Предстои ми хистероскопия - да поговорим - Тема 2

• 147 074
  • 755
  •   1
Отговори
# 435
  • Пловдив
Няма как полипат да се смали. Илачите също според мен не са ефикасни. Варианта е хистероскопия при добър специалист. Понякога полипите се появяват отново, при мен даже още на 3тия 4тия месец след като махнахме първия. След втората хистероскопия съм нямала проблем с нови полипи.

# 436
Роси, ходила ли скоро на лекар да види смалява ли се тая гадина?
Не съм Верче. Мислех след месец да го проверя.Чувствам голяма полза от лука,но като мина преглед ще пиша.Един лекар ми беше казал,че ако се махне този полип с чайчета, щяла да съм му първият случай.Като ми сложиха упойката,така ми прилоша.Добре ,че бързо заспах.Този момент не напуща мислите ми и не знам как ще правя повторна хистероскопия.

# 437
Роси, ти ще кажеш, стискаме палци 🤞

А ако въобще се наложи ще те пратим при моя доктор Wink

# 438
  • Варна
Здравейте! Включвам се в темата, тъй като на 14 декември ми правиха хистероскопия съчетана с абразио, поради неправилно кръвотечение. През октомври не ми дойде цикъл изобщо, а през ноември тече 22 дни обилно...Хистологията показа проста хиперплазия на ендометриума. Живея в Германия и ми  правиха тук хистероскопия с пълна анестезия. Възстанових се бързо, дори имах слабо зацапване само 2 дни мисля. Останах изненадващо доволна и от анестезията- все едно бях заспала и се събудих без гадене и други кофти последици от нея. Сега очаквам цикъла си, който незнайно защо закъснява. По принцип докторът каза, че трябва да ми дойде до 5 седмици след манипулацията, но днес е 42 ден и няма никой. Забравих да спомена, че вече съм на 41 години и може би хормоните ми освен, че ми причиниха тази хиперплазия, може би още не могат да влязат в релси след процедурата. Вие как мислите? По принцип четох, че след хистероскопия, ако тя е била не само с диагностична, но и с лечебна цел, е възможно менструацията са се забави...Ще се радвам, ако някой сподели  нещо за първия цикъл след нея. Извинете ме, ако се отклонявам от темата, но мисля ,че проблемът касае и е свързан с хистероскопията.

# 439
  • София
Здравейте, момичета, има ли от вас такива, които са ги лекулвали по някакъв начин след хистероскопията , за да се предотврати повторната поява на полип/хиперплазия. Ако да - с какво? Някой обяснил ли ви е причината за появата им? Аз съм чувала "хормонален дисбаланс", "завишени естрогени", "някои жени са си предразположени към полипи". Питам, защото на мен вече трети път ми виждат полип/хиперплазия, след 2 хистероскопии миналата година, всички много искат да ги махат, но досега никой не ми е обяснявал конкретни причини за появата им, нито ми е назначавал някакво лечение. Цикълът ми е редовен, хормоните (ТСХ, ФСХ, ЛХ, Естрадиол, Тестостерон) - в норма.

# 440
  • София
И аз се включвам със същото питане...Unamused Вече 3-ти полип ми откриват.. Уж четох за МВИ, че предотвратява появата им и пия, но пак същото...

# 441
  • София
Биби, МВИ какво означава? Мултивитамини ли?

# 442
Масло от вечерна иглика.

# 443
  • София
Да, Верчето е отговорила. Simple Smile Пише за него, че балансира хормоните, както и че се пие при проблеми с полипи, миоми и пр.

# 444
  • Варна
Наскоро ми препоръчаха мултимака  от продуктите на Форевър ливинг. Само че в нея има и други билки, не само мака. Но мисля, че се продава и само мака без примеси в билковите аптеки. Карала тялото по естествен начин да регулира само хормоните си. Някоя от вас пила ли е това?  Съжалявам, момичета, че на някои от вас се е наложило да им премахват отново полипи или хиперплазия! Аз също искам да знам как можем да се предпазим от рецидиви. Гинекологът ми тук в Германия казва, че трябва да се правят редовни контролни прегледи и когато го попитах за хормонални лекарства , той категорично ми каза твърдо не. Аз също не искам да пия синтетики, а и не съм изследвала все още хормони де, но съм почти убедена, че при мен има дисбаланс. Ще ми се нещо по - природно да пробвам...Но сега по- скоро ме гложди кога ще дойде този първи цикъл след хистероскопията? Моля ви споделете как беше при вас, момичета, които вече имате преживявания с това?

# 445
  • София
Скрит текст:
Наскоро ми препоръчаха мултимака  от продуктите на Форевър ливинг. Само че в нея има и други билки, не само мака. Но мисля, че се продава и само мака без примеси в билковите аптеки. Карала тялото по естествен начин да регулира само хормоните си. Някоя от вас пила ли е това?  Съжалявам, момичета, че на някои от вас се е наложило да им премахват отново полипи или хиперплазия! Аз също искам да знам как можем да се предпазим от рецидиви. Гинекологът ми тук в Германия казва, че трябва да се правят редовни контролни прегледи и когато го попитах за хормонални лекарства , той категорично ми каза твърдо не. Аз също не искам да пия синтетики, а и не съм изследвала все още хормони де, но съм почти убедена, че при мен има дисбаланс. Ще ми се нещо по - природно да пробвам
...Но сега по- скоро ме гложди кога ще дойде този първи цикъл след хистероскопията? Моля ви споделете как беше при вас, момичета, които вече имате преживявания с това?

При мен /подобен на твоя случай/ след хистерото ми бе предписан хормонален препарат за 3 месеца с цел контролирано идване на менструацията, за да може ендометриума да се възстанови/обнови след манипулацията.

# 446
Аз в месеца, когато правих хистеро бях на контрацептиви. Дойде ми на 27 ден. Т.е. 6 дни слд спиране на ОК.
След манипулацията имах зацапване 10 дни и веднага ме застъпи МЦ за още 5 дни.

# 447
  • София
И двата пъти, когато правих хистероскопия (първия път заедно с абразио) МЦ ми дойде, когато трябваше да ми дойде точно по график - около 14 - 18 дни след процедурите. След манипулациите имах зацапване максимум 2-3 дни. Момичета, не давайте да ви правят хистероскопия, ако лекарят няма план за вас след манипулацията, защото хистероскопията е механично отстраняване на проблема, но не и на причината за появата му. В противен случай можете да си се абонирате за хистероскопии - за лекарите това е сравнително безрискова манипулация на доста прилична цена. След като минах процедурата първия път, буквално след 20 дни нещото се видя пак - реших, че докторът може да не си е свършил работата добре и хоп на втора хистероскопия (и двата пъти съм се консултирала при двама различни доктори, за да получа повече мнения). И какво стана - втория път при светилото от МД, избор на екип - бам 750 лв. и проблемът е пак налице. Така че питайте АГ-то какъв план на действие ви предлага след процедурата.

# 448
  • София
Много зависи с каква цел се прави хистероскопията. Полипите, доколкото съм чувала, рецидивират. Но когато се прави за сраствания (особено ако са много), се слага специален следоперативен гел, за да не срастват тъканите. При всички случаи е добре да се действа с бебеправенето в следващите 6м.

# 449
Здравейте,
Декември месец се видя полип в матката (измерен 14мм).
Този месец след цикъл в рамките на една седмица ходих на 3ма гинеколози и 3мата виждат полипа, но го мерят различно - първия път 10мм, втория - 7мм и третия 14.5мм.
Нормално ли е тези промени на размера и най-вече има ли случаи, в който от само себе си изчезват?
Назначиха ми хистероскопия и се чудя, дали преди да се обадя евентуално за процедурата, да не мина да ме погледнат пак?

Общи условия

Активация на акаунт