Предстои ми хистероскопия - да поговорим - Тема 2

• 147 052
  • 755
  •   1
Отговори
# 420
Аз правих хистеро при др. Калчев и бих препоръчала него - много добър хирург, много добра техника.
Но аз не съм махала полип, имах други проблеми.

Ппедполагам ще се включат девойки с премахнати полипи да дадат съвет.

# 421
  • Пловдив
Биби, не се притеснявай хистероскопията е съвсем лека интервенция. Аз съм правила 2 хистероскопии с Щерев при др.Савова. Едната беше когато бях горе долу на твоята възраст. Другата беше година след нея. След това забременях и сега се радвам на бебче. При хистероскопията се навлиза през влагалището и просто отстраняват полипа, води си се безкръвна интервенция. Моят съвет е да махнеш полипа, нищо не пречи разбира се второ мнение. Аз ходих на трима лекари преди да махнем полипа. От Щерев съм изключително доволна. А и все пак имай напревдив, че ако има полип той пречи на забременяването. Хубаво е матката да е чиста когато решиш, че е дошъл момента. Няма нищо страшно в интервенцията и продължава 15-20мин. Успех!

# 422
  • София
Подкрепям мнението на varki ! Аз съм правила 2 хистероскопии във  "Доверие" при д-р Ганчева. Наистина е по-добре да се отстрани полипа, защото ще пречи на бъдещо забременяване, а и едва ли ще се махне от само себе си, а може само да нараства. Няма нищо страшно наистина. Още същия ден можеш да се прибереш вкъщи и няколко дни след това си с превръзчици, защото има леко кървене. При мен едната хистероскопия беше на полип в матката, а другата- на шийката на матката.

# 423
Благодаря ви, момичета, доста успокояващо ми действат коментарите ви. Аз все пак ще взема и второ мнение, като ако и то е същото, ще направя хистероскопията. При всички положения не искам да има пречки за забременяване, напротив даже, планувахме скоро да започнем опити. Доста иронично... Благодаря ви още веднъж!

# 424
След хистеро се забременява по-лесно Simple Smile
Всичко ще бъде наред 🤞

Като си избираш къде да правиш питай дали дават запис на процедурата, защото е хубаво да имаш.

# 425
  • София
Здравейте,
След като след предишната ми менструация имах кървене по средата на цикъла, днес ходих на преглед в клиника Щерев при д-р Магунска. Тя откри полип на матката и директно препоръчва оперативна хистероскопия още другия месец, непосредствено след края на МЦ.
Мисля да отида на преглед и в Токуда, за второ мнение.
Исках да ви попитам какви са впечатленията ви от двете клиники, дали има начин да се избегне такъв инвазивен метод. Не съм раждала, на 26 години съм и ми се иска да избегна процедури, доколкото е възможно и препоръчително.
Благодаря ви предварително и хубав ден от мен!

Здравей, Биби,

Като човек, минал 2 хистероскопии за отстраняване на полип в матката през 2017 г., бих те посъветвала следните неща: 1. консултирай се поне с още един гинеколог, който е добър спеиалист в образната диагностика (напр. Николай Попов от Вита, Румен Димитров от Майчин дом, който преглежда и в МЦ Фемина, д-р Динчо Георгиев); 2. изчакай 1-2 месеца (не повече) - има шанс полипът да изчезне самичък с олющването на лигавицата при цикъл. Реално докато чакаш, можеш да се консултираш за второ-трето мнение с някой друг доктор. 3. Ако все пак стигнеш до хистероскопия, задължително се прави на първи чисти дни след МЦ - някъде до 10-12 дни. Не е страшно, аз лично си тръгвах от болницата 2-3 часа след процедурата.

# 426
Здравейте,
След като след предишната ми менструация имах кървене по средата на цикъла, днес ходих на преглед в клиника Щерев при д-р Магунска. Тя откри полип на матката и директно препоръчва оперативна хистероскопия още другия месец, непосредствено след края на МЦ.
Мисля да отида на преглед и в Токуда, за второ мнение.
Исках да ви попитам какви са впечатленията ви от двете клиники, дали има начин да се избегне такъв инвазивен метод. Не съм раждала, на 26 години съм и ми се иска да избегна процедури, доколкото е възможно и препоръчително.
Благодаря ви предварително и хубав ден от мен!
  Аз също имах кървене между циклите,заради полип,но когато започнах да пия хвощ изчезна това прокървяване.За една година опитах какви ли не илачи,но нищо не помогна,даже полипа порасна с 1см. Лош късмет и с хистероскопията.В Доверие изчистен наполовина.Такива силни болки -ден и нощ родилни болки след хистерото,продължили повече от 2м.  Матката контрагирала заради непочистения полип,или нещо бях ранена по мое мнение.Една жена ме намери тук и ми разказа как на сестра и и открили 7 мм. полип и от два курса пиене на сварен лук,изчезнал  напълно.Искам да кажа,че откакто го пия чувствам голяма полза.Болките,бодежите,дърпанията ниско долу  изчезнаха .Сега съм на втория курс.Мисля след четвъртия да проверя какво се случва.Ако се махне ще е добре.                                                                                                                                                                                                                                                       

# 427
Точно заради случая на rosi Cat препоръчвам да има запис на процедурата. Даже се учудвам, че не го дават навсякъде ✌

Rosie, успех, дано се махне тая гад!

# 428
Точно заради случая на rosi Cat препоръчвам да има запис на процедурата. Даже се учудвам, че не го дават навсякъде ✌

Rosie, успех, дано се махне тая гад!
Благодаря ти Верче.Въобще не ми се мисли за повторна хистероскопия.Според вас колко мес. след първата е удачна втора.

# 429
Хм... не знам честно казано...
Въпреки че не е силно инвазивна процедура 🤔
Ако въобще ти се наложи ще направиш консултация с наистина добър лекар и той ще те посъветва най-добре.

# 430
  • София
Верче, при нашия доктор сега имаше случай с две хистероскопии в два последователни месеца, тъй като срастванията бяха много и не можеше да се оправят наведнъж.

# 431
Записвам се при Вас с назначена хистероскопия за 12-ти ден от м.ц. за премахване на миомен възел 9 мм, диагностика и разширение на матката (по думите на лекаря и това ще бъде от полза), упойката е спинална. Sad

# 432
Аз един полип цяла година го лекувах с какви ли не билки и накрая от 1.5 см стана 2.5 см.
Може ли да кажете в коя болница в София се случи това?

Последна редакция: пт, 19 яну 2018, 16:17 от AnMary

# 433
KRASI,когато ми установиха,че имам полип реших да не го махам веднага и опитах доста илачи,които предлага руския нет.Аз буквално прекалих в желанието си да го премахна сама.По четири илача едновременно,компреси върху корем , бани до билкови тампони.Резултата беше-пораснал полип с 1см. за година.Но тъй като и с хистероскопия не ми го махнаха,сега пак си пия билките.

# 434
Роси, ходила ли скоро на лекар да види смалява ли се тая гадина?

Общи условия

Активация на акаунт