Предстои ми хистероскопия - да поговорим - Тема 2

• 145 296
  • 755
  •   1
Отговори
# 180
  • Тра-ла-ла
Имате ли някакви координати на д-р Крумов гинеколог от Пловдив, оперира в Медлайн?! Звъня на 0888351435, но е винаги изключен. От Медлайн ми казаха, че това е номер само за записване Crazy И единственият ми шанс да се свържа с  доктора е сутринта към 7.15 да звъня в клиниката Crazy Няма ли друг начин да се контактува с д-р Крумов?! Все през стационарния тел. на Медлайн ли трябва да е?! То много сложно, а недай си боже и да ти трябва нещо спешно

# 181
Здравейте, момичета!

Исках да ви попитам някоя от вас правила ли е хистероскопия при д-р Ваня Атанасова от МБАЛ "Надежда"? Какви са ви впечатленията от нея като специалист?

# 182
  • Бургас
Препоръчаха ми да направя хистероскопия. Дали ще ми препоръчате някой в Бургас или да хващам пътя за София? То, не че в София знам към кого да се обърна.......

# 183
  • София
Препоръчаха ми да направя хистероскопия. Дали ще ми препоръчате някой в Бургас или да хващам пътя за София? То, не че в София знам към кого да се обърна.......
В София веднага мога да ти препоръчам - д-р Ганчева, прави хистерото в клиника Доверие. Peace

# 184
  • Бургас
В София веднага мога да ти препоръчам - д-р Ганчева, прави хистерото в клиника Доверие. Peace

Благодаря ти, миличка!

# 185
  • София
Няма за какво. Тук сме да си помагаме. Hug Пожелавам ти успех! Няма нищо страшно, а и докторката е страхотно позитивен и спокоен човек. Ако решиш при нея обаче, е хубаво да се обадиш на някой от телефоните тук:
http://zdravencatalog.com/doctor-antoaneta-gancheva/
По принцип телефона вдига не винаги учтивата сестра...да не те стряска това. Но поискай час при докторката най-добре и да те види и тя, да каже нейното мнение. Винаги е хубаво да отидеш и за второ мнение за такива процедури.. Кажи поо телефона, че си за хистеро и искаш второ мнение от докторката и евентуално тя да я направи и ще те сместят някъде по-скоро, защото иначе ще чакаш месец...

# 186
  • София
Момичета, откакто ми правиха хистерото преди 2 седмици, след секс имам еднократно много леко кафяво зацапване, случвало ли ви се е? Иначе нямам никакво зацапване, само след секс Rolling Eyes

Оперативна или диагностична? Защото на мен ми забраниха секс 1 месец след оперативна. Ако и при теб е била-да не би да са пропуснали (небрежно) да ти наложат ветото. И аз да питам (може и да се повтарям) - вече втори цикъл след оперативната - имам обилна прозрачна, като овулационна  цервикална слуз,но с розов отенък, веднага след цикъла. Т.е. не е в момент за нормалната овулация, не ги бъркам. Преди операцията също ми се случваше подобно, не знам дали е било точно след менструация - така че още повече се притеснявам - да не е всъщност симптом за хормоналните проблеми, а не резултат от интервенцията. ТВЪРДЕ обилна. Все пак си познавам тялото, не съм на 16. Той също го познава и това е...НЕНОРМАЛНА работа. През юни ще ме гледат пак обстойно и може да се наложи отново операция, така че при мен притесненията не са приключили

Pumpit, абсолютно същото е и при мен. Правих хистеро февруари, цикълът си дойде точно на време и продължи нормално. След края обаче имам 1-2 горе-долу чисти дни и след това 2-3 дни с розово или кафеничкаво зацапване. Това ми се случваше и 3-4 месеца преди хистерото. След това ми идва овулацията, следващия цикъл и пак това гадно зацапване. Докоторът не може да ми каже от какво е, защото би могло да е т.нар. овулационен spotting. Обаче за толкова години не съм имала такова зацапване и се чудя какво да правя. Ако има при теб някакво развитие или си попаднала на читав специалист, моля те дай знак.

# 187
Момичета, откакто ми правиха хистерото преди 2 седмици, след секс имам еднократно много леко кафяво зацапване, случвало ли ви се е? Иначе нямам никакво зацапване, само след секс Rolling Eyes

Оперативна или диагностична? Защото на мен ми забраниха секс 1 месец след оперативна. Ако и при теб е била-да не би да са пропуснали (небрежно) да ти наложат ветото. И аз да питам (може и да се повтарям) - вече втори цикъл след оперативната - имам обилна прозрачна, като овулационна  цервикална слуз,но с розов отенък, веднага след цикъла. Т.е. не е в момент за нормалната овулация, не ги бъркам. Преди операцията също ми се случваше подобно, не знам дали е било точно след менструация - така че още повече се притеснявам - да не е всъщност симптом за хормоналните проблеми, а не резултат от интервенцията. ТВЪРДЕ обилна. Все пак си познавам тялото, не съм на 16. Той също го познава и това е...НЕНОРМАЛНА работа. През юни ще ме гледат пак обстойно и може да се наложи отново операция, така че при мен притесненията не са приключили

Pumpit, абсолютно същото е и при мен. Правих хистеро февруари, цикълът си дойде точно на време и продължи нормално. След края обаче имам 1-2 горе-долу чисти дни и след това 2-3 дни с розово или кафеничкаво зацапване. Това ми се случваше и 3-4 месеца преди хистерото. След това ми идва овулацията, следващия цикъл и пак това гадно зацапване. Докоторът не може да ми каже от какво е, защото би могло да е т.нар. овулационен spotting. Обаче за толкова години не съм имала такова зацапване и се чудя какво да правя. Ако има при теб някакво развитие или си попаднала на читав специалист, моля те дай знак.

Здравей, не, не съм ходила на гинеколог от първия контролен на 01.03. Цветовете и консистенцията на зацапващото се менят. Всеки ден различно. Имам 100% чисти дни, имам жълто-розови дни, днес дори капки червено (съвсем миниатюрни). И почти постоянно - положението е лигаво. Без значение фазата на МЦ. Поне днес посетих ендокриноложката, която при следващия цикъл ще ми пусне пак половите хормони. Ако искаш, пиши ми на ЛС. Единствения "проблясък" за подобната на овулационна течност - прочетох някъде мнение, че това било нормално за след интервенции през канала (или както при нас - навлизане с инструментите). Но ако е нормално, можеха да предупредят. А и определено не го наблюдавам от сега, а от преди.... Sad както и ти.

# 188
Здравейте момичета, първите дни след хистерото имали ли сте съсиреци?

# 189
Aз имах зацапване 1 ден и после започна кървене с бистра кръв- точно 2 седмици ! Не разбрах какво чудо беше това, явно и цикъл е минал, нямам идея.
Но беше обилно. Но ми изрязваха стаствания, доста се е рязало.

# 190
  • Бургас
А, бихте ли уточнили, кой къде е правил операцията! Има ли някоя, която е правила в Бургас?

# 191
  • In transit
Здравейте,
благодаря ви за хубавата тема, помогна  ми много.  bouquet
На мен ми правиха хистероскопия миналата седмица в Плевен, онкогинекологията, д-р Ангел Йорданов. Страхотен млад лекар и човек е! Миналата година той ми прави и лапароскопията.
Половин час след операцията бях на крака. Всичко е много леко даже и болка след това нямах, най-гадното беше, че една студентка анестезиоложка се учеше върху мен да слага абокат и ме надупчи на три места, докато нацели къде да го сложи.  Crossing Arms
Махнаха ми два много малки полипа (по 2-3мм), един в матката, а другия на входа на дясната тръба. Онзи ден разбрах, че единия полип се оказал миома.  Outta Joint Според него и АГ ми всичко е наред, но аз съм леко притеснена от находката.
Иначе имах леко кървене няколко дни, като интересното беше, че беше като някаква червена слуз по скоро и само като се забърсвах оставаше на хартията, а иначе не ми цапаше на превръзката.

# 192
"Иначе имах леко кървене няколко дни, като интересното беше, че беше като някаква червена слуз по скоро и само като се забърсвах оставаше на хартията, а иначе не ми цапаше на превръзката."

Това се опитвам и аз да си изясня...Същата работа. Някой път цапа и дори изтича обилно, друг път е само по хартията. Но продължава 2 месеца. След цикъла отивам на ново изследване на хормони и ако се наложи-ще изгърмя направление за пореден гинеколог. При положение, че през юни съм на контролен, малко тъпо е да ходя сега заради параноя...

# 193
.

Последна редакция: вт, 04 апр 2017, 16:26 от Анонимен

# 194
  • In transit
"Иначе имах леко кървене няколко дни, като интересното беше, че беше като някаква червена слуз по скоро и само като се забърсвах оставаше на хартията, а иначе не ми цапаше на превръзката."

Това се опитвам и аз да си изясня...Същата работа. Някой път цапа и дори изтича обилно, друг път е само по хартията. Но продължава 2 месеца. След цикъла отивам на ново изследване на хормони и ако се наложи-ще изгърмя направление за пореден гинеколог. При положение, че през юни съм на контролен, малко тъпо е да ходя сега заради параноя...

иди задължително на лекар, за мен не е нормално това да продължава два месеца.

Общи условия

Активация на акаунт