Перилни препарати и омекотители – 37

• 91 282
  • 727
  •   1
Отговори
# 510
Момичета и в Кауфланд тази седмица има намалени цветоулавящи кърпички - 20 бр. за 2,49 лв.

Благодарско.. bouquet  .на Брайт ли са?

# 511
Ако са Брайт, не, благодаря. Втори път с тях не се лъжа. Нищо не улавяха.

А, сега ги видях. Точно същите, които бях купила преди време. Ще чакам лидълските.

# 512
  • Варна
Точно същите. Абе и аз имам спомен, че не сте много доволни от тях, ама нали таковата да ви информирам де.
Гесс, даже и по две ако се слагат пак ли не вършат работа, че даже и така ми се струва ще са на сметка като цена.

# 513
При мен Брайт се зацапваха...но и да не сложа, боядисани дрехи нямам от цветните. Пускам при детското пране, то е предимно цветно, но има и потници например на бели и зелени черти-ами бялото не се боядисва и без кърпичка. Ама така е, като ползваш качествен прах и знаеш туй-онуй от тази полезна тема Mr. Green

# 514
  • София
То не е само до прах, ами и до багрилата на дрехите.
Аз си ги ползвам тези кърпички и проблеми нямам.
Улавят си цвят.

# 515
  • Русе
Не бих казала, че са много изгодни лидълските кърпички, излизат към 17 ст. за бройка. Купувам си Paklan 20 бр. за 2,50 лв., т.е. 12,5 ст. и съм доволна - улавят си цвета. От тези, които са намалени в Кауфланд и аз не съм доволна. Показах веднъж как излизат едновременно сложени в пералнята Paklan и Brite. Втората излиза бяла. За да ги пробутам, слагам едновременно и от двата вида. При последното пране - о, чудо, Brite излезе оцветена.

teta75, пера с Персил цветните дрехи, мисля, че е качествен прах(дори една година преди този, ползвах немски Персил), но въпреки това кърпичките се оцветяват Peace

# 516
  • Варна
Скрит текст:
Защото ми изкарва петната по-добре от немския Ариел, особено мръсотиите след колоездене, между които дори и петролна смазка ( в комбинация със сапун за петна Каппус ).И защото май няма друг толкова добър прах колкото тези двата, който да идва в опаковка от 5 или повече кг...

Колоездачните екипи не са ли специални материи...дишащи и т.н, които да переш със специализиран препарат? Thinking
Иначе знам, че си фен на Омото...но ако переш само колоездачни екипи,
те и без това избеляват от слънцето, като караш....така че Whistling кво ти пука толкова...
То има и не колоездачни цветни материи, които избеляват от слънцето, но за тях са измислили препарати за цветно, за да не избледнеят до степен да не сатават за носене след 2 пранета. Не ги перем с препарат за бяло, че така или иначе щели да избелеят някога, кво ти пука Stop. По тая твойта логикаа защо ядеш, като така или иначе след Х часа пак ще си гладна?

Виж какво...карала съм дълго време маунтин байк, така че знам за какво говоря...И репликата ми беше не към теб, така че не се чувствай длъжна да отговаряш на постовете ми към други потребители.. Stop

Моите екипи са ветроустойчиви и не избеляват, защото дълго събирах парѝ, за да си купя дрехи за над 1 000 лв на Gore и Castelli.Якето Gore Oxygen поне 6 пъти го прах с 280 мл доза от старото ОМО 2 кг, и чисти отлично, и не забелязах грам изсветляване, въпреки, че якето е червено и черно...По-голям проблем са ми чорапите от мериносова вълна, които пера с праха от ДМ...не пере дори елементарно замърсяване, а ме е страх да ги пера с немския Ариел или Бинго Стари Найт, или Бинго Аутомат Shining colors- това имам като прах вкъщи.

# 517
  • София
Добре де, такива дрехи не трябва ли да се перат със специализирани препарати за спортни дрехи, които да съхраняват мембрани и т.н. които се съсипват от прахообразните препарати?

# 518

teta75, пера с Персил цветните дрехи, мисля, че е качествен прах(дори една година преди този, ползвах немски Персил), но въпреки това кърпичките се оцветяват Peace

Не те разбрах нещо, или ти мен, но аз имах предвид, че не ми се боядисват дрехите /бялото на цветните дрехи / и БЕЗ кърпички...това във връзка с качеството на праха..
А иначе......писах вече, при мен кърпичките се оцветяват и излизат мръсни. Peace

Сега се връщам от ДМ, не че е нещо кой знае какво, но има промоция от 11 процента на всичко до края на март. Все пак ако някои си купува прах от там, този на Денкмит например, може да му е от полза...11 процента, 11 - кой ти ги дава...

# 519
  • Сливен
11% на праховете ли,преди малко бях в нашия ДМ и нямаше такова нещо

# 520
  • Русе

Не те разбрах нещо, или ти мен, но аз имах предвид, че не ми се боядисват дрехите /бялото на цветните дрехи / и БЕЗ кърпички...това във връзка с качеството на праха..
А иначе......писах вече, при мен кърпичките се оцветяват и излизат мръсни. Peace
Явно аз не съм разбрала, че само за бялото на цветните дрехи си писала. Такива блузи вкъщи имаме само две - една на дъщеря ми бяло с розово на НМ, която пера с белите дрехи без кърпичка и една на сина ми от ЛИДЛ бяло със синьо, нея пера с цветните, прала съм я и без кърпичка и бялото си е бяло. Може би, обаче не е имало други дрехи, които пускат боя. От скоро дъщеря ми има една цикламена блуза, с която кърпичката винаги излиза розова. Не съм сигурна ако не сложа кърпичка, как ще се отрази това на останалите цветни дрехи. На черните + много тъмни дрехи не слагам кърпичка и нямам оцветяване. Но преди два-три месеца от една нова тъмносиня дреха, вързанката на едното долнище на сина ми, която е бяла, стана със синкав отенък.

# 521
Вики, на детето дрехите ги пера на едно, в смисъл той няма бели дрехи, а потници и блузи на бяло и цветно рае например. Долнищата, памучните, са доста тъмни на цвят - черно, тъмно синьо и т.н., затова и на мен ми е странно, че не оцветяват - тоест тъмните му дрехи не оцветяват бялото на другите му цветни дрехи. Или не пускат тези по-тъмните, или друго...незнам и аз, затова така се пошегувах с качественият прах Laughing пък знам ли, може и той да помага за липсата на оцветяване..
Кърпички - да съм пускала около десетина пъти, не повече и пак нямам поражения Thinking Но пък като пусна, излиза ми мръсна...странна работа..

11% на праховете ли,преди малко бях в нашия ДМ и нямаше такова нещо
Сега погледнах диплянката - май ще се окаже само за нашия град това ли? Thinking Съжалявам, ако съм подвела де...не съм гледала в сайта на ДМ. Peace Бързах да напиша, а то се оказа невярно.

# 522
..... Купувам си Paklan 20 бр. за 2,50 лв., т.е. 12,5 ст. и съм доволна - улавят си цвета...........
откъде ги купувате?

# 523
  • Русе
..... Купувам си Paklan 20 бр. за 2,50 лв., т.е. 12,5 ст. и съм доволна - улавят си цвета...........
откъде ги купувате?
От едно "левче" до нас Peace Май не съм ги виждала по големите магазини.

# 524
  • София

Моите екипи са ветроустойчиви и не избеляват, защото дълго събирах парѝ, за да си купя дрехи за над 1 000 лв на Gore и Castelli.Якето Gore Oxygen поне 6 пъти го прах с 280 мл доза от старото ОМО 2 кг, и чисти отлично, и не забелязах грам изсветляване, въпреки, че якето е червено и черно...По-голям проблем са ми чорапите от мериносова вълна, които пера с праха от ДМ...не пере дори елементарно замърсяване, а ме е страх да ги пера с немския Ариел или Бинго Стари Найт, или Бинго Аутомат Shining colors- това имам като прах вкъщи.
Ползвай специализирани препарати, макар че се съмнявам течните ариел и персил за цветно да им навредят. За вълнените чорапи ти препоръчвам този первол за вълна. Аз съм мн доволна от него.

Общи условия

Активация на акаунт