Работещи майки - полезна информация и съвети

• 65 523
  • 779
  •   1
Отговори
# 285
Преди да легнем с детето, първо се прибира и почиства и тогава се ляга.
А да бе, аз да не съм робот-прахосмукачко-подреждачка  Crazy
Много отдавна съм отказала да подреждам ежедневно. Да не ми дадат тиквен медал после за домашни заслуги.. ми всяка вечер ще си лягам пребита.. Нито пък държа вкъщи да е музей (входна такса няма в нас )  Laughing  Whistling

# 286
Е, всички сме различни и имаме различни приоритети, а и децата ни имат различчни нужди. Ние като мине 9:30, гасим лампата и лягаме. Ако легнем по-късно, сутринта детето няма да се е наспало и ще е много криво.

# 287
Е, всички сме различни и имаме различни приоритети, а и децата ни имат различчни нужди. Ние като мине 9:30, гасим лампата и лягаме. Ако легнем по-късно, сутринта детето няма да се е наспало и ще е много криво.

Ние гасим в 21 Simple Smile Затова между 20 и 21 е време за къпане и подреждане.
 miles&more, познавам не малко хора, които чистят веднъж на 2 седмици, никога не си мият прозорците и т.н. Завиждам им, но аз не мога, лудостта ми не издържа, така че всяка вечер подреждам. Не, не правя основно почистване, просто подреждам и пускам прахосмукачка и тогава мога да си легна.

# 288
Уф, ми ние се прибирааме в 20 най-често. От там нататък ядене, къпане, четене... и всичко става много бавно..

# 289

Ние гасим в 21 Simple Smile Затова между 20 и 21 е време за къпане и подреждане.
 miles&more, познавам не малко хора, които чистят веднъж на 2 седмици, никога не си мият прозорците и т.н. Завиждам им, но аз не мога, лудостта ми не издържа, така че всяка вечер подреждам. Не, не правя основно почистване, просто подреждам и пускам прахосмукачка и тогава мога да си легна.
Ама как веднъж на две седмици.... ooooh! аз ще съм откачила....не мога да понасям мръсотия и разтурения.....

# 290
  • shumen
Мими,все едно описваш мен.
Целика,в нас се гаси към 21,30-22 и се ляга,но преди това оправям,ако има какво.
ОО,това с прозорците в нас не важи.Видя ли,че са мръсни и мога и всеки ден да ги мия.

# 291
Кога изпитвате радост?

# 292
Винаги ми е радостно,особено, когато се чувствам добре и съм здрава! Каквото и да стане винаги казвам 'Само да е живот и здраве'

# 293
Аз пък съм от тези, които не могат да си представят да чистя всеки ден... чистя веднъж седмично, а прозорците ги мия доста рядко (защото за 2ч стават на нищо и трябва всеки ден да ги мия иначе...) Нямам сили и нерви за всекидневно чистене, а и аз също нямам претенции у нас да е музей Grinning Grinning Grinning

# 294
И аз нямам претенции у нас да е музей, с малко дете и работещи родители малко трудно ще се получи  Joy Но не мога да оставя мръсотия и разхвърляно. Моята лудост е пък, че не си лягам ако има и една чиния в мивката... Всичко в миялната, подреждам и тогава лягам. Смятам, че така се възпитават и децата, то ако живее в мръсотия и вижда, че аз не чистя и подреждам, утре ще стане и той такъв и отгоре на това ще си намери и такава жена  Joy Не, благодаря  #Crazy Joy

# 295
Това за навиците и възпитанието е доста спорна тема... защото съм виждала сем., в които майката прави всичко вкъщи, но децата (3 момчета) са абсолютно различни - едното от момчетата помагаше, а другото беше абсолютно прасе (говоря за човек на 25-30г, не за малко дете)...  Rolling Eyes

# 296
Разбира се, изключения винаги има във всичко Simple Smile Но като цяло си е част от доброто възпитание да си чист, подреден и т.н. Не да ядеш , да ставаш от масата и чините ти там да те чакат утре, или в мивката...

# 297
Съгласна съм Wink Казах го само като пример, истината е някъде по средата Simple Smile  Peace

# 298
Аз пък мога да си легна с чиста съвест, и пълна мивка. А за добрият пример уж съм съгласна, но съм забелязала, че май си е до човек. Има много примери, за майки дето чистят по много, и не могат да се спрат, а децата им не са такива, може пък да им е липсвало времето с мама, и да са решили, че ще променят това. bouquet

# 299
Когато само майката чисти, детето се научава да му е чисто наготово.

Общи условия

Активация на акаунт