Работа, CV-та, HR-и, съвети - 50-та тем

• 59 486
  • 749
  •   1
Отговори
# 660
Които бонуси обаче на практика много рядко виждат. Ако си просто продавач в магазин. Високият мениджмънт може и да взема. Въпросното акаунт мениджър какво точно е?

Скрит текст:
Години наред моят работеше в офиси на Глобул (сега Теленор). До 2009-та някъде бонуси - да. Но после... все по-високи и непостижими таргети. Съответно все по-малка вероятност да ги стигнеш, за да получиш бонус. Работа неслучайно за хора на по 25 - максимум 30.

# 661
  • софия
Знам , че работят за бонусите, но ми е важно да знам и основната заплата.Акаунт мениджър е търговец изцяло обслужващ корпоративни клиенти/.

# 662
Имам въпрос за писане на CV. Синът ми е студент и сега подава за стаж или работа, но в сивито му по джобса правено, излиза най-горе вляво с едри букви "Европейски формат на автобиография" със знаменцето на ЕС. Това мисля, че трябва да го изтрие, но той не иска - с такова сиви го канели на интервюта досега.  Въпросът ми е - това лого и надпис да стои ли в сивито? В интернет хиляди съвети, нищо конкретно, различни формати, някои искали европас, други еди какво си. От къде да знае човек какво им допада на HR? Ако само по някакво си форматиране избираха хирурзи, пилоти...

# 663
Ако на работодателя му трябва точно определен специалист, не мисля, че наличието/липсата на един надпис би попречило. Според мен е излишен и бих го изтрила (още повече пък знамето) - ясно е, че това е CV, а не жалба например. Както прецени.
От къде да знае човек какво им допада на HR? Ако само по някакво си форматиране избираха хирурзи, пилоти...
Едва ли Wink

# 664
И тук пак идва мястото на статията за Ленчето Grinning

Иначе знаменца и заглавия са излишни неща в СВ-то.

# 665
Да смени на стандартен формат, не европейски, ако го притеснява. Аз не искам такива надписи и съм направила сиви в стандартен формат.

# 666
  • Бургас
Като знам колко "добре" са платени и ми е мъчно за млади и симпатични хора, които трябва да го работят това. Това е работа за по-неучили.

Навсякъде по света повечето "неучили" работят на по-ниски длъжности. Разликата обаче е, че тук с такава длъжност, не можеш да свържеш двата края. Особено ако се издържаш сама. Навремето като студентка работих в Пикадили. Тежка работа, физическа. Добре, че мъжа ми взимаше добра заплата, че иначе да съм умряла от глад. Айде аз завърших и се махнах от там, но имах много колежки, които имаха деца. Бяха със средно образование. Колкото е неквалифициран да е някой работник, все трябва да може да живее от заплатата си. Тук това е направо невъзможно.

# 667
Не знам... според мен зависи как искаш да ги свързваш двата края. Аз навремето се справях с много малко пари сама. Купувах си дрехи от втора употреба, например...

# 668
  • София
Особено жените сме много подценени. И на неквалифицирани, че даже и на малко квалифицирани /офис/ позиции ни дават, колкото да си покрием транспорта и да не умрем от глад. 600 лева горе-долу. Ако закачим 800 - голямата работа.

Аз започвам пак курс от март. Стискайте ми палци всичко да е наред!

Моята приятелка със склада пък, са я натоварили само нощни цяла седмица. Започвам да се питам има ли коректни работодатели в БГ?

# 669
Разбира се, че има коректни работодатели. А и ако не са коректни, ако те харесат, може и да станат поне към теб такива.

# 670
  • Другата България
Не знам... според мен зависи как искаш да ги свързваш двата края. Аз навремето се справях с много малко пари сама. Купувах си дрехи от втора употреба, например...
Че аз и сега си купувам дрехи от втора употреба. И? Това не е признак на нищо. Имам маркови дрехи от там за по 15-20 лв. и нови от магазин за 12-15. Блузи визирам в случая.
Отдавна пазаруването от втора употреба /за определени градове говоря/ не е признак за бедност.
Само то имам предвид.

# 671
Да, Мери, сигурно е така. Аз просто давам пример как може да се връзват двата края.

# 672
  • Другата България
Не е най - подходящият такъв според мен. Когато се правят компромиси с храната за мен е трагично.
Затова изобщо не ми дреме, дори предпочитам да си обуя д-то в дънки от втора употреба, но да не ядем боклуци.

# 673
  • Бургас

Е, когато си млад морето е до колене. Аз също съм живяла с малко пари като млада. Но когато имаш семейство нещата се променят. Не може цял живот да си броиш стотинките и да носиш нечии чужди дрехи. Дори и общите работници имат право да живеят нормално. Не говоря за охолство, някой да не ме разбере накриво. Затова много от познатите ми, които нямат кой знае какво образование и квалификации избягаха в чужбина.

# 674
В инстерес на истината, не познавам хора, които си броят стотинките.
Ами да, като бях млада, изобщо не ми е дремело, че се храня със солети и кроасани.

Общи условия

Активация на акаунт