Работещи майки - полезна информация и съвети

• 65 521
  • 779
  •   1
Отговори
# 300
Когато само майката чисти, детето се научава да му е чисто наготово.
Вярно е това, моята дъщеря нищо не пипва, само чака аз да чистя а е по ячка от мен  Joy

# 301
  • shumen
Моето пък го научих да си прибира поне играчките.Аз също не обичам да има чинии в мивката и затова си ги измивам още след като се наядем.

# 302
Моето пък го научих да си прибира поне играчките.Аз също не обичам да има чинии в мивката и затова си ги измивам още след като се наядем.
Оооох сума ти години мих чинии, сега от три години имам миялна и се родих Simple Smile

# 303
# 304
И аз съм с миялна  Joy То иначе няма да му се види краят. А иначе, разбира се, че не само мама трябва да чисти и детето да се учи наготово, точно обратното Simple Smile Възпитавам да си подрежда нещата и да ми помага, дори сам изявява желание да пуска прахосмукачка като ме гледа мен редовно с нея  Joy

# 305
И аз имам миялна, че иначе в някои моменти ми идва нанагорно Crazy. Тъкмо измия и след малко пак се появява нещо за миене hahaha Понякога край няма това чистене, но и аз си оставям мръсните чии от вечерта за другия ден. ММ като се прибере от работа преди мен и той ги измива. Blush А за примера не съм много съгласна аз и брат ми сме пример за това, че не сме много по чистенето докато майка ми е маниачка на тема чистота.

# 306
Аз моята дъщеря само един път я накарах да си изчисти с прахосмукачката едни дребосъчести трохички и тя заключи, че е много изморително и за да ми е от помощ, след всяко чистене щяла да ми разтрива гърба. Повече прахосмукачка не хвана, ама няма да я бавя много...

# 307
  • shumen
Хаха,ами в помощ ще е детето.Ще разтрива на мама гърба.

# 308
  • София
Това е, навихте ме, искам миялна Crazy
Мразя да мия чинии бррррр.
Аз реших, че ще го карам по лежерно, под лежерно разбирам, ще подреждам и чистя, но без да се нервирам. За това слагам слушалките волумето на маХ и даже си и танцувам хахх,така домакинската работа е песен.
Аз съм си в доста тежичък график.
Оправям след като заспи детето, често лягам след 00:30 . Имам доста малко време за сън, то и за това бръчките вече си личат много. Но не се оплаквам де, защото съм от "совите" ,мине ли 22:00 ми идва силата. Обикновено гледам след работа да съм с детето. В крайна сметка, домакинската работа няма да избяга.и както ме "прокле" на времето майката на мм, домакинската работа няма край.
Добре, че мм не е от онези педантични чистофайници и ако посмее да ми направи забележка, просто му казвам той да измие,изчисти,оправи и пр. Той не го прави и за това няма претенции, защото от дивана е доста лесно да раздаваш команди Joy

Последна редакция: ср, 04 май 2016, 22:05 от Wind .

# 309
  • shumen
Май и аз искам миялна вече.Писна ми да мия чиния след всеки.

# 310
И аз от 3г имам миялна и се родих Simple Smile

# 311
Пипи, но пък имаш 8 часа, в които само работиш! Спомням си след първото майчинство и работа от вкъщи с малко дете какъв рай ми се стори да стоя на работа и да имам само служебните си задължения, както казва една приятелка, беше почти като санаториум:) Лошото е след работа - доста тичане и задачи остават, но няма как...

На мене колегите ми се смеят, като им разправям, че отивам на работа да си почина, но и те ще дойдат на моя хал  Twisted Evil

# 312
Към миялните сложете и по една сушилня - много време и разправии пести:)

# 313
  • София
т.е. едни 700-800лв Simple Smile
аз много сериозно се замислих за миялната машина, малко скъпички ми идват , но със сигурност си заслужават парите

# 314
За сушилнята още не мога да се убедя, че ми е нужна Simple Smile Балконът през лятото и сушилката през зимата ми вършат достатъчно добра работа Wink

Общи условия

Активация на акаунт