Работещи майки - полезна информация и съвети

• 64 785
  • 779
  •   1
Отговори
# 720
Не ви трябват мъжете,за да си свършите домакинската работа.При добра организация всичко се постига.
Ако всяка събота и неделя не сте си в къщи и през седмицата се стои навън до по-късно е доста трудно дори и с добра организация.
Само да кажа,че аз работя от 8,00-20,00 часа от понеделник до събота.В неделя съм до 16,00 4аса на работа.В къщи всичко е по конец,защото до се готви манджата гледам да изчистя прахта,после докато се къпе детето простирам или гладя дрехи.Вярно,че си лягам в 01,00часа и ставам към 5,30-6,00 и преди работа пак си свършвам туй-онуй....но се справям.....Имам приятелки,които по цял ден в къщи и у тях е хаос....А те като дойдат у нас винаги казват,колко е подредено,чисто и уютно.
Дори, кога ти остава втеме за личен живот, развлечения, почивки...една книга ако щеш....? newsm78

# 721
Всеки си има виждане и мнение за нещата.За мен е важно да съм сготвила домашна храна за детето си,да са му чисти и изгладени дрехите,да е чиста къщата и спокойно да се търкаля по пода,без да ме е страх,че ще хване бактерии,акари и други паразити,защото не съм чистила от 1 седмица,че съм била да си гледам кефа.Всеки ден се чисти,така че и да ме изненадат гости,няма от какво да се притеснявам.

# 722
Винаги има време за книжка,списание и филм.

# 723
Винаги има време за книжка,списание и филм.
Това е добре, щом намираш време, защото на мен домакинската работа затова най много ми тежи...и аз съм от тези дето готви всеки ден и чусти, дева съм....но ми липсва личното време....искам да седна да поуча, а трябва да готвя! Но не можем да сме топ във всичко, когато работим на пълен работен ден! Sad

# 724
  • София
И всяка уважаваща себе си жена,трябва да се грижи за дома си.И да питам ако не ходите на работа,а по цял ден се чудите къде да си убиете времето,а мъжът ви изкарва доходите за къщи,пак ли ще ви трябва за домакинската работа.
И в момента ММ изкарва по-голяма част от доходите, особености на пазара. И пак участва в домакинската работа. И никой не го нарича женчо, нито пък той се чувства такъв. Но пък това е едно добро оправдание за мързеливите мъже. Аз лично възпитавам сина си да участва в домакинската работа, защото тя е задължение не само на мама или съпругата/жената.
За мен пък домашно сготвената храна не е най-важното нещо в живота, а гости, които ще ми проверяват чистотата вкъщи хич не каня.

# 725
Съгласна съм,понякога аз също имам нужда от помощ,но за дребни неща.По-скоро ми е странно,ако трябва да си делим работата,както имаше споменато в някои постове.Аз лично го приемам за мое задължение домакинството,а по въпроса с гостите,не толкова да ми гледат чистотата,колкото аз да съм спокойна.Била съм на гости на хора,където къщата им е разхвърлена,прах по секцията,а като ми даде чаша даже не си направи труда да я измие преди това.Ами гнусно ми беше.За това ,че имаше обелки от фъстъци по пода няма да коментирам.

# 726
Иначе,това че учите сина си да помага ,адмирации.Много малко родители го правят.

# 727
Ама изобщо не смятам, че къщната работа е мое задължение. Щом работя колкото него, значи и работата вкъщи и грижата за децата е и на двамата.
Ако не мисли така -прав му път.
Моят син е на 7. Слага си дрехите за пране, прибира си ги от простора, отсервира си, мие си посудата, подрежда си стаята.

# 728
Всеки си има виждане и мнение за нещата.За мен е важно да съм сготвила домашна храна за детето си,да са му чисти и изгладени дрехите,да е чиста къщата и спокойно да се търкаля по пода,без да ме е страх,че ще хване бактерии,акари и други паразити,защото не съм чистила от 1 седмица,че съм била да си гледам кефа.Всеки ден се чисти,така че и да ме изненадат гости,няма от какво да се притеснявам.

Аз пък се радвам, че съм тотално перде по темата и изобщо не ми дреме как ще завари къщата който и да е, по което и да е време. Щом е вкъщи - значи ми е приятел. Щом ми е приятел - значи достатъчно не ми пука за данък обществено мнение Simple Smile
За бактериите по пода  Crazy - моите се търкалят и по площадките, и по обществени местонахождения - което моментално ги прави устойчиви към всичкото бацил вкъщи Simple Smile Simple Smile

# 729
  • София
Аз не чистя всеки ден. Един път в седмицата основно и през седмицата, ако се събрала много прах или има боклук по пода ще го измета или измия, но всеки ден не бих чистила и ако не работя. Държа и аз на домашната храна, готвя почти всеки ден, освен ако няма останала достатъчно за всички от предния ден. Обикновено пускам пералня вечер, сутрин я простирам, гладя вечер два пъти в седмицата, по някога и три, но рядко. Моето дете също се търкаля на много места, така че не ми е проблем че ще се търкаля в къщи и че няма да е чистено всеки ден. Но всеки си има мнение и си преценява кое за него е важно и кое може да се пропусне.

# 730
Ама изобщо не смятам, че къщната работа е мое задължение. Щом работя колкото него, значи и работата вкъщи и грижата за децата е и на двамата.
+1.
И съм му заявила, че хич не съм претенциозна, ако реши да пусне прахосмукачка кусури не намирам. Ако реши да сготви ям и се радвам, че не съм готвила аз  Mr. Green

# 731
  • нейде там, където ....

Нещо не разбрах .... последно, за кого чистиш? За евентуалните гости или за семейството?

# 732
Аз чистя за себе си. На моите мъже няма да им направи впечатление дори, ако бали прах се търкалят вкъщи. Не чистя всеки ден, а когато преценя, че трябва, може да е през ден, през два, няма значение колко.

# 733
Аз чистя за себе си. На моите мъже няма да им направи впечатление дори, ако бали прах се търкалят вкъщи. Не чистя всеки ден, а когато преценя, че трябва, може да е през ден, през два, няма значение колко.
И моите у дома са така и обелки да се търкалят никой няма да ги забележи, но мен ме дразни...гледам да намирам баланс между личното време и къщната работа, не мога да се откажа от нито едното! Wink Отдавна съм спряла да посрещам гости, установих, че това е излишна хамалогия...посрещам на заведение, само на НГ правим парти у дома, по уютно ми е, а и с поканените разделяме задължунията по готвенето! Simple Smile

# 734

Нещо не разбрах .... последно, за кого чистиш? За евентуалните гости или за семейството?
Чистя за семейството си,за това да дишам чист въздух в къщи без прах,който се вдига когато ходим,и за гостите разбира се.Хайде сега кажете,че има жени които като разберат,че ще имат гости си оставят къщата мръсна и разхвърлена.Всяка жена чисти...

Общи условия

Активация на акаунт