Предстои ми хистероскопия - да поговорим - Тема 2

• 147 006
  • 755
  •   1
Отговори
# 465
Момичета, а след хистерото изписваха ли Ви някакви лекарства и за какво?

# 466
  • София
На мен след хистерото на полипа в матката ми изписаха единствено АБ, за да се предотврати евентуална инфекция след интервенцията и противогъбични. След хистерото на полипа на шийката на матката не ми изписаха нищо.

# 467
  • София
След първата хистероскопия и на мен ми изписаха антибиотик превантивно. Взимах го 3 дни - деня преди процедурата, деня на процедурата и следващия ден. След втората хистероскопия, която правих в Майчин дом, нищо не ми изписаха, защото вливат доза антибиотик по време на самата процедура.

# 468
Благодаря Ви Simple Smile
Другия месец ще споделя как се е стекла при мен процедурата.
Между другото ми изписаха да пия Геритамин /вит.А+Е/ от 15 ден от цикъла за полипа. Не знам доколко ще ми помогне за полипа, но няма и да ми навреди предполагам.

# 469
Антибиотик Зинат за 5 дни на 12 часа. Иначе в деня на процедурата и следващия слагаха и венозно. На мен ми се струва прекалено презастраховане, но имам още за 2 дни и сигурно ще го довърша.

# 470
  • София
Малага, довърши го със сигурност, за да не придобиеш после разистентност. Аз даже си мислех, че Зинат се пие поне 7-10 дни.

# 471
На мен нищо не ми изписаха.

# 472
  • Варна
На мен също не ми изписаха нищо тук в Германия , дори при разговора преди манипулацията ги питах изрично за това, но казаха, че няма да изпишат, ако не е наложително.

# 473
  • Пловдив
И на мен не са ми изписвали нищо. То аз и не съм се видяла с доктора след манипулацията. Акушерките ми дадоха две хапчета, мисля, че бяха противовъзпалителни, и това е. След месец ще ходя на преглед и тогава ще разпитам подробно, дали се прави нещо за профилактика.

# 474
Момичета, имам въпрос за периода след хистероскопията.
От 2-ри ден на цикъла ми беше назначен Регулон (противозачатъчно), който взимах 10 дни с последен прием вечерта преди операцията. При изписването от болницата стана ясно, че не е трябвало да прекъсвам приема, но вече нямаше смисъл да продъжавам. Според лекаря трябваше да се появи менструация на следващия ден (миналата сряда). От четвъртък насам имам съвсем леко розово зацапване с тук-там кървави нишки, но в никакъв случай кървене, което да нарека менструация.  През последните дни е и някак слузесто, но мисля, че не би трябвало да имам овулация този месец, т.е това да е цервикална слуз... По телефона д-р каза, че е нормално, но ме притеснява неясната дължина на този цикъл и следващия с оглед предстоящ трансфер и очаквана заповед от ЦАР. Ако някоя от вас може да сподели подобен опит, ще бъда благодарна.

Последна редакция: вт, 30 яну 2018, 14:37 от Малага

# 475
Според мен са ти се объркали малко хормоните от ОК и спирането им преждевременно. Аз съм имяла объркани цикли и кървене при нерегулярно взимане на ОК.

# 476
  • София
Аз сега чета листовката на регулон. Той съдържа Ethinylestradiol и Desogestrel.
"Регулон е противозачатъчно средство, което се приема през устата (перорално), съдържа синтетични фоликуларни и лутеални хормони и се използва за предпазване от бременност. Регулон действа чрез потискане на овулацията."
Предполагам следното: Ако си ги пила до 10-11 ден, за мен това означава че са ти потиснали овулацията (изцяло или частично), но цикъла вероятно ще продължи с нормална дължина.

На мен при ЗЕТ са ми потискали овулация с естрофем. Следващите цикли ми бяха с около 1-2 дни по-дълги, но това е индивидуална реакция.

Ако е леко розово, възможно е да е чистене от самата процедура.

# 477
Здравейте, някой може ли да ми каже какви документи да подготвя и да изискам, за да ги пусна за възстановяване към фонд за допълнително здравно осигуряване? Ще правя хистероскопия в Щерев за премахване на полип - 2 бр.

# 478
Това е индивидуално спрямо застрахователната компания Wink

# 479
  • Варна
Здравейте! Най- после ми дойде на 47 ден след хистероскопията и кюртажа. По принцип съм настроена, че ще протече по- необичайно този цикъл, но ми се струва доста обилен. При вас така ли беше?

Общи условия

Активация на акаунт