Операция на миома 3

• 107 622
  • 754
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Здравейте, мили момичета! До сега само четох, но ето че дойде и моят ред да пиша в темата. На 28.03 ми предстои лапароскопска миомектомия при проф. Горчев в Плевен. Имам два миомни възела /2 и 3 см./. Решението за операция е мое. Преди да забременея преминах през коремна операция и възстановяването след това беше меко казано кошмар. Не искам отново да се повтаря и по тази причина избирам по-лекия вариант - лапароскопска. Към момента, според Горчев, възлите позволяват подобна. От клиниката ми казаха да отида на 27-ми до 10.30.Цената, която трябва да платя като здравноосигурено лице е 2130 лв. Предупредиха ме да си подготвя още 100-200, ако се наложи да остана 1-2 нощи.
Въпреки,че сама си взех това решение, се чувствам безкрайно притеснена. Не успях да му задам и адекватните въпроси.Може ли някой, който е преминал през такава операция да ми помогне с информация. На 27-ми като ме приемат дали трябва да не съм консумирала нищо /предполагам ще ми правят някакви изследвания/? В реанимация дават ли лични вещи, напр. мобилен телефон? Близките как получават информация за пациента? Колко дни е престоят в клиниката? По думите им останах с впечатление,че изписват ден след операцията.
Желая ви да ви е слънчево на душите!

Шокирана съм от цените в тази болница Shocked

# 91
  • Под Слънцето
Здравейте, мили момичета! До сега само четох, но ето че дойде и моят ред да пиша в темата. На 28.03 ми предстои лапароскопска миомектомия при проф. Горчев в Плевен. Имам два миомни възела /2 и 3 см./. Решението за операция е мое. Преди да забременея преминах през коремна операция и възстановяването след това беше меко казано кошмар. Не искам отново да се повтаря и по тази причина избирам по-лекия вариант - лапароскопска. Към момента, според Горчев, възлите позволяват подобна. От клиниката ми казаха да отида на 27-ми до 10.30.Цената, която трябва да платя като здравноосигурено лице е 2130 лв. Предупредиха ме да си подготвя още 100-200, ако се наложи да остана 1-2 нощи.
Въпреки,че сама си взех това решение, се чувствам безкрайно притеснена. Не успях да му задам и адекватните въпроси.Може ли някой, който е преминал през такава операция да ми помогне с информация. На 27-ми като ме приемат дали трябва да не съм консумирала нищо /предполагам ще ми правят някакви изследвания/? В реанимация дават ли лични вещи, напр. мобилен телефон? Близките как получават информация за пациента? Колко дни е престоят в клиниката? По думите им останах с впечатление,че изписват ден след операцията.

Шокирана съм от цените в тази болница Shocked

Като разбереш кои са акционерите в този конвейр, ще ти стане ясно и защо  цената на легло скочи на 100 камъка на ден , да не говорим за друго.

# 92
То не е болница, а космически кораб, все някак трябва да се избие вложеното Simple Smile
1 ехограф е 70 лв., за сравнение в София, пак в частна болница, при лекар със също толкова голямо име - 30 лв.
След първоначалното вцепенение изтрезнях и се отказах от услугите им, но определено хипнотизират в началото...

# 93

Не са ли ти обяснили. На 27 до обяд ядеш каквото ядеш, след това пиеш разхлабително и до 22,00 пиеш много течности. Поне на мен така ми казаха и аз го спазих.  За вечерта преди операцията ти трябват минимум 2 литра вода, а за реанимацията 2 по 500 мл. с препоръка да са  от тези с биберон да ти е по лесно да пиеш когато ти разрешат. Телефона ще ти го дадат по време на престоя ти в реанимацията.  Сумата която са ти обявили по здравна каса ми се струва прекалена. В София лично аз платих 600 с избор на екип + 12 лева за два дни престой.

# 94
  • София
Аз платих 1750 в частна болница без участието на НЗОК. В тази сума се включваше и престоят в болницата, и хистологията, и всичко останало.

Последна редакция: пт, 18 мар 2016, 15:30 от змия

# 95
  • Под Слънцето
НСЧ, адмирации! Не си спестяваш само парите, уверявам те!
 Peace

# 96
И аз се изумих от цени по ЗК.  Shocked Като знам каква сума ми (ни) удържат ежемесечно за здравни осигуровки и предвид колко "често" ползвам услугите на здравната каса ме хващат лудите.
НСЧ, така е, мина  Hug И при теб ще мине, искрено ти пожелавам да е само с билките!

# 97
  • София
Да не би да е Хай-фу операция? Защото на моя позната й взеха 850лв.

# 98
Да не би да е Хай-фу операция? Защото на моя позната й взеха 850лв.
Хайфуто е бая повече. Но и не е операция, няма рязане, т.е. щадящо, заслужава си 3-5000 лв. (само дето все повече жени казват, че ефект няма)  Tired

...И при теб ще мине, искрено ти пожелавам да е само с билките!
Ох, не смея да мечтая, при всички случаи ще трябва операция, но ако успея да го докарам до по-лека ще съм доволна...

# 99
  • София
Не е Хайфу. Изобщо не го коментирахме като вариант. Лапароскопска миомектомия си е. Надявам се да не съжалявам за избора си. Днес ходих за направление за хоспитализация и личната ми каза,че епикризите ги давали след месец. Дали има вариант да я изпратят по куриер? Нали е необходима за болничен....
Иначе цената и на мен ми се вижда доста висока за здравноосигурено лице.

# 100
  • София
Цената е абсурдна. Бих я платила само при по-сложен случай и наличие на толкова излишни пари.

Ако става дума за стандартна лапаромиомектомия, не бих дала тези пари.

# 101
  • планетата Земя
. Дали има вариант да я изпратят по куриер? Нали е необходима за болничен....

Да,ще го направят.Преди да ти дойде ред за болничния се обади на регистратурата.Обясняваш,даваш адрес,телефон име и ще ти я пратят с куриер.Аз така процедирах

# 102
  • София
. Дали има вариант да я изпратят по куриер? Нали е необходима за болничен....

Да,ще го направят.Преди да ти дойде ред за болничния се обади на регистратурата.Обясняваш,даваш адрес,телефон име и ще ти я пратят с куриер.Аз така процедирах

Благодаря за бързия отговор, Милена!  Hug

# 103
  • Под гъбата
Мен основното което ме отказа от тази клиника е цената. Прекалено ми се стори сумата 1880 лв. за коремна миомектомия. Избрах университетска болница Плевен за 500 лв. Дано всичко да е наред, че пари се изкарват, но здраве не!

# 104
Не е Хайфу. Изобщо не го коментирахме като вариант. Лапароскопска миомектомия си е. Надявам се да не съжалявам за избора си. Днес ходих за направление за хоспитализация и личната ми каза,че епикризите ги давали след месец. Дали има вариант да я изпратят по куриер? Нали е необходима за болничен....
Иначе цената и на мен ми се вижда доста висока за здравноосигурено лице.
Моята епикриза излезе за 10 работни дни.

Общи условия

Активация на акаунт