Перилни препарати и омекотители – 37

• 91 212
  • 727
  •   1
Отговори
# 615
Моят съвет е да си вземеш истински дънки, които са от 100% памук.

Относно въпроса ти, свиват се естествените материи, когато не са преминали специална обработка срещу свиване. Изкуствените не се свиват. Изкуствено влакно се влага към памука обикновено за да придаде еластичност или за да предотврати развалянето на формата на дрехата: свиване или обратното - отпускане.

# 616
  • София
Дами , кои материи се свиват при пране? Харесал съм си няколко чифта дънки, но всички са смес от памук и полиестер ( от кога пък в дънките има изкуственяци ... ). Дали ще се свият? Моя размер ли да си взема или един номер по-големи? Praynig
Винаги взимам съвсем точни, изобщо не разчитам на свиване, напротив леко се отпускат дънките при носене, 1 номер по-големи - пълен абсурд.
Независимо дали са чист памук, с еластан, с полиестър и т.н.

# 617
  • София
Вземи си твоя номер

# 618
Благодаря Ви ! Супер сте !  bouquet Hug

# 619
  • 1st floor

НеПоКоРнА, ако не са някакви претенциозни, с Омо. Моите не ги жаля особено и си ги пера с прах за цветно. Едните са изкуствена тафта, вторите са нещо прозрачно тип тюл, а третите са тежки, драпирани, плътни. Нищо им няма от стандартния прах.
А омекотител да слагам ли или не? Пердетата ми са леки, прозрачни, нещо като тюл, ама и аз не знам точно какво. Обаче, след пералня винаги се налага да ги гладя. Sick Има ли някакъв начин да не се мачкат вътре?

# 620
  • на Мелмак
Аз им слагам омекотител и центрофугата ми не е ма макс, а на 800 оборота.
Излизат лееееко намачкани Grinning

# 621
  • оттам, откъдето започва България
Дами , кои материи се свиват при пране? Харесал съм си няколко чифта дънки, но всички са смес от памук и полиестер ( от кога пък в дънките има изкуственяци ... ). Дали ще се свият? Моя размер ли да си взема или един номер по-големи? Praynig
От сутринта ми възбуди любопитството, та ходих да гледам дънките на ММ. От всички намерих едни, които са 83% памук, 13% полиестер и 1% еластан. Пера си ги на 40 градуса и нищо им няма. Вземи си твоя номер, не се свиват, или поне колкото другите при пране.  Peace
ПП Досега дори не съм се сещала да погледна състава.

# 622
  • София
Нищо страшно няма и аз и детето имаме с по 25-30% полиестър дънки и с по малко еластан, пера, суша, идеални са.

# 623
  • София
НеПоКоРнА, слагам омекотител, не гладя, по-упорита съм от гънките  Mr. Green центрофугирам тънките пердета макс на 800 оборота и после веднага окачам,дърпам ги да не са събрани в краищата и така се изсушават и са почти като изгладени  Mr. Green Много зависи от материята, моите носят да не са перфектно минати с ютия, но примерно една басмичка ще стои надъвкана  Laughing 

# 624
  • София
В Джъмбо открих течен препарат за пране на пердета, гръцки. Струва 2-3 лв, в малка бутилка е, но още не съм сколасала да го пробвам.
Иначе и аз ги пера с прах за бяло на 30 градуса и даже прахче за избелване слагах, но бялото ми перде си седи сиво и това е...  Не смея да го пусна на висока температура, че ще се скапе...

# 625
В Джъмбо открих течен препарат за пране на пердета, гръцки. Струва 2-3 лв, в малка бутилка е, но още не съм сколасала да го пробвам.
Иначе и аз ги пера с прах за бяло на 30 градуса и даже прахче за избелване слагах, но бялото ми перде си седи сиво и това е...  Не смея да го пусна на висока температура, че ще се скапе...

За бяло перде скоро питах тук.
От дадените съвети си направих опит на своя глава.
Накиснах  се с 2 шепи сол и сода бикарбанат. После в пералната с прах за бяло на програма за деликатно пране. Стана като ново.

# 626
  • 1st floor
Моите са много светло екрю. Изплакваш солта и содата преди пералнята, нали?

# 627
Моите са много светло екрю. Изплакваш солта и содата преди пералнята, нали?
newsm10

# 628
Пералнята се чисти много хубаво със синята АЧЕ-гел,и не уврежда уплътненията и тн. Hug
Може ли снимка и какво количество се слага,на каква температура? Трябва цяла програма да се извърти,нали така.

# 629
  • Русе
Използване на содата за избелване на пердета го знам от памтивека. Помня, че майка навремето киснеше найлоновите пердета с нея.
С ОМО идеално са ми се изпирали едни пердета на село. Къщата ни е на главнат улица, с голям трафик. Старите прозорци не уплътняваха добре и пердетата биваха черни от прахоляка. С ОМО ставаха снежно бели.

Общи условия

Активация на акаунт