Работещи майки - полезна информация и съвети

• 65 530
  • 779
  •   1
Отговори
# 270
Чакам да напишеш за маратона, професията ми е такава, че имам възможност да работя от вкъщи, засега не съм избрала този вариант.

# 271
  • Пловдив/София
Работата от вкъщи, ако гледаш и дете, може да бъде и много изнервяща. Детето се тръшка и мрънка за внимание, а ти не можеш да му обърнеш. Освен това има три пъти повече задължения в тези 8 часа, отколкото имат другите- освен работа, гледаш дете и оправяш къща колкото можеш (аз например като заспи на обяд гледам да сготвя или да сгъна пране).

Въпреки всичко е страхотна опция и вариант за отлагане на яслата, без да спираш напълно кариерата си. Затова ще се опитам за избутам  още 2-3 месеца, да наближи малкият 2 годинки. 

То и другото не е по-добре де- ако си бил на рабоъта, а детето на градина, след това за 2-3 часа трябва да му обърнеш внимание, да го нахраниш, изкъпеш, разходиш ако е лято, приспиш, да се направят минимума домашни задължения (поне аз ги правя на минимум)..и то време за почивка на практика няма Sad Скоро ще видим и този вариант...

# 272
Пипи, но пък имаш 8 часа, в които само работиш! Спомням си след първото майчинство и работа от вкъщи с малко дете какъв рай ми се стори да стоя на работа и да имам само служебните си задължения, както казва една приятелка, беше почти като санаториум:) Лошото е след работа - доста тичане и задачи остават, но няма как...

# 273
  • shumen
Пипи,и съм като Сикрет гърл.По добре на работа без дете,но след това наистина остават доста задължения.Е,свиква се все някак.

# 274
Мани тия задължения домашни  Crazy Делим си ги с мъжа ми, но са ми толкова досаааааааааааааааааадни, че просто нямам търпение да забогатеем изведнъж (видя се, че с работа не става  Laughing) и да си наемем домашна помощница. Таз надежда ме крепи!  Laughing

# 275
Ами аз дето ме е гнус от чужди хора да ми пипат дрехите и хладилника например, какво да правя  Joy Ще си домакинствам сама  #Crazy Ходя и на работа и съм с малко дете, в чужбина, без помощ от никъде, сами с мъжа ми се оправяме , но се справяме перфектно. Единствено се чудя работещите майки с 2 деца как се оправят  newsm78

# 276
  • София
Единствено се чудя работещите майки с 2 деца как се оправят  newsm78

Спира да ги е гнус друг да пипа у тях  Joy

# 277
Ако някоя добра жена се навие да идва да чисти тихичко след 21.30 вкъщи, наемам я. Преди това не ми е нужна. Основното цапане вкъщи е след 18 часа, когато се приберем, няма сила на света, която да ме накара да си легна, ако вкъщи е като след бомбардировка.

# 278
  • shumen
Лара,спира да ги е гнус.
Съни,и аз търся такава жена.Сега докато не оправя не лягам,защото не обичам да ми е разхвърлено.

# 279
Аз пък като стана оправям, щото като легна да приспивам детето и най-често заспиваме заедно.

# 280
 Joy Хубаво се посмях  Joy   Може и мен някой ден да спре да ме е гнус, но надали. Особено дрехите и хладилника ми бррррр.  #Crazy

# 281
  • shumen
Целика,моето заспива само в повечето случай.Оставям го в леглото и след няколко минути е готов.Иначе легна ли с него и аз отнасям плувката.

# 282
Като си говорим за приспиване, вчера по случайност пих една бира на вечеря. Така ме омая, че като отидох да приспивам, ММ ми вика - да не заспиш, че трябва да ме подстрижеш после. Аз уж добре, ама по едно време (въобще не знам малкото кога е заспало), ММ идва да ме буди да съм го подстрижела. После ми е пълна мъгла. Тая сутрин, пътувайки в едно такси, вече поразбудена, си викам "Леле, аз тоя човек снощи го подстригвах полузаспала, на какво ли прилича  Crazy". Та сега го чакам да се прибере да видя ще си бръсне ли главата  Blush Laughing

# 283
Аз пък като стана оправям, щото като легна да приспивам детето и най-често заспиваме заедно.
И аз.
Но няма да откажа жената, която ще дойде след 21.30.
Инак ще я взема и за през деня, някак ще издържа сутринта от 7 до 8 на мръсотията от последната вечер /както казах и аз заспивам с детето, та не виждам вечер нищичко/.

Еовин, ММ се подстригва сам. /Ееее, дойде ми момента да го похваля и аз нещо/. После ако има нужда, оправям врат ала бала за минутка и така.

# 284
Преди да легнем с детето, първо се прибира и почиства и тогава се ляга.

Общи условия

Активация на акаунт