и темперамент, не само различно образование.
Примерно рутинна и скучна длъжност, но все пак за квалифициран кадър ще се покрие добре от по-спокойна, дори леко мудна личност.
Скрит текст:
Имах в отдела две момичета. Първата беше много дейна, бърза, дори понякога припряна. Другата педантична, но бавна и неинициативна. Бях им разпределила задълженията според тези им особености. Когато двете взеха да се съревновават ги събрах и им обясних, че всяка е добра в това, което прави и не са взаимозаменяеми. Не са си конкуренция. Помириха се. Т.нар. бавна се справяше повече от перфектно със своите тесни задължения. Нямаше инициатива за по-различни, но беше идеална за това, което прави. Образовано и много интелигентно момиче.
Dobra, поздравления. Рядко се  намират добри мениджъри, които умеят да преценяват положителните качества на даден служител и да ги използват ефективно. Няма идеален работник можещ всичко, има такива които им се отдават по-добре едни неща и такива, които са добри в друго. Качествата на човек трябва да се управляват и използват в най-добрата светлина, според мен обаче малко мениджъри го съзнават и могат да управляват ефективно хора

# 655
Така е Esmee, но това, че са "неучили", не означава, че трябва да са нелюбезни или, че по нещо трябва да си личи, че са неучили или, че нямат амбиции за повече. Т.е. на тях може да не им се занимава да работят повече от продавач и да не им се учи висше, но това не би следвало да води след себе си като резултат "вкиснат" продавач. Но знам ли, да, сигурно при някои има такава зависимост - т.е. хем не им се дава зор за по-добра работа, хем се оплакват, че работят точно това и се въртят в някакъв порочен кръг, жалко наистина.

# 656
Вкиснати има и от образованите, които работят по специалността си.
Накратко, готиният човек си е готин навсякъде. И метач и директор все е пич!
Обратното в пълна сила!

Сега ме подсетихте за едно малко заведение с богато обедно меню. Момчето, което издава храната на бара е с 24 каратова усмивка и я раздава щедро на клиентите. Няма поза. Като го видиш, ще решиш, че света е в краката му. По обяд има около "1000000" човека, които кротко чакат на опашка и явно не им пречи.  Храната разбира се е отлична. При цялата лудница, как веднъж не го видях изнервен този човек! Драго да ти стане да си изчакаш опашката!

# 657
Някой има ли мнения за ИНТЕРМЕТАЛ-СОФИЯ?
На 01.03. съм на интервю-никакви мнения не открих в Нета. newsm78
Предварително, Благодаря!!!!! bouquet

# 658
  • софия
Да питам пак, някой знае ли за какви пари работят акаунт мениджърите в Мтел?

# 659
Малко ми е странно, когато се задават такива въпроси. Все пак в тази тема не пишем кой знае колко много хора и вероятността някой от нас да е работил в неизвестна фирма или на конкретна позиция е нищожна.

td, изчети поне целия сайт на фирмата, преди да отидеш на интервю! Аз пак да кажа, че мненията за дадена фирма не са чак толкова важни, ако позицията те удовлетворява повече от сегашната.

dilyanad, заплатите на търговския персонал на всичики мобилни оператори и не само, зависят от постиженията (продажби, таргети и други). В Плевен може да една заплатата, а в София да е много по-голяма. Има някакъв минимум на заплата, от който се тръгва (който обикновено също не е еднакъв, но точно за Мтел не знам), но всички хорат там работят за бонуси, а не за заплати.

Общи условия

Активация на акаунт