Предстои ми хистероскопия - да поговорим - Тема 2

• 147 088
  • 755
  •   1
Отговори
# 390
Това отстраняването на полипа по време на хистероскопията ли е или нещо по-различно? На мен ми махнаха 3 преди 2 седмици в държавна болница в Пловдив и не съм платила един лев. С направление си бях. В частна ми искаха 500лв за процедурата.
Мисля ,че така се казва процедурата за премахване на полип. А имахте ли уговорка с лекар от болницата ?

# 391
  • Пловдив
Моят лекар е на половин щат в болницата, ходи само за тези манипулации. Преди това бях на преглед в негов кабинет с направление. Той ми обясни, че няма как да избегнем хистероскопията, защото полипите са големи. Попитах ще ми струва ли нещо, той каза, че не е платена манипулация и ми даде направление за болницата. Дори не съм плащала за избор на екип, макар, че държах той да я направи, а не някой друг. Просто ми каза в кой ден ще е той, да се обадя и да си запазя час.

# 392
Звучи добре, предполагам всичко е минало нормално.
Колко време те държаха в болницата и с камера през влагалището ли беше процедурата ( на мен така ми я обясниха).
Тази седмица ще ходя в нашето държавно АГ (Ст.Загора) да видя какво ще ми кажат.

# 393
  • Пловдив
Да, с камера, но не съм видяла, защото бях заспала  Simple Smile Процедурата е била 10-15мин. Страшно се бях притеснила и от манипулацията, и от упойката, но изобщо не беше страшно. Събудиха ме още на стола и ме прехвърлиха в реанимацията. Около половин час бях замаяна и леко неадекватна, но не ми е било лошо. В болницата трябваше да стоя поне още един ден, но вечерта си тръгнах. Имах леко кървене около една седмица и леки болки ниско в корема.

# 394
  • Тра-ла-ла
По ЗК престоят се води 3 дни. Мен ме пуснаха след 2ч, но бях без упойка tooth  jacomo , в ютуб има видеоклипчета какво представлява самата операция. Ако не те е страх и не ти е гадно - пусни да видиш за какво иде реч.

# 395
Мен ме приеха сутринта, оперираха към 13.30- 14 и в 19ч ме изписаха. Бях в частна клиника, всичко платено, но това са най-добре похарчените ми пари 😁
Влиза се през влагалището с камерка, после ако има кръцни-срежи. Моето беше ТВЛ и при мен влизаха и в тръбите и правиха оглед на яйчниците отвън.

# 396
Благодаря ви момичета!
Джулия болеше ли без упойка много ?

# 397
  • Тра-ла-ла
Благодаря ви момичета!
Амиии, не беше нещо брутално. Стиснах зъби, но към края явно и кръвното ми е паднало малко и ми попрималя. После имах главоболие 2ч и толкова. Влизането на камерата не се усеща, а премахването на полипа боли все едно ти щипват материал за биопсия, но по-продължително време. При мен се оказа, че имам разрастване на лигавицата и в маточната кухина. Интервенцията сумарно може би беше под 10 мин. Бързо мина. Но подобни операции в 99% от случаите се правят с упойка.

Задължително искай да те тестват за алергия към упойки, че в някои болници претупват нещата, а не е хубаво.

# 398
Благодаря ви момичета!
Амиии, не беше нещо брутално. Стиснах зъби, но към края явно и кръвното ми е паднало малко и ми попрималя. После имах главоболие 2ч и толкова. Влизането на камерата не се усеща, а премахването на полипа боли все едно ти щипват материал за биопсия, но по-продължително време. При мен се оказа, че имам разрастване на лигавицата и в маточната кухина. Интервенцията сумарно може би беше под 10 мин. Бързо мина. Но подобни операции в 99% от случаите се правят с упойка.
Да аз за това се учудих. Значи не е толкова страшно както си го представях. И най-хубавото е че ще мога да си тръгна същия ден , че имам малка калпазанка вкъщи която още кърмя и не може без мама 😀.

# 399
  • Тра-ла-ла
Да аз за това се учудих. Значи не е толкова страшно както си го представях. И най-хубавото е че ще мога да си тръгна същия ден , че имам малка калпазанка вкъщи която още кърмя и не може без мама 😀.
Мен повече ме беше страх от упойката, отколкото от самата операция Grinning

Предполагам след упойка известно време не трябва да кърмиш. Поинтересувай се за това. Относно болничния престой - подпитай доктора, към който ще се насочиш. Интервенцията е лека и има логика да те пуснат същия ден, но знае ли се кой иска да е стриктен и кой не.
Скрит текст:
На мен ми бяха задържали ЛК до 3тия ден, а ме пуснаха. Което хич не е законно, ама не ми се влизаше в разправии. Разбира се, никой не мо го каза в началото

# 400
Мен повече ме беше страх от упойката, отколкото от самата операция Grinning

Предполагам след упойка известно време не трябва да кърмиш. Поинтересувай се за това. Относно болничния престой - подпитай доктора, към който ще се насочиш. Интервенцията е лека и има логика да те пуснат същия ден, но знае ли се кой иска да е стриктен и кой не.
Скрит текст:
На мен ми бяха задържали ЛК до 3тия ден, а ме пуснаха. Което хич не е законно, ама не ми се влизаше в разправии. Разбира се, никой не мо го каза в началото
Благодаря за инфото!
Задържали са я заради пътеката по ЗК , защото мин.престой е 3дни. Аз за това не искам в часна болница ,че ще трябва да им платя 150лв. допълнително за престоя - 3 дни , нищо че няма да съм там ( поне така предполагам). Тази седмица ще разуча нещата и януари ще действам.
Отното мерси за изчерпателната информация и на другите мацки също 😊💐

# 401
  • САЩ
Момичета, не съм сигурна че пиша в правилната тема, но моля за насоки. Чрез изследване с вагинален ултрасаунд се установи че имам някакви сраствания (вероятно септум) на матката които са ми по рождение. Не се знае колко са сериозни и нямам точна диагноза. Лекарката ми ме праща на MRI за да се види какво точно е положението и чак тогава операция. Това се случва в САЩ, в Б-я като гледам май не процедират така. Какво мислите?

# 402
Ако планираш да имаш деца, септумът трябва да се махне. В България се прави с хистероскопия / най-често/, а може и с трансвагинална лапароскопия.

# 403
Джулая,полипа ендуметриален ли беше и колко голям?И как така са се съгласили без упойка.Аз на много места питах,но никой не се съгласи без упойка.Твоята да не е била офис-хистероскопия?Кой и къде ти я правиха.Ще съм ти благодарна,ако кажеш.Аз ходих  в Доверие и полипа ми беше 20мм.,а пет дни след хистероск. 12мм. и сега пак трябва да правя нова.Др Делчев трябваше да ми го премахне,но си тръгна и аз глупачка си викам,хайде да не споря,да го махат и да се свършва и ето ти моя резултат,толкова притеснения на вятъра,10 дни лъжи,че полипа е злок.и тази матка е за премахване,а биопсията е доброк.полип.Това както и да е,но нормално ли е след хистероск. да имам 12мм. полип.Ядосвах се,разправях се, исках си парите и нищо.Чакай от умрял писмо.

# 404
  • Тра-ла-ла
Джулая,полипа ендуметриален ли беше и колко голям?И как така са се съгласили без упойка.Аз на много места питах,но никой не се съгласи без упойка.Твоята да не е била офис-хистероскопия?Кой и къде ти я правиха.Ще съм ти благодарна,ако кажеш.Аз ходих  в Доверие и полипа ми беше 20мм.,а пет дни след хистероск. 12мм. и сега пак трябва да правя нова.Др Делчев трябваше да ми го премахне,но си тръгна и аз глупачка си викам,хайде да не споря,да го махат и да се свършва и ето ти моя резултат,толкова притеснения на вятъра,10 дни лъжи,че полипа е злок.и тази матка е за премахване,а биопсията е доброк.полип.Това както и да е,но нормално ли е след хистероск. да имам 12мм. полип.Ядосвах се,разправях се и нищо.Чакай от умрял писмо.
Вероятно моето се води точно офис хистероскопия, нищо че беше в болница и до мен все пак имаше анестезиолог. Но пък не бях тествана за упойка, за което опищях света, защото само ми беше подметнато, че може да бъда оперирана без упойка. Относно размерите - черно на бяло никъде не го пише. Докторът може и да е казал някакви милиметри, но не си спомням. 2,8мм май беше удебеляването в цервикалния канал, но сумарно ли или от всяка страна?! Нещо такова. Отвън на входа на канала беше колкото бобено зърно по думи на личната ми гинеколожка. При огледа се оказа, че имам и жлезиста хиперплазия в маточната кухина.

Аз нещо не разбрах - правена ти е ХСК с пълна упойка, махан ти е полип в зервикалния канал и след 5 дни пак си имала полип - отвън или вътре?! Абсурд е да расте толкова бързо newsm78

Общи условия

Активация на акаунт