Предстои ми хистероскопия - да поговорим - Тема 2

• 145 301
  • 755
  •   1
Отговори
# 165
  • София
с абразио действат на сляпо, я уцелят, я не.
лекаря на мая не се оказа прав обаче  Rolling Eyes
но ти си знаеш най-добре.

# 166
С хистероскопия не се ли гледа на камера и после полипът се премахва с примка?
При мен беше абразио и след него огледаха с хистероскоп за остатъци.
Ако има удебеляване, няма как да се премахне с примка, а след абразиото не пречи да се огледа какво е положението.

# 167
лекаря на мая не се оказа прав обаче  Rolling Eyes
така е, права си. гадно е да чуеш различни мнения и да трябва да избереш на кого да се довериш.

С хистероскопия не се ли гледа на камера и после полипът се премахва с примка?
При мен беше абразио и след него огледаха с хистероскоп за остатъци.
Ако има удебеляване, няма как да се премахне с примка, а след абразиото не пречи да се огледа какво е положението.
нещо подобно и аз разбрах, Дъждец. ще трябва да попитам дали и при мен ще се процедира като при теб.

добре, че го има форумът, момичета. толкова неща разбирам оттук, за които човек иначе няма как да знае, а докторите не са склонни сами да дават такава информация, ако не си попитал.

# 168
  • Тра-ла-ла
Да се включа и аз с питане. Според гинекологът, който посещавам е по-добре полипът да се махне с абразио, защото се остръгвало само до маточната кухина, а при хистероскопия влизането в кухината травмирало. Може и аз да не съм разбрала, въпреки, че имам все пак някакви познания. Но си мислих, че при абразио се остъргва и маточната кухина, още повече, че не е ясно от къде идва полипа - дали е само в цервикалния канал или и в маточната кухина?! Или пък по време на абразиото може да се диагностицира от къде тръгва полипа и ако не е нужно - да се избегне влизането и излишното ръчкане в маточната кухина, а ако се налага - да се влезе?! Не искам да пестя пари. Ако е по-добре - ще направя хистероскопия и то най-вече с цел все пак камерата да огледа и маточната кухина за някакви скрити проблеми.  Гинекологът е компетентен и в двете операции. Така, че изборът е мой.

Другото, което ми хазаха е, че абразиото отнема 1 слой, а хистероскопията - повече слоя от лигавцата. Това ме изненада, тъй като знам, че хистероскопията е по-щадяща  newsm78 Направо съм шах и мат. Изгубих се  в превода  Crazy

# 169
  • София
при мен никакви слоеве не са ми махали при хистероскопия, само полипа  Rolling Eyes
в мойта кухина много пъти са влизали,  имам един куп транфери и инсеминации, биопсии и какво ли не. нищо не са ми травмирали.

# 170
Момичета след хистеро може ли да има срастване?

# 171
Извинявам се, ако е коментирано тук или в други теми. Кратък отговор ме устройва. Има ли правило след оперативна хистероскопия да се (или не се) ражда естествено? Задължително секцио или не, а просто зависи от случая? Благодаря

# 172
  • София
Няма такова правило.

# 173
# 174
Да се включа и аз с питане. Според гинекологът, който посещавам е по-добре полипът да се махне с абразио, защото се остръгвало само до маточната кухина, а при хистероскопия влизането в кухината травмирало.

Другото, което ми хазаха е, че абразиото отнема 1 слой, а хистероскопията - повече слоя от лигавцата. Това ме изненада, тъй като знам, че хистероскопията е по-щадяща  newsm78 Направо съм шах и мат. Изгубих се  в превода  Crazy

Или нещо не си разбрала ... или не знам и аз защо така са ти казали.
Аз съм имала абразио и там се "остъргва". И е по-тежката интервенция. Особено когато се маха плоден сак- като при мен. Няма как да не влязат вътре !
Не съм чула за полип да се маха с абразио- с хистероскопията само махат полипа.
Не се остъргват слоеве.

# 175
  • Тра-ла-ла
Или нещо не си разбрала ... или не знам и аз защо така са ти казали.
Аз съм имала абразио и там се "остъргва". И е по-тежката интервенция. Особено когато се маха плоден сак- като при мен. Няма как да не влязат вътре !
Не съм чула за полип да се маха с абразио- с хистероскопията само махат полипа.
Не се остъргват слоеве.
Разбрах, даже ми рисуваха Grinning Все още полип се маха и с абразио. Даже има гинеколози, които не владеят хистероскопията.

# 176
А, ако не владее хистерото , това е друга тема. Там се иска и апаратурата да я има.

Не знам какво са ти обяснили - аз специално питах преди хистерото дали ще е като при абразиото и ми казаха " О, неее... много по-лека процедура е ! ".
И действително, нямах никакви болки след това- но не махах полип, а даже по-сложно- изрязваха сраствания.

Момиччето с полипа беше след мене, като по-лесното.
Спорд мен искат да ти направят абразио . Simple Smile Се опитвам да ти кажа, а не че е по-леката процедура. Peace

# 177
  • София
Момичета, откакто ми правиха хистерото преди 2 седмици, след секс имам еднократно много леко кафяво зацапване, случвало ли ви се е? Иначе нямам никакво зацапване, само след секс Rolling Eyes

# 178
Момичета, откакто ми правиха хистерото преди 2 седмици, след секс имам еднократно много леко кафяво зацапване, случвало ли ви се е? Иначе нямам никакво зацапване, само след секс Rolling Eyes

Оперативна или диагностична? Защото на мен ми забраниха секс 1 месец след оперативна. Ако и при теб е била-да не би да са пропуснали (небрежно) да ти наложат ветото. И аз да питам (може и да се повтарям) - вече втори цикъл след оперативната - имам обилна прозрачна, като овулационна  цервикална слуз,но с розов отенък, веднага след цикъла. Т.е. не е в момент за нормалната овулация, не ги бъркам. Преди операцията също ми се случваше подобно, не знам дали е било точно след менструация - така че още повече се притеснявам - да не е всъщност симптом за хормоналните проблеми, а не резултат от интервенцията. ТВЪРДЕ обилна. Все пак си познавам тялото, не съм на 16. Той също го познава и това е...НЕНОРМАЛНА работа. През юни ще ме гледат пак обстойно и може да се наложи отново операция, така че при мен притесненията не са приключили

# 179
  • София
Момичета, хистероскопията ми мина преди месец и половина и ме интересува, мога ли да тренирам нещо сега? Примерно канго джъмпс, да не са някакви тежести...

Общи условия

Активация на акаунт