За мамите от ИБ любовта голяма се казва БГ мама

• 47 055
  • 749
  •   1
Отговори
# 675
Апфуу, от вторник нали е със сополи, реших да не го водя на преглед само за тях, капки, Осцилококцинум, 3 дни вит. С, уж беше започнал да се пооправя. И днес бааам, температура. Утре вече ще го водя да го прегледат, че ме хвана шубето.
Мен пък зъб ме заболя, явно и там ще трябва да се ходи, изобщо..... имам чувство, че само при лекари и аптеки висим.

# 676
  • shumen
Моме,сега има някъкъв вирус със Т,кашлица и хрема.Да не е лепнал от някъде него малчо?

# 677
  • При моето слънце
Аман от вируси. Преди час се върнахме от болницата. Тва малкото ще ми съкрати животеца с неговите кашлици. За щастие гърдите и гърлото са чисти, кашлицата отшумява, само ще борим температурата. В петък по нощите бягахме до спешното, че се стреснах да не ми прави пак спазъм, а се оказа, че е ит задна хрема. Не знам колко пари оставих за 1 месец в аптеката Sad
И аз изпуснах промоцията, но съм сигурна, че Калоян е прекрасен :-*
Дани, да ти кажа ли, че Мишо сега е 17кг. За 6 месеца не е турил и грам, а е дръпнал 3см. Направо е арматура и тапети Simple Smile
Пънче, лентичката е супер, с кеф ще гледам как напредва Simple Smile
Хубава неделя на всички и бъдете здрави!

# 678
  • Северозапада
Гледам по Нова ТВ за това което говорихме - за образованието и малцинствата. Осъзнавам, че въобще не съм била наясно какъв е мащабът на проблема с малцинствата. В нашия край циганчета има, турци не. Циганчетата ни обаче малко или много говорят дори и развален, но български. А тези деца не разбират, какво остава да говорят български  Shocked

# 679
  • В градината...
Когато къремех Ида, беше като плондер, защото и дохранвах. Мислех, че нямам достатъчно кърма, а тя нашата е хапвала яко от две ясли. Сега яде каши и пюрета, а почти не наддава.

Мравче, винаги ме е било яд, че в София е налице пълна дезинформация. Там всичко изглежда по-иначе.
Тук имаме сума ти народ, който не говори Бг, като ходим по нотариуси, се назначава преводач, но освен преводач се налага често да си слагат отпечатък от палеца, щото са и неграмотни /възрастни хора/. Чудя се, уж са учили навремето, когато образованието беше задължително, а името си не могат да напишат.

# 680
  • NE
Мраве Това исках да ти обясня. Лошото е че нямат опитомяване ако не го поискат.
По този въпрос говорих с ММ. Беше си направил рисърч къде в Европа има повече роми. Учена останах, че ние с Румъния отстъпваме на сили като Испания, Португалия дори Гърция.

# 681
  • София
Перу, ти отби ли я?

# 682
  • Северозапада
Фея, сега ми стана ясно. Ние в Козлодуй нямаме такива големи общности от необразовани роми, а турци въобще няма. Повечето циганета говорят трудно, но достатъчно български, когато тръгнат на детска градина. В подготвителните групи и училищата циганчетата са да речем 1/3 от групата/ класа. Да има по 2-3-4 незнаещи български, повечето си ходят на ДГ от 3 годишни и се справят криво-ляво.
Предполагам проблемите са в училищата в ромските/ турски квартали и в населени места с преобладаващо такова население.
Скрит текст:
Не знам дали сте гледали по телевизията за село Долни Цибър. То е между Козлодуй и селото на баба ми. Там 100% от населението е ромско, но от години всички деца завършват поне основно образование, в селото си имат основно училище, голяма част имат средно. По техните думи на 1500 души население имат 55 висшисти и 30 студенти. Кметът е циганин, директорът на училището и повечето учители - също. А какво работят, нямам представа, ужасно бедно е селото и региона. Повечето май работят по чужбина.

# 683
  • до едно тепе
Е то беше задължително училището, но мъжо ми е разправял как са ги пращали да ги търсят из махалата. Ние живеем до такава. Има циганета дето няма да ги познаеш изобщо. Докато си отворят устата Laughing Е повечето говорят разбираемо български, но в другите махали на П-в има и такива,които изобщо не знаят ooooh!
Да оздравяват болните и повече никакво разболяване Naughty
Моето диване устиска когато бяха 12 деца и върлуваше кофти вирус, обаче миналата седмица е лепнал нещо със сборните групи покрай ваканцията Tired Запушен е и подсмърча, а нощес и кръв му е текнала от носа та сега не смея и капки да му капна. Утре ще си го оставя да му давам хомеопатични и дано с това се рзминем Confused

# 684
  • shumen
Цвете,много си права,че нямат опитомяване циганите,ако не го поискат.Под нас в блока има едни такива,който не може да им кажеш,че са цигани,но щом си отворят устата се познават веднага.Детето им тази година е първи клас,но ходи на училище когато си иска.Е,кажи ми тогава как ще научи нещо това дете.
Мраве,Дени имат и 1 или 2 циганчета в групата в ДГ и госпожите се оплакват от тях постоянно.Последния път когато се разболя Дени в Петък отидохме да вземем пижамката и кърпата за ръце за пране и няма да ти казвам като отворих шкафчето колко учудена останах,че той е с мен,а в раницата му беше ровено и му нямаше и пантофите в шкафа.Попитах госпожата кои и защо е ровил в раницата и е взел пантофите и отговора беше-ами аз пратих Стефчо,че се намокри да си вземе дрехи и той понеже не намерил явно в неговия шкаф решил да се обслужи от вашия.Като видях кой е Стефчо след няколко дни ти казвам ми призля направо.След това вече не е имало такъв случай.
Поспаланче,да се оправя скоро батко Слав.
Дени за сега е здрав и си го пращам утре на ДГ.

# 685
  • до едно тепе
Дани в нашата група няма циганчета и навръх тържеството не можах 10 мин да си намеря на синковеца обувките. Чистак новички. Тъкмо мислех да си го водя по пантофи и една майка( на проблемното дете в групата) ги подаде. В техния шкаф били-имали същите, но по-голям номер. Кой и защо ги беше оставил там си беше мистерия. Няма да се учудя да е самото дете. Един ден една друга майка разправяше,че спал с пижамата на сина и-харесвал я повече от неговата си. Деца са, не можем да им се сърдим за такива действия. Госпожите трябва да следят какво се случва. Naughty

# 686
  • Сливен
Здравейте  Hug
сериозна тема сте подхванали - ние нали живеем в Сливен, и при нас проблемът е доста сериозен. Прави сте обаче, че и те не искат да се интегрират, свикнали са, че държавата им е длъжна. Мисля си още, че политиците имат изгода от подобно население и умишлено се е стигнало дотук.
Меци, и Тео като кг. е като Здравко (от захранването на съм го теглила), последните месеци расте основно на дължина, за два месеца е +10см., вече е 73см., ще го правим баскет(волей)болист  Laughing
Не знам дали ви казах, че този път започнах захранването с каши (аз ги приготвям от съответното брашно), оризовата не я хареса особено, но елдата я хареса много, вече изяжда количество необходимо за цяло хранене. От два дни давам смесена от двете, така ще давам още малко и почвам зеленчуците.
Доживях и аз да преживея запушане на млечен канал, засега го оправих, но си е доста болезнено. В голяма чуденка съм откъде се взе това чудо - хранене не сме пропускали, кърмя го често, още когато усетих накъде отиват нещата предлагах основно проблемната гърда, държах го много време на нея, обаче не се оправих без намеса, отидох да ми бият окситоцин и след няколко часа се оправих.
Хубава нова седмица  Hug

# 687
  • В къщурката на хълма на феите
Рокси днес ще разберем колко е пораснал Здравчо - като минем ДК ще докладвам, то и той основно само на височина докарва .. да видим днес ще има ли боц, ще няма ли .. прочетох те какъв зор си изкарала, та си мисля - дали не се е получило заради захранването - в смисъл такъв, ти предлагаш гърда, но той като не изсуква както преди, дали просто организма ти да не е успял, да се напасне към новото количество??

# 688
  • shumen
Поспапанче,така е.Госпожите са за това там,за да следят какво се случва.
Рокси,браво на Тео.Да си хапва все така със кеф каши.
Аз имам питане към вас.Бихте ли пуснали детето на рожден ден на детенце от групата без Вас след ДГ.Тази сутрин ни раздадоха покани и ни казаха да си помислим дали ще пуснем децата.Ще е на детски кът и ще има осигурен превоз.След това ще приберат децата в ДГ или до вкъщи-където ние кажем.

# 689
  • Сливен
Може и това да е причината, въпреки че след като яде каша пак суче, общо взето през деня ако сме си вкъщи яде (суче) през 1,5-2ч., та между кърменията гърдите ми са меки. Дори и при запушенния канал - останалата част от гърдата ми беше мека и направо го виждах този канал през кожата, беше точно като изпъкнала вена (без синия цвят). Между другото гърдата ми още е като оболена и притеснението ми не е изчезнало съвсем, защото още усещам болка, въпреки че няма вече буца. Нащрек ще съм вече.
Ще стискаме палци ако "има боц", да мине гладко. Ние сме толкова назад с тези ваксини, че вече се притеснявам - има само хепатитната и един синфлорикс.
Дани, аз не бих имала нещо против, стига детето да стои някъде без теб.

Общи условия

Активация на акаунт