Операция на миома 3

• 107 733
  • 754
  •   1
Отговори
# 105
Усмивка, да ти напиша как беше при мен. Постъпих в същия ден на операцията /коремна миомектомия/ в 10,00 и ми взеха кръв за изследване. Закусих добре- до 9,00 ми казаха, че мога да се храня. До 11,00 ми даваха да пия вода, след това- нищо. Операцията ми беше след 16,00 и честно казано не мога да се ориентирам точно колко време е минало. После телефонът ми беше при мен в реанимация и по принцип знам, че не дават много да се говори, но вечерта ще си главно със сестра до теб и няма проблем да се обадиш. Близките ти могат да получат инфо за теб предполагам на регистратурата- оттам ще ги свържат с когото трябва. Аз лично нощувах една вечер и на другата вечер си тръгнах с коремна, но мисля, че и при лапаро ги пускат на следващия ден. Условията са супер, и малко скъпичко ми се струва, на мен ми взеха 1680 без доплащане за нощувка, но пък мина вече година и нещо и може да са вдигнали цените. Стискам палци всичко да мине възможно най- леко. Аз се възстанових идеално за няколко дни при коремна операция, специалистите са точно в тази клиника, бъди спокойно.
Успех и пиши как се развиват нещата!!!

# 106
  • София
Усмивка, да ти напиша как беше при мен. Постъпих в същия ден на операцията /коремна миомектомия/ в 10,00 и ми взеха кръв за изследване. Закусих добре- до 9,00 ми казаха, че мога да се храня. До 11,00 ми даваха да пия вода, след това- нищо. Операцията ми беше след 16,00 и честно казано не мога да се ориентирам точно колко време е минало. После телефонът ми беше при мен в реанимация и по принцип знам, че не дават много да се говори, но вечерта ще си главно със сестра до теб и няма проблем да се обадиш. Близките ти могат да получат инфо за теб предполагам на регистратурата- оттам ще ги свържат с когото трябва. Аз лично нощувах една вечер и на другата вечер си тръгнах с коремна, но мисля, че и при лапаро ги пускат на следващия ден. Условията са супер, и малко скъпичко ми се струва, на мен ми взеха 1680 без доплащане за нощувка, но пък мина вече година и нещо и може да са вдигнали цените. Стискам палци всичко да мине възможно най- леко. Аз се възстанових идеално за няколко дни при коремна операция, специалистите са точно в тази клиника, бъди спокойно.

Успех и пиши как се развиват нещата!!!

Сърдечно ти благодаря за позитивния пост, mama_happy  Hug Задължително ще пиша как е минала операцията.

# 107
Усмивка, отново към теб. Ако не си прочела вече да ти кажа, че след операцията на другия ден дават сухар с чай за късна закуска, а за обяд- супа и сухар. Горчев отрича гладуването след операция и смята, че всичко може да се яде умерено, естествено без тежки храни като боб и зеле първите дни. В други болници смятат, че дни наред трябва да се приемат само сокове и течности. При предишната ми коремна операция ми дадоха да ям чак на петия ден, голям глад падна и сега се изненадах, че това вече е отречено /поне в "Света Марина"/. Като ме изписваха и питах какво мога да приемам отговорът беше: "Всичко". Представи си какво е да си претърпял интервенция и да стоиш без храна. Зная, че чакането е най- трудно и мъчително, мен това ме прави нервна, но лапароскопиите в тази клиника са абсолютно ежедневие и лекарите ги правят с лекота. Мисли позитивно и ще видиш, че ден след това ще се чудиш какво толкова е имало да му мислиш и да се притесняваш излишно!!!

# 108
...Горчев отрича гладуването след операция и смята, че всичко може да се яде умерено, естествено без тежки храни като боб и зеле първите дни. В други болници смятат, че дни наред трябва да се приемат само сокове и течности...
И в Правителствена след секциото така процедират, даже от 2-ри ден натам храната е еднаква с родилите без операция. Бях много учудена като разбрах, че ги държат гладни в другите болници  ooooh!

# 109
  • София
Мен ме държаха гладна в Правителствена преди почти 15 години.
В Щерев ме оперираха по обяд, на следващия ден ми донесоха храна.

# 110
Мен ме държаха гладна в Правителствена преди почти 15 години.
След секцио ли? Преди 12 бях аз.
Всъщност престоя в интензивното на системи го пропуснах, първия ден наистина е без храна, като ни раздвижиха и настаниха по стаите тогава...

# 111
  • София
Да, след секцио. На третия ден дадоха нещо за ядене.

# 112
И на мен сега веднага след реанимация, т.е. на следващия ден след операцията, дадоха храна. Единствено казаха, че трябва да е лека храната, която не води до подуване и газове, което е логично.
Мен ме изненада изписването ден след коремна операция, като знам на мен колко ми беше трудно първите дни. Макар че вкъщи наистина щеше да ми е по-добре  Laughing

# 113
И ме изненада, че разрешават толкова малък престой Rolling Eyes
Да, след секцио. На третия ден дадоха нещо за ядене.
Явно са променили нещата към добро Simple Smile

# 114
Здравейте,
днес бях на преглед при проф.Горчев - няколко миомни възела. Насрочиха ми операция за 31.03.2016 г. В объркването не можах много да разбера, но предполагам че е лапароскопска, тъй като каза че ще има само един малък разрез около 5 см. Моля ако някой е правил лапароскопска операция в Плевен да даде повече информация как протича всичко

# 115
  • София
5 см разрез е твърде много за лапаро. По-вероятно е да е коремна.

# 116
Здравейте,
днес бях на преглед при проф.Горчев - няколко миомни възела. Насрочиха ми операция за 31.03.2016 г. В объркването не можах много да разбера, но предполагам че е лапароскопска, тъй като каза че ще има само един малък разрез около 5 см. Моля ако някой е правил лапароскопска операция в Плевен да даде повече информация как протича всичко

С какви размери са тези възли, колко са, къде са разположени? Ти съвсем нищо ли не разбра? Какво значи предполагаш? Поинтересувай се, изясни си нещата, та операцията ти е другата седмица.

# 117
Да ти напиша как беше при мен. Моята операция беше точно такава- с 4 см разрез. Прави ми я проф. Томов в "Света Марина". Не е лапароскопска, но пък дава възможност добре да се огледа отвътре и да се достигне до възлите, които може би и при теб са на задна стена на матката, и с лапаро не става. Аз постъпих в същия ден на операцията /коремна миомектомия/, предишния ден само ми взеха кръв за изследване /при предишния ми пост се обърках, че изследванията са ми ги направили в същия ден/. Закусих добре- до 9,00 ми казаха, че мога да се храня. До 11,00 ми даваха да пия вода, след това- нищо. Операцията ми беше след 16,00 и честно казано не мога да се ориентирам точно колко време е минало. После телефонът ми беше при мен в реанимация и по принцип знам, че не дават много да се говори, но вечерта ще си главно със сестра до теб и няма проблем да се обадиш. Аз лично нощувах една вечер и на другата вечер си тръгнах с коремна. Условията са супер. Постоянно до теб дежури сестра, която отговаря на всичките ти въпроси и те наблюдава. Стискам палци всичко да мине възможно най- леко. Аз се възстанових идеално за няколко дни при коремна операция, специалистите са точно в тази клиника, бъди спокойна. Уточни цената, да не се изненадаш на място, защото цените не са ниски. Трябват ти само лични вещи, за пръв път виждам болница, в която има превръзки в стаите, всякаква козметика в банята, дори мисля че и кърпа имаше в стаята, където има и мивка. Разбира се, по- добре е да си имаш твои такива, но и да забравиш нещо не е страшно- там има всичко. Нито те карат да купуваш консумативи и лекарства. Ако имаш още въпроси- питай. И бъди спокойна- имаш малко време до 31.03- не е голямо чакането.

# 118
Да не би да е казал не 5 см, а 5 дупчици на корема?

Горчев говори много тихо. Нищо не се чува. И нищо не обяснява, на мен отказа да ми каже колко са големи възлите, въпреки че питах. Останах с впечатлението, че съм изключение, щом всички други са си разбрали всичко, но явно не съм...

# 119
  • София
Да не би да е казал не 5 см, а 5 дупчици на корема?

Горчев говори много тихо. Нищо не се чува. И нищо не обяснява, на мен отказа да ми каже колко са големи възлите, въпреки че питах. Останах с впечатлението, че съм изключение, щом всички други са си разбрали всичко, но явно не съм...

Не се сърди човече, аз като го питах подробности, той само отговаряше "спокойно, не се тревожи". Гледала съм негови интервюта и там също не е много словоохотлив.

Общи условия

Активация на акаунт