Работещи майки - полезна информация и съвети

• 64 787
  • 779
  •   1
Отговори
# 705
Лично аз отказвам да робувам на домакинската работа. Предпочитам да играя с децата или да сме навън до късно, през лятото, отколото да готвя и чистя. Чистим двамата или някоя вечер или събота (ако е лошо времето и не става за излизане). С готвенето не се престараваме - паста, гюведже, омлет, имаме и един ден от седмицата „пица ден”, когато си поръчваме пица. По-добре да си обърнем внимание вечер и да си поговорим/играем, отколкото да се въртим край печката за едната манджа.
И двамата работим на пълен работен ден.
Но това си е моята философия, всеки знае какво е най-добро за него си.
Само да добавя, че като се събрахме му заявих на моя, че аз ничия слугиня не съм. Ако иска да яде - да си готви, показах му къде е пералнята.Щом има две ръце с по пет пръста, значи не му пречи да се оправя сам. Ако не му изнася, знае къде е вратата.

Последна редакция: пт, 19 май 2017, 10:11 от Анонимен

# 706
никаква мъка не е. Факт е, че повечето мъже не харесват и не смятат, че е тяхно задължение да вършат каквото и да било вкъщи.
У дома, аз върша основно домакинската работа, но често, когато пътуваме, прибрали сме се късно или имаме други ангажименти, ММ се включва без да го подканям. Помага с приготвянето на храната, събира пране, мие банята и т.н. В ежедневието помага с пазаруване, подготвяне на продуктите за готвене, миене на чинии (в момента нямаме миялна). Факт е, че той се занимава и с други странични неща, като малки ремонти, поддръжка на автомобил, сметки ..., които също отнемат време. Детето е на 7 и го включвам в домакинската работа. Негово задължение е да си подрежда нещата, дрехите, да сгъва пране, да сервира и отсервира масата, да бърше прах, да полива цветя... Така че, не се чувствам онеправдана.
Щом успявам да работя, излизайки от вкъщи в 8 и прибирайки се в 18, да тренирам почти всеки ден, да приготвям вечеря и да пускам и простирам пералня почти ежедневно, имам време да почета книга преди лягане и да сме навън през събота-неделя, като в същото време спим по 8-9 часа, значи нещата са добре  Grinning

# 707
  • shumen
Леле,къде са тези мъже.Ние с ММ докато живеехме заедно той не пипваше нищо.

# 708
никаква мъка не е. Факт е, че повечето мъже не харесват и не смятат, че е тяхно задължение да вършат каквото и да било вкъщи.

Аз съм мъж  Mr. Green

# 709
Не ви трябват мъжете,за да си свършите домакинската работа.При добра организация всичко се постига.

# 710

Аз съм мъж  Mr. Green

И аз  Mr. Green

# 711
  • София
Не ви трябват мъжете,за да си свършите домакинската работа.При добра организация всичко се постига.
Ако всяка събота и неделя не сте си в къщи и през седмицата се стои навън до по-късно е доста трудно дори и с добра организация.

# 712
Ако всяка събота и неделя не сте си в къщи и през седмицата се стои навън до по-късно е доста трудно дори и с добра организация.
Само да кажа,че аз работя от 8,00-20,00 часа от понеделник до събота.В неделя съм до 16,00 4аса на работа.В къщи всичко е по конец,защото до се готви манджата гледам да изчистя прахта,после докато се къпе детето простирам или гладя дрехи.Вярно,че си лягам в 01,00часа и ставам към 5,30-6,00 и преди работа пак си свършвам туй-онуй....но се справям.....Имам приятелки,които по цял ден в къщи и у тях е хаос....А те като дойдат у нас винаги казват,колко е подредено,чисто и уютно.

# 713
dori, а мъж ти къде е в картинката?

# 714
dori, а мъж ти къде е в картинката?
Мъжът ми много работи,пътува често и се прибира след 22,00 часа

# 715
  • София
Защо домакинската работа да е наша?

# 716
Защо домакинската работа да е наша?
[/quote
Защото жената е тази която да бъде добра домакиня съпруга грижовна майка и прочие,ако беше задължение на мъжа то тогава за какъв мъж говорим,спокойно може да ги наричаме,,ЖЕНЧОВЦИ''

# 717
И всяка уважаваща себе си жена,трябва да се грижи за дома си.И да питам ако не ходите на работа,а по цял ден се чудите къде да си убиете времето,а мъжът ви изкарва доходите за къщи,пак ли ще ви трябва за домакинската работа.

# 718
Да. Пак ще ми трябва. Щото има едно нещо, наречено равенство на половете, в което много дълбоко вярвам и искам равнопоставени отношения за пример за сина ми.
И ако не работя по цял ден, най-накрая ще ми остане време да се занимавам повече с хобитата си, та пак чистенето и готвенето ще са ми последна дупка на кавала  Laughing

# 719
Домът е и на двамата.
Грижата за дома е и на двамата.
По принцип не се виждам да не работя, та този вариант не го мисля, ако ми се наложи, да не дава Господ, ще имам повече време за четене Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт