Работещи майки - полезна информация и съвети

• 65 493
  • 779
  •   1
Отговори
# 330
Малко офф, но:
Скрит текст:
Lara F, сподели какви препарати използваш?

Презл лятото моя мил първолкасник ще е 4 месеца почивка и програмата е много весела, разграфена по седмици - ще помагат всички родители, ще ходи на море, ще ходи на занималя. Дано наистина да се забавлява и да не се чувства като разнасян чувал с картофи:)
Госпожицата ще си ходи чинно на градина, освен ако не се престраши да отиде сама на гости при баба и дядо, ще видим. Тя е в частна градина, така че не ми се налага да мисля за почвиката на градината или сборни групи.

# 331
Нашият е в дръжавна градина, но никой нищо не е споменал за почивка и сборни групи още newsm78 Ако има - ще си ходи.

# 332
Към миялните сложете и по една сушилня - много време и разправии пести:)
До сега да бях купила, но нямам място, а комбинирана не искам Simple Smile

# 333
  • София
Нашата градина почива целия август, а за юни и юли попълвахме молби да ходят в сборни. Аз ще ги гледам август 2 седмици, ММ - 1 седмица, и бабите ще трябва да се включат за по 1-2 седмици, защото аз не мога да отсъствам от работа първите 20 дни на септември, та ако се наложи...

# 334
Ами ние като пускаме по 4 /!четири/ големи миялни на ден /почивен/, около 25-30 минути отнема обслужването им, не ми се мисли, ако трябваше да се мият тези неща на ръка, подсушават и прибират, защото на сушката няма място за толкова много съдове да се сушат по цял ден.

Сушилнята за момента е в спалнята, има контейнер, който се пълни с вода, излива се на 1-2 сушения и толкоз.
Простирането на 1-2 перални на ден и събирането им също би ми отнело около 20тина минути.

С миялната и сушилнята средно по час работа на ден спестявам, толкова ми отнемат дейностите по тази хигиена. Отделно бършем плотове, под, прах, баня, тоалетна, балкони, брррр, нямам толкова свободно време на ден, абсурд.

Радост изпитвам когато не съм изморена. Когато нямам много от горепосочените за вършене и ми остане време за книжка. Или за да правя нещо с децата, без да го чувствам като задължение. Понякога изпитвам радост от чистата баня или от маската, която съм си сложила на лицето. От еднодневен излет на Витоша. Когато гледам през прозореца. Такива неща.

# 335
Нощтна птица, колко човека сте? Shocked

# 336
И аз се изумих, ние пускаме миялна на 2-3 дни.  Rolling Eyes

# 337
  • София
Ние сме 4ма, ама все едно сме двма, то дребните колко ядат и пускаме миялна всеки ден, а събота и неделя по 2 (но нашата е от малките). А сушилнята много я ползвам зимата, защото сме в малък апартамент и не смогвам със сушилките. В две от стаите спим - там не слагам, една в кухнята и една на терасата, но там не съхнат по 1 седмица.  ooooh!

# 338
  • София
И ние имаме проблем със сушенето на дрехи. Нямаме тераса Sad, нито външен простор. И всичко вътре. Влагата в едната стая е жестока, зимата, ако не работи климатик, дрехите се сушат по 3-4 дни.
Само че.място за сушилня няма много.

# 339
За родителите на бъдещите първокласници да добавя, че по смисъла на закона, децата могат да посещават ДГ до постъпване в първи клас. Ако някой се интересува, мога да ви пратя примерен текст на заявлението, което да се подаде в ДГ. Нямат право да ви върнат, могат само да гледат лошо  Mr. Green

# 340
И ние имаме проблем със сушенето на дрехи. Нямаме тераса Sad, нито външен простор. И всичко вътре. Влагата в едната стая е жестока, зимата, ако не работи климатик, дрехите се сушат по 3-4 дни.

Ние сме с парно. Простирам вътре на 2 големи колонни простора и изсъхват за 1 ден/нощ. Вечер пера на нощна, сутрин простирам, като се върна от работа събирам и по гардеробите - 2/3 перални седмично.
Миялната пускам на 2 дни най-често. От малките е.

# 341

Ние сме с парно. Простирам вътре на 2 големи колонни простора и изсъхват за 1 ден/нощ. Вечер пера на нощна, сутрин простирам, като се върна от работа събирам и по гардеробите - 2/3 перални седмично.
Миялната пускам на 2 дни най-често. От малките е.
Ние сме трима, пускам я всяка вечер,от малките е!

# 342
  • София
Аз обаче пускам минимум 5-6 перални на седмица, понякога и повече (напикаване, повръщане, мазане с храна, тия малките са неизчерпаем източник на пране), та зимата не се виждам без сушилня. И дори да ги простра в кухнята до парното не съхнат за един ден.  Tired За съжаление от нямане на място си взехме комбиниране сушилня и пералня Аристон, хич не съм доволна.

# 343
Аз обаче пускам минимум 5-6 перални на седмица, понякога и повече (напикаване, повръщане, мазане с храна, тия малките са неизчерпаем източник на пране), та зимата не се виждам без сушилня. И дори да ги простра в кухнята до парното не съхнат за един ден.  Tired За съжаление от нямане на място си взехме комбиниране сушилня и пералня Аристон, хич не съм доволна.
Лелееее, тъкмо щвх да питам има ли някой комбинирана, че съм и хвърлила око ? newsm78

# 344
То цели теми има или поне преди имаше за и против пералня и сушилня 2 в 1.
Аз също съм недоволна от комбиниран урeд, но сушилнята като самостоятелен е голяма работа.

Общи условия

Активация на акаунт