Перилни препарати и омекотители – 37

• 91 228
  • 727
  •   1
Отговори
# 90
бррр, мерси, ще трябва да му мисля в какво да го прехвърля да не изветрява като го отворя.

Аз го пресипвам в туба от течен препарат.

# 91
С Ариел ме изненадаха не за това, че е по-компактен, а че е в кутия и че идва от Италия, защото в Чехия, Полша и други страни от Централна Европа Ариел, Тайд/Визир и Бонукс си се продават от няколко години по-компактни (75 г/110 мл), но в плик.
Е, може новите партиди да са им в кутии.. Мисля, че навсякъде ще стане така.. Не вярвам да ги оставят с пликове.

Вероятно ще дойде по-компактиран, едва ли ще е в кутия, но кой знае какво ни готвят.
Съжалявам, но съставът на Тайд/Визир, който се продава в Централна Европа, е доста зле; нашият е доста по-добър - това може да се види с едно сравнение. Най-вероятно и нашия ще го променят.
Предполагам и от него ще махнат катализатора? В тази връзка, има ли смисъл от едно евентуално запасяване със стария Ариел?

# 92
Е, може новите партиди да са им в кутии.. Мисля, че навсякъде ще стане така.. Не вярвам да ги оставят с пликове.
Гледам в Интернет - при тях са пликове и дозата все още е 75 г на пране. Дизайнът на опаковката е същият като при нашите кутии. Ето:
Скрит текст:

Предполагам и от него ще махнат катализатора? В тази връзка, има ли смисъл от едно евентуално запасяване със стария Ариел?
Сега проверих състава на Тайд в българската страница на P&G: вече не е старият, за който споменах, а са сложили нов. Тайд има катализатор във всички държави, но това не означава, че е по-добър от Ариел.
За запасяване - ако се намери достатъчно евтин, защо не, но не мисля, че има смисъл. Срокът ще му е най-късно до края на 2017 г. Освен това, ако не бях казала, че са го махнали катализатора, никой нямаше да разбере само от ползването на праха, че нещо липсва. Grinning Спокойно, опекли са си работата от R&D отдела.

Последна редакция: вт, 09 фев 2016, 22:40 от Guess Who

# 93
  • София
Ариелът, който ще бъде на промоция в DM от 11.02.2015 г. пише,че е от новия, да приемам ли че също е италиански?

Благодаря за новата тема! bouquet

# 94
Освен това, ако не бях казала, че са го махнали катализатора, никой нямаше да разбере само от ползването на праха, че нещо липсва. Grinning
Така е!! Нали знаеш... колкото по-малко знае човек, по-добре..  Grinning

# 95
  • София
Гес, може ли съвет? Вкъщи сме се обзавели с чудно заразно заболяване. Искам да поддържам максимална хигиена, за да спра, доколкото е възможно, заразяването между нас. Всеки ден сменям дрехи, хавлии и чаршафи. Хавлиите и чаршафите са ясни - пера ги на 95 градуса и не ми дреме, че ще се скапят. Как обаче да дезинфектирам по-сериозно цветните дрехи, които не търпят 95 градуса, нито избелващи прахове? Ще ги пускам на 60 гр., пране с пара, но се съмнявам гадта да умре - детето е със скарлатина, май е заразило и баща си.... Някакви радикални идеи да предложиш?

# 96
Дезинфектант по твой избор при последното плакнене.

# 97
Guess Who , знам мнението ти за течните прахове и омекотителите , но имам въпрос.
Има ли все пак правилен начин да се използват , без да ми задръстят каналите и съответно вмиришат пералнята или да се откажа. Питам понеже съм с нова пералня и не искам да я съсипя ,  а имам цяла туба Первол за черни и няколко омекотителя (голям фен съм на силно ароматизирано пране). Въпросът ми е по-добре ли е да ги дам на някого или да си ги изхарча? Embarassed

# 98
  • София
Уф, дезинфектантите като Импресан ми бяха изскочили от ума  Crazy Съвсем се шашнах.
 bouquet

# 99
Guess Who , знам мнението ти за течните прахове и омекотителите , но имам въпрос.
Има ли все пак правилен начин да се използват , без да ми задръстят каналите и съответно вмиришат пералнята или да се откажа. Питам понеже съм с нова пералня и не искам да я съсипя ,  а имам цяла туба Первол за черни и няколко омекотителя (голям фен съм на силно ароматизирано пране). Въпросът ми е по-добре ли е да ги дам на някого или да си ги изхарча? Embarassed

Мнението ми за омекотителите е съвсем положително въпреки всичко.
Правилният начин да се използват течните е да се редуват с прах. Ако си решила да спреш да ползваш течни, изхаби си Первола и мини изцяло на прах, но светлите и белите ги пери с прах с избелител.

# 100
  • Sredets/Burgas
E_ve, не се шашкай наистина и за твое успокоение да ти кажа, че точно за скарлатина дезинфекция трудно ще сътвориш Simple Smile.
Това е капкова инфекция.

# 101
  • София
Блатодаря, Бътърфлай.
Ние (аз най-вече) ходим с маски. Въведох това правило най-вече за себе си, защото малкото ме разболява страхотийски, правя усложнения и изобщо е като ходеща бактериологична бомба.
Но без да влизам в подробности, последните дни се изля голямо количество всякаква телесна течност и поне дрехите, в които се търкаме целодневно, искам да са дезинфектирани, доколкото е възможно. Ясно е, че няма как да елиминирам заразата напълно, но се надавам да намаля концентрацията на бактерии.  ooooh!  ooooh!  ooooh!

# 102
  • София
Нали знаеш, че е задължително да се изследвате всички в къщи и дори да нямаш симптоми, ако си преносител на бактерията да се лекуваш и ти.

# 103
  • София
Никой не ни каза подобно нещо, а то е логично. Другата седмица, като тръгне да приключва АБ на детето, ще си пуснем микробиология с ММ.
 bouquet
Извинете за спама

# 104
Момичета, Тео Бебе добър ли е? Нямам бебета и малки деца, но като че ли ми се иска да го пробвам... В същото време си мисля, че като е за бебета трябва да е по-деликатен и по-неперящ...

Общи условия

Активация на акаунт