Предстои ми хистероскопия - да поговорим - Тема 2

• 147 039
  • 755
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Измерването зависи от деня на цикъла и от апаратурата, с която те гледат, нормално е да има разминаване.

# 451
  • София
И какво значени има колко е голям полипът? Така или иначе трябва да направиш хистеро, не виждам защо си губиш времето и парите да обикаляш по доктори. Какъвто и да му е размерът, трябва да се отстрани.

# 452
  • София
Щом 3-ма док са го видяли, независимо колко голям го виждат, едва ли ще изчезне от само себе си..Поне не знам за такъв случай, за съжаление..Sad По-добре направете хистероскопията, така или иначе едва ли ще се размине без нея. Няма нищо страшно, аз правих две и се надявам сега да не се налага 3-та, защото ми откриха в цервикалния канал полип, който, ако няма друг в матката, могат да махнат амбулаторно с кратка упойка. Работа за няма и 5 мин. Но е хубаво да се отстраняват, защото нарастват, кървят, създават неразположения и неудобства. Пък и ако имаш намерение да забременяваш скоро, ако полипа е в матката задължително!!! трябва да се махне.

# 453
Исках да чуя и други мнения, едната докторка не беше много категорична, че е полип, но пък другите бяха...
За хистероскопията ме притеснява упойката и преди това взимането на кръв (става ми много лошо, та особено ако е на гладно)...Не знам, все се надявах сам да се махне, ама май май няма да стане Sad

# 454
  • София
Полипите се виждат най-добре в първите чисти дни след МЦ. Ако си ходила по друго време, може да не е сигурен резултата. Чела съм за Тюфекчиева, че е добра за такива неща. Калчев също!

# 455
+1 за Калчев, той прави моята процедура.

# 456
  • София
Аз в понеделник съм при него точно за 2-ро мнение относно полипа и всички други неща, които ми "откриха" на последния преглед.

# 457
  • София
моите полипи пък не се виждат в началото на мц, виждат се добре като попорастне лигавицата.

и лекаря при който ходя не въпроса ми дали пък няма да се махнат сами ми каза че има такава вероятност, но е много малка, почи нулева.
и според него е добре да се махнат, защото понякога не са съвсем безобидни.

# 458
Четох из нета за случай, в който жена гладувала и се отървала от полипа така, "изяла го".

Според 1 от 3мата, при които ходих каза, че полипите се получават от повишени нива на естрогени, според другите 2ма нямало изяснена причина. Там където имало лигавица, секретира и се появяват като брадавица..

# 459
  • София
Не знам за гладуването, възможно е, но дали няма да навреди на организма като цяло?  Като че ли напоследък има бум на жените с този проблем или пък винаги сме си ги имали тези полипи в един или друг период, просто лекарите не са ги виждали. Последните години апаратурата се разви изключително много и ми се струва, че вече просто ги виждат, за разлика отпреди. Чакането рядко помага за изчистването им, аз поне чаках по 3 цикъла и в двата случая, и не се изчистиха. За жалост никой не може да каже категорично пречат ли на забременяването. Повечето мнения са в тази посока, но и немалко мнения има в обратната. Естествено е, че репродуктивните специалисти бързат да ги махат, за да подсигурят максимално шансовете за успех. Аз, ако не исках толкова много да имаме бебче, щях да си го наблюдавам този полип повече време и нямаше да бързам с махането. Това при положение, че няма необичайно зацапване между циклите.

# 460
Аз честно казано нямах оплаквания, до миналия месец, в който се уплаших, че първо ми дойде по-рано и след 19 дни започнах да кървя-винено и бледо червено с някакви късчета, това 2 дни и 2 дни кафяво течение.. След 20тина дни ми дойде. И все пак в търсене на отговора от какво се получават, доки ми каза, че е много вероятно и от стрес да е, например смяна на работата, както при мен стана.

# 461
Не знам за гладуването, възможно е, но дали няма да навреди на организма като цяло?  Като че ли напоследък има бум на жените с този проблем или пък винаги сме си ги имали тези полипи в един или друг период, просто лекарите не са ги виждали. Последните години апаратурата се разви изключително много и ми се струва, че вече просто ги виждат, за разлика отпреди. Чакането рядко помага за изчистването им, аз поне чаках по 3 цикъла и в двата случая, и не се изчистиха. За жалост никой не може да каже категорично пречат ли на забременяването. Повечето мнения са в тази посока, но и немалко мнения има в обратната. Естествено е, че репродуктивните специалисти бързат да ги махат, за да подсигурят максимално шансовете за успех. Аз, ако не исках толкова много да имаме бебче, щях да си го наблюдавам този полип повече време и нямаше да бързам с махането. Това при положение, че няма необичайно зацапване между циклите.
Jacky,този полип ми е от преди да  забременея.Въпреки,че имах полип и уж се пазехме забременях една късна трета  бременност.После ми казваха,че заради полипа има риск  за плода,но нищо подобно.То като е писано човек да се роди и да не искаш,ражда се.Е,сега ни е най-голямата радост,но преди пет години си беше шок.

# 462
  • София
И аз съм чела за високи нива на естрогените, но при мен не са високи, следя го! Нито съм имала някакъв стрес през този период... Явно няма изяснена причина за появата им или е от възрастта, не знам..Sad Преди никога не съм имала проблеми, а ходя всяка година 1-2 пъти на профилактични. Или не са виждали тогава или... си го обяснявам с възрастта. А, някъде четох, че е възможно от стара инфекция и прекарана такава или от текущо възпаление. Аз се замислих, че започнаха проблемите и се появиха, от когато съм с приятеля ми. Дали пък уреаплазмата, която ми откриха, не е виновника и той да ми я е предал и от възпалението да се получават постоянно полипите и да рецидивират, докато не се излекува инфекцията? Знам ли вече... Сега, дано я изчистим от тоя курс АБ и ще следя какво се случва с полипите, дали ще имам още изненади. Макар че и за уреаплазмата казват, че може да се появи отново, когато падне имунитета.. Абе, омагьосан кръг направо.. Но действително го четох това! Ще се допитам до док в понеделник на прегледа, да чуя и неговото мнение.

# 463
  • София
Биби, ще се радвам да споделиш какво ти е казал доктора.

# 464
  • София
Задължително! Hug

Общи условия

Активация на акаунт