Предстои ми хистероскопия - да поговорим - Тема 2

• 145 292
  • 755
  •   1
Отговори
# 195
"Иначе имах леко кървене няколко дни, като интересното беше, че беше като някаква червена слуз по скоро и само като се забърсвах оставаше на хартията, а иначе не ми цапаше на превръзката."

Това се опитвам и аз да си изясня...Същата работа. Някой път цапа и дори изтича обилно, друг път е само по хартията. Но продължава 2 месеца. След цикъла отивам на ново изследване на хормони и ако се наложи-ще изгърмя направление за пореден гинеколог. При положение, че през юни съм на контролен, малко тъпо е да ходя сега заради параноя...

иди задължително на лекар, за мен не е нормално това да продължава два месеца.

Интересно, от същия ден, в който написах коментара досега, всичко долу е чудесно! Явно както каза професора - "да видим след 3 месеца какво се е изчистило от матката". Може би в моята ситуация е било нормално да продължи толкова...

# 196
И на мен ми каза след 3 месеца да дойда на профилактичен преглед. Явно си е така по процедура Simple Smile

# 197
  • Пловдив/София
Здравейте, правиха ми хистероскопия в края на октомври, оттогава минаха 4 цикъла и тази седмица ходих на лекар (Еленчев, който прави хистерото). Нямах кървене, но нали е добре да се отиде (аз малко се забавих, той искаше още на втория месец). Да, ама откри вероятен нов полип- неубедителни данни,но все едно се появява пак...Каза да пия по схема Дуфастон 2 пъти по 10 дена и пак да ида. Можело да помогне да изчисти лигавицата.

Аз обаче съм скептична на темахормони, ако не се налага наистина.Особено за Дуфастона знам доста тежки странични ефекти. Иска ми се да чуя второ лекарско мнение, но вече съм 15ти денот цикъла. Или почвам хормоните днес, или чакамследващ цикъл за нов преглед. Склонан съм на второто и въпросът ми е кой друг е добър диагностик и специалист на тема полипи? Пак в Надежда или Щерев например?

Била съми при Станков от Шейново, той ми го откри всъщност,може би е вариант- но той е само диагностик и пак друг трябва да гомаха.

Колкото и странно да звучи, ако са истина страничните ефекти на Дуфастона, бих избрала нова хистероскопия пред 2 месеца прием. Още повече няма гаранция, че пиейки го ще я избегна. И може хемда го пия, хем да свърша пак с хистеро...

# 198
  • София
Аз не бих пила дуфастон, според мен за полип няма как да помогне. То си е прогестрерон, не знам какви странични ефекти очакваш, същото го произвеждаш и ти.
По-скоро пак отиди на преглед, по в началото на цикъла.

# 199
  • Сливен
Здравейте момичета. Предстои ми хистероскопия и вече повече от месец я отлагам,защото много ме е страх от упойката. Моля ви споделете точно как се събудихте от пълната упойка - като от сън или имаше някакви проблеми като световъртеж, безсилие, делириум,,,?
Благодаря ви за отговорите!!!

# 200
Имам доста пълни упойки зад гърба си и никога съм нямала проблем след тях. Важно е да се спре приема на храна поне 12 ч преди това, както и да не се пие вода след събуждането в деня на интервенцията.

# 201
  • Сливен
GERy@K, благодаря за отговора. Не знаех,че след упойката пак не се пие вода... колко време това?

# 202
Не се пие вода час, два след упойката, ако е от тези кратките, каквито се ползват за хистероскопия. А събуждането си е точно като след сън, поне при мен и двата пъти беше така. И то сладък сън и с приятното чувство, че е приключило всичко. Няма нищо страшно, наистина. Не го отлагай, по-добре да ти се маха от главата. Аз вече забравих, че съм правила такова нещо, а беше преди малко повече от месец Simple Smile Успех!

# 203
  • Сливен
Sisley666, благодаря за отговора! Хем ми се иска да го махна от главата си, хем ме е страх от резултата от биопсията , хем от упойката. Да казаха ме ,че е кратка. Имаш ли идея колко минути долу горе е под упойка човек при хистероскопията?

# 204
Около 15-20 минути. Насрочвай дата и ще се увериш, че няма нищо страшно.

# 205
  • Тра-ла-ла
Според мен е важно и да се прави тест за алергия към упойките. За съжаление май масово се прескача като лиготия и нещо незначително.

# 206
Защо с пълна упойка? На мен ми правиха хистероскопия миналата година и си бях в съзнание през цялото време, та дори гледах на един огромен телевизор какво се случва. Два часа след това почнах да пия вода и на третия хапнах. Важното беше да пия много вода, за да ме пусне упойката, което и стана. Процедурата трае около 20 минути.

# 207
  • Сливен
В Стара Загора правят хистероскопията само с пълна упойка. Аз имам и пролетна алергия,която сега е активна и не знам при консултацията с анестезиолога какво ще каже,но тя е в деня на хистероскопията.

# 208
Защо с пълна упойка? На мен ми правиха хистероскопия миналата година и си бях в съзнание през цялото време, та дори гледах на един огромен телевизор какво се случва. Два часа след това почнах да пия вода и на третия хапнах. Важното беше да пия много вода, за да ме пусне упойката, което и стана. Процедурата трае около 20 минути.
Диагностична или резекция (оперативна) беше? Не изключвам и резекцията да се извършва в съзнание, но на пръв поглед, предполагам има разлика в това да гледаш как ти правят по-обстоен гинекологичен преглед на монитор (така си представям диагностичната хистероскопия) - и това как ти режат доброкачествените тумори? И разбира се, гледката ти едва ли е единствения довод за слагането на упойка. Моята упойка при резекция беше пълна (направиха ми интервю предния ден). Влязох в зала уж за операция в 8:00 но спря тока преди още да ме вържат към апаратурата, и нямам идея дали ме упоиха в 8:30, 9:00 или в колко часа точно. Стоях разпъната и разкрачена на масата, разбира се - завита - и въобще не се притеснявах Grinning В момента, в който имаше ток и можеха да започнат операцията усетих как се унесох в сън буквално за части от секундата. Хирурзите просто почнаха да се появяват в залата като гласове, изведнъж се унесох - и това е. Краят - около 10ч или след това ще да е било - предполагам - започнаха да ме будят в стаята (не в реанимация). В 10:24 съм постнала във фейса, значи съм била свестена и ОК Grinning Уж имах намерение цял ден да си отлежа и да спя, но все нещо ме караше да припкам - до тоалетна за проверка, да шавам (за проверка), да гледам тв или да чета (надявай се). Малко след операцията обядвах, после вечерях, а вода пиех постоянно. На следващата сутрин ме изписаха. Весела история, но ще видим дали ще има нужда от повторение... Бъдете спокойни и се доверете на екипа!

# 209
Опвративна. Ами да ти кажа то беше по-добре, че гледах в екрана, защото другия вариант беше както лежа да гледам към тавана, където лампите бяха с едни метални пластини и там пък виждах какви инструменти подават на докторката и ми беше по-неприятно. А това, което се вижда на монитора е един червен екран и полипите са едни бели памучета и с едно като кука ги кръцкаше докторката. Беше ми интересно и времето мина неусетно. Бяха пуснали и музика и това също малко или много помогна да не ми е толкова притеснено Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт