Работещи майки - полезна информация и съвети

• 65 382
  • 779
  •   1
Отговори
# 690
Да кажа и аз нещо.Изчетох всички постове,коментари и споделяния....Наистина всичко е много трудно,но когато има желание се случват нещата...Аз и мъжът ми работим 24/7,като почиваме на 3-4 месеца веднъж.Да колкото и странно и нереално  да звучи е така....няма как.купихме си жилище с кредит,който трябва да се изплаща с много работа и пари...имаме едно детенце...Та да ви кажа как протича нашето ежедневие.....Ставане в 5,30 сутринта и се прави кафе,фреш ,закуска...Отиваме в 7,30 на работа,моята е свързана с много хора,капризни лелки и чичковци....на мъжът ми работата е доста тежка и трудна...Имам си жена която взима детето от детска градина и го води при мен на работа,като свърша аз отиваме на пазар(пеша)и с пълните торби се влачим аз,детето и раницата....Прибирам се към 20,00 часа и разхождам кучето...След разходка почвам да готвя,докато ври манджата пускам пералня,през това време къпя детето.Вечеряме и слагам малката да спи...после аз продължавам с гладене,миене на съдове,бърсане на прах,миене на под и прочие.....и така до 01,00 часа.Трудно ми е,но не се оплаквам,че почивам 2 пъти годишно,стимулирам се от факта,че имам апартамент за изплащане,който някой  ден ще остане за детето ми и няма да се налага да обикаля от квартира на квартира,както ние правехме първите 3 години.Така,че когато има желание няма невъзможни неща.Всичко е въпрос на организация....

# 691
Прочетох някаква схема за разпределение на домакинската работа.
Вместо да се счупваме събота и неделя от чистене, бърсане на прах, гладене, чистене на бяня и прочие, като така ни отиват и почивните дни и социалния живот, та разпределяме всичко в седмицата.
Понеделник-баня
Вторник-под, прахосмукачка
Сряда-пране

Само с готвенето няма измъкване, мен замразяване и слагане в буркани не ме блазни. bouquet

# 692
Това е приложимо за чисти семейства. Аз не мога да бърша прах веднъж,  нито прахосмукачка веднъж. А за прането пък да не говорим.

# 693
dori,dori Как ти стига съня ?!:shock:. Аз лягам към 24.00ч и ставам към 7-7.30ч и буквално се събуждам като парцал.Под 9 часа сън не мога да стана бодра и отпочинала. Чакам малкото да поотрасне и поне събота и неделя да поспивам.Баткото от 3 год ставаше сам и се обличаше и чакаше да станем като си играе нещо
или си гледа детско Laughing.Надявам се и малкото да успея така да го "дресирам"  Mr. Green

# 694
Не знам дали сме чисти или мръсни.. Ама последната ми драма е кога ще прахосмуча или чистя..
Когато - тогава. Може 1, може 2 седмично все таз. Мебелите вкъщи са съобразени да имат минимална повърхност за прахозадържане, джунджурии и украсявки рзни не се помещават.
Банята ми е с плочки, по които грам не личи котлен камък.. Не ги пипам хич. Само пода фугите и всичко е като ново..
Не гладя и купувам дрехи, които не изискват такова...
Прозорци мия 1 път годишно като викам фирма за 20 лв...
Пералня пускам вечер с отложен старт, простирам сутрин, докато приготвям закуска, прибирам дрехите вечер или на другата сутрин.
Въобще не робувам на домакинстване или на стоене вкъщи.
Предпочитам по-приятни дейности и преживявания от слугинстване.. По най-малкото съпротивление ми е и не ми дреме ич Simple Smile
Да спя по 4 часа и да съм нон стоп на тръни кво било.. че да живея в аптека под строй. Тц не е за мен. Предпочитам да караме колела навън, да ходим по планините, вместо да се завра цял уикенд да чопля по стаите. 
Който го кефи да си чисти  Mr. Green

# 695
duhi_puhi, абсолютно съм на твоето мнение и точно така процедирам и аз Simple Smile

# 696
На който не му пука за чистенето, не му трябва и план по дни какво да прави. Аз пък не живея в Бъкингам,  така че успявам да чистя редовно и да излизаме.

# 697
О, да и аз не спазвам гига мега чистота, това е безумно, но колкото и каквато досадна домакинска работа има, да се разхвърля през седмицата ми се вижда разумно.
Иначе за прозорци, дивани, килими, душ кабина, веднъж годишно и аз съм ЗА фирма за почистване. newsm74

# 698
  • shumen
И аз не чистя всеки ден.

# 699
dori,dori Как ти стига съня ?!:shock:. Аз лягам към 24.00ч и ставам към 7-7.30ч и буквално се събуждам като парцал.Под 9 часа сън не мога да стана бодра и отпочинала. Чакам малкото да поотрасне и поне събота и неделя да поспивам.Баткото от 3 год ставаше сам и се обличаше и чакаше да станем като си играе нещо
или си гледа детско Laughing.Надявам се и малкото да успея така да го "дресирам"  Mr. Green
Честно да си кажа не ми стига съня,но явно вече с времето съм свикнала и почти не усещам липсата на сън.А за чистотата държа да ми е чисто и подредено,по-уютно ми е така.....но всеки си решава как да си върти домакинството..

# 700
У нас мъж ми пазарува и готви, чистим заедно, изобщо домакинската работа и грижата за децата е разделена между двамата равно.
И така трябва да бъде, когато и двамата работим.

# 701
  • София
Да, така трябва да бъде на теория.
Но ако на практика той откаже да поема  50% от домакинството какво правим?
Излиза с оправдание, че работата му е тежка и трябва да почива вечер.
Нейната работа също не е лека, цял ден на крак, с хора.
Както е прието да се казва "За една приятелка питам". Но от 2 -3 дни слушам оплаквания и на двете страни.
Млади, хубави, с подарен   апартамент - съседи са ми.

# 702
У над всичко върша аз, ММ свършва нещо дамо ако го накарам, по цял ден съм на работа, а от две години уча и език! Тежко ми е и понякога ми писва, отделно и езика си иска втеме....но пък ми е купил всички уреди, които улесняват живота...миялна, кукър, парочистачка,ел. ренде...! Simple Smile

# 703
Както е прието да се казва "За една приятелка питам". Но от 2 -3 дни слушам оплаквания и на двете страни.

Ми нищо, кво.
Вдигат си краката и си почиват.
Като почне да се оплаква, една събота и неделя се хващат двамата и чистят.

Но аз съм мързелива, не ми пречи да не домакинствам цяла седмица и 2 часа през уикенда да чистим. Повече не отделям за тая тъпотия, колкото е чисто за това време - толкоз. Ох, много го мразя това чистене и подреждане, няма такава досада.  Crazy

# 704
  • София

Не се знае какви очаквания са имали тези двамата за семейния живот. Пък и каква толкова тежка домакинска работа има през седмицата. Вкъщи през деня няма никой, няма какво да се изцапа толкова. Чистим веднъж седмично през почивните дни. А ежедневните задачи не са болка за умиране - да се напазарува, да се приготви нещо за вечеря и да се зареди миялната. Чак пък такава мъка не е.

Общи условия

Активация на акаунт