Работещи майки - полезна информация и съвети

• 65 427
  • 779
  •   1
Отговори
# 570
  • София
И ги мия, и ги беля морковите Simple Smile И лука беля, и чесъна и ги режа на кубчета, и чушката мия и режа на кубчета, изобщо за мен подготовката на тази основа за манджи си е едно 10тина минути.

Съни, изпреварила си ме Simple Smile

# 571
И аз не замразявам ядене и печива, готвя вечер, харесвам идеята за кубчета или настъргани зеленчуци като заготовка, имам ел. ренде и на него мога да си правя заготовки, но заварена /консервирана/ манджа бих яла, понякога когато сготвя повече затварям в бурканче и кипвам за 10 минути на кукъра....кукърът ми е под налягане , готви пиле с ориз за 12 мин., докато си взема душ след работа вечерята станала! Simple Smile

# 572
....кукърът ми е под налягане , готви пиле с ориз за 12 мин., докато си взема душ след работа вечерята станала! Simple Smile
Ихаааа  Shocked а вкусно ли е ?

# 573
....кукърът ми е под налягане , готви пиле с ориз за 12 мин., докато си взема душ след работа вечерята станала! Simple Smile
Ихаааа  Shocked а вкусно ли е ?
Божествено
 bouquet
Тя програмата си е за ориз....оризът го готви така като аз не бих могла, температура, налягане....всичко е изчислено....аз веднъж го напрявя по сипкав, веднъж по стиклен и така....

# 574
  • Бургас
И аз имам чудеса от уреди.....ама при нас проблема с храната е , че всеки си е с програмата за хранене. Аз месо не ям, обичам странни неща/според мъжът ми/ - тази вечер ядох например козе сирене на грил тигана с мед и орехи, това посмъртно не мога да го пробутам на двамата с детето, те ядоха леща, мъжът я готви на кукъра, на обяд я пусна, като се прибрах беше топла......устройва ме този вариант днес  Crazy Crazy Ама доста се разминаваме в яденето.

Дразни ме , че нямам кубчета на робота, гледах, че в разни руски сайтове има таква приставка и се чудя как да я поръчам само нея  Thinking Thinking Сега кореноплодните през зимата, роботчето ми е незаменимо, да ме караш да стържа на ръка е непосилна задача, става за секунди, любима салата ми е - цвекло, бяла ряпа и морков  Heart Eyes

# 575
  • shumen
Моя сам не може да си прави още почти нищо и затова още от вратата вика гладен съм.Ама е на 4 още.

# 576
Хайде и аз в темата Simple Smile През февруари ми приключва 4 годишното майчинство /родих 2 деца едно след друго/ и като изчистя натрупаната отпуска трябва да се връщам на работа. Та събирам всякакви идеи за организация, че от сега лошо ми става. Ние имаме куче и няма как да се скатая с чистенето. Сега чистя всеки ден. С готвенето за сега се старая да има винаги сготвено, но и да пропусна не е драма - малкият е на кухня, а големият е злояд, та с ММ се случва да си поръчаме нещо от вън. Но като пораснат децата ще излиза доста солено да поръчвам храна за четирима и ще трябва и ежедневно да въртя тиганите.
Няколко от вас споменават, че е голямо удобство кукъра. За слоу кукър или за мулти кукър говорите, че обмислям и аз подобна покупка и не знам кой уред ще ми е по-полезен

# 577
Имама и двата, определено мултито! Naughty

# 578
Хареса ми заглавието на темата, погледах последните 3 страници и установих, че всички работещи майки май сме на един хал: как да има готвено за домочадието, но да стане за 18 секунди между работата и грижата по детето, прането, пазаруването, сметките, времето със съпруга, домашните любимци и мръсния под. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 579
И досега разбрахме, че различните хора са дали приоритет на различни неща и са отсвирили други, което е съвсем нормално. Отдавна ми е минала манията да съм на 100 % навсякъде и във всичко Simple Smile

# 580
Хареса ми заглавието на темата, погледах последните 3 страници и установих, че всички работещи майки май сме на един хал: как да има готвено за домочадието, но да стане за 18 секунди между работата и грижата по детето, прането, пазаруването, сметките, времето със съпруга, домашните любимци и мръсния под. Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Точно така си е, а аз искам време и за книжка, филм, инглиш hahaha Абсурд да сготвя манджа, която ще ме върже повече от 5 минути да се въртя около котлона, затова харесвам кукърите, не бъркам, не наглеждам, не пръска наоколо, не треперя да не загори.....толкова съм свикнала така, че онзи ден за малко да изгря едни пържоли на фурната, нямам навик да следя време Joy Joy
Имама изправена прахосмукачка, във всеки един миг я пускам без да ми се тътри нищо подир мен, без да прибирам шнурове, след това пъллня вода и пускам парата на мопа, няма кофи, пълнене, цедене... Crazy
И така къщата е измита и лъсната за кратко време.....и хайде на развлечения, дрехите простира ММ, добре че направи простора висок та едва го стигам hahaha hahaha
Миялната си мие всяка вечер чинииките, красотаааа!

# 581
А мусака може ли кукъра?

Може ли поименно 7 различни манджи, които стават там? (съвсем сериозно питам)

# 582
  • София
И аз с интерес бих прочела за мултикукъра  Hug

Иначе аз имам слоу кукър, но не го ползвам, защото миризмата е нетърпима.

# 583
Бърди, интересно, каква миризма?  newsm78 Аз съм с мултикутър и почти не се усеща миризма, но той ми стои под абсорбатора и абсорбаторът съответно е включен.....
Иначе, ето поименно 7 манджи, които аз готвя в кукъра:
- сарми (зелеви и лозови)
- супи всякакви
- яхнии всякакви
- мусака (моят капак не запича и ако искам, заливката я запичам във фурна, иначе има и кукъри с функция "запичане отгоре")
- задушени зеленчуци всякакви
- пиле с картофи
- пълнени чушки
- спагети и изобщо всякаква паста
- леща
- зеле
- ориз......
И още, и още...откакто го имам, готвя предимно в него и наистина е незаменим, поне за мен  Peace

# 584
Бърди, интересно, каква миризма?  newsm78 Аз съм с мултикутър и почти не се усеща миризма, но той ми стои под абсорбатора и абсорбаторът съответно е включен.....
Иначе, ето поименно 7 манджи, които аз готвя в кукъра:
- сарми (зелеви и лозови)
- супи всякакви
- яхнии всякакви
- мусака (моят капак не запича и ако искам, заливката я запичам във фурна, иначе има и кукъри с функция "запичане отгоре")
- задушени зеленчуци всякакви
- пиле с картофи
- пълнени чушки
- спагети и изобщо всякаква паста
- леща
- зеле
- ориз......
И още, и още...откакто го имам, готвя предимно в него и наистина е незаменим, поне за мен  Peace

Нещо като електрическа тенджера  newsm78
От тия само мусака, чушки пълнени и пиле с картофи/ориз.. другото няма да ми го ядат.
Ама то си става на котлона в тенджерата за хич време.. и после ако трябва се запича.
спагетите как се случват - нали се варят и заливката там с месо, зеленчуци или каквото отделно? или двете последователно?

Не разбирам наистина коя е различната идея.
А и всичко цамбурнато наведнъж не ме кефи като начин на готвене, освен за задушени гювечи... ама то всеки ден на гювеч  Crazy

тц. не е моят уред

Общи условия

Активация на акаунт