Операция на миома 3

• 107 614
  • 754
  •   1
Отговори
# 75
  • Под Слънцето
2741 с 4 дни престой , но тогава беше по 80 лв на ден леглото. Вече на конвейра искат 100 . Лапароскопска миомектомия. Уж.

Ужасно скъпо е в сравнение с цената на моето лапаро.

Толкоз казаха да им сипя. Направих го, и както преди споделих- дори не получих касов бон, но лелката на регистратура си плю няколко пъти на пръстите да ги брои с кеф

# 76
Ами това е сега чакам да излезе хистологията и да минат поне 5 месеца за да продължим с бебеправенето.
Успех!  Hug

А от какво е болката в рамото?

ivss, спряха ли болките?
Стискам палци за резултатите днес! Praynig

# 77
Съчувствам  Confused Hug
Моя приятелка препоръчва това за много силни болки, не ми се е налагало да го пробвам за цикъл, но по нейни думи, цитирам - пиеш и можеш да родиш близнаци без да усетиш  Mr. Green
Скрит текст:
Преди раждането имах много болезнен цикъл, толкова че никакво хапче не ми действаше (изписвали са ми и болкоуспокояващи за раково болни ooooh!), губех съзнание, по 12 часа не можех да се движа... не искам да си спомням този кошмар...

И това записах  Mr. Green И аз винаги съм била с болезнен цикъл, преди да родя бях и много по-зле, но така не ме е боляло никога. Искрено се надявам, че причината е скорошната операция и никога, никога няма да се повтори  Crossing Arms

И на мен като ми дойде след операцията беше по болезнен от обичайното, но пък не беше толкова обилен. Та най - вероятно е нормално. Не ми се стори странно и не съм търсила консултация с доктора.

# 78
  • Вдън горите тилилейски
Успех!  Hug

А от какво е болката в рамото?

Благодаря ти  Hug.
Болката в рамото се получава от газа, който вкарват в коремната кухина.

# 79
кака Снежанка, успех и от мен! Сигурна съм, че само хубави неща и бебета предстоят  Hug
Iliana, благодаря за споделеното. В крайна сметка и аз не потърсих лекар. Като се замислих, рязано е, нормално да боли повече (макар че при мен беше прекалено  Crossing Arms). Ако и следващия месец е така, тогава ще търся.
Човече, спряха. Само събота през нощта беше страшното, и в неделя, но тогава вече се търпяха. Но пък цикълът ми е нормален, не е обилен и няма странното зацапване преди него, което реално ме отведе на лекар. Готови са ми резултатите, но аз съм от Бургас и помолих позната да ми ги вземе и изпрати. Пратила ги е днес, каза всичко е ОК, но не съм видяла още какво точно пише. В тази връзка, някой знае ли защо е в два екземпляра?

Благодаря на всички за вниманието  Hug Признавам, че май прекалих с притесненията  Embarassed

# 80
  • София
Единият екземпляр би трябвало да е за ДжиПи-то.

# 81
...каза всичко е ОК...
Супер!
Дано всичко напред върви по план  Simple Smile

Болката в рамото се получава от газа, който вкарват в коремната кухина.
Ясно. Благодаря за инфото  bouquet

# 82
кака Снежанка, успех и от мен! Сигурна съм, че само хубави неща и бебета предстоят  Hug
Iliana, благодаря за споделеното. В крайна сметка и аз не потърсих лекар. Като се замислих, рязано е, нормално да боли повече (макар че при мен беше прекалено  Crossing Arms). Ако и следващия месец е така, тогава ще търся.
Човече, спряха. Само събота през нощта беше страшното, и в неделя, но тогава вече се търпяха. Но пък цикълът ми е нормален, не е обилен и няма странното зацапване преди него, което реално ме отведе на лекар. Готови са ми резултатите, но аз съм от Бургас и помолих позната да ми ги вземе и изпрати. Пратила ги е днес, каза всичко е ОК, но не съм видяла още какво точно пише. В тази връзка, някой знае ли защо е в два екземпляра?

Благодаря на всички за вниманието  Hug Признавам, че май прекалих с притесненията  Embarassed

Здравей, дават я в два екземпляра единия си остава за теб, а с другия отиваш при личния за направление за гинеколог и може да си взимаш болнични още два месеца. От болницата ти се полага до 32 дни и още две месеца от гинеколог с направление. По не на мен така ми обясни Бечев.

# 83
  • София
Болничните могат да са до 6 месеца. Аз лично ползвах един месец от болницата и 3 месеца от личната.

# 84
Болничните могат да са до 6 месеца. Аз лично ползвах един месец от болницата и 3 месеца от личната.

На мен лично ми обясниха че се полагат общо три месеца. Може би зависи и от вида операция.

# 85
Благодаря ви за отговорите.  bouquet И на мен ми казаха до 180 дни, което са си 6 месеца. Аз лично възнамерявам да използвам само 2, че полудявам от бездействие в къщи, чувствам се все по-добре, но пак ще видим какво ще ми кажат на контролния
Скрит текст:
пък и ако успея да се облека, че в момента не мога да сложа нищо различно от анцуг, а имам само тесни дънки и панталони с колан точно на разреза  Laughing.
Сега имам за 37 дни от болницата, т.е. 7 дни престой + още 30. За удължаване трябва да отида с епикризата и амбулаторна карта при личната, а тя да ме прати на ЛКК, нали така?

# 86
Благодаря ви за отговорите.  bouquet И на мен ми казаха до 180 дни, което са си 6 месеца. Аз лично възнамерявам да използвам само 2, че полудявам от бездействие в къщи, чувствам се все по-добре, но пак ще видим какво ще ми кажат на контролния
Скрит текст:
пък и ако успея да се облека, че в момента не мога да сложа нищо различно от анцуг, а имам само тесни дънки и панталони с колан точно на разреза  Laughing.
Сега имам за 37 дни от болницата, т.е. 7 дни престой + още 30. За удължаване трябва да отида с епикризата и амбулаторна карта при личната, а тя да ме прати на ЛКК, нали така?
Колко познато, ходих две седмици с анцунг. Вземи си еспумизан ще ти помогне за спадене на корема. Личния трябва да те прати на гинеколог и той на ЛКК.

# 87
Получих си епикризата и напълно ми се изясни защо се наложи класическа операция, а не лапаро. Освен интрамурален лейомиом на задна маточна стена 7см са махнати и един субсерозен възел 0,5 см, муцинозен аденофибром 4см (каквото и да означава) и фоликуларна киста. Всичко е ОК с хистологията, но ми "загорча" колко гадини съм събрала на куп. Предвид и един полип, който първи махнахме през ноември. Сериозно се замислих какво трябва да променя в начина си на живот, хранене, мислене и т.н.  Tired

# 88
  • София
Здравейте, мили момичета! До сега само четох, но ето че дойде и моят ред да пиша в темата. На 28.03 ми предстои лапароскопска миомектомия при проф. Горчев в Плевен. Имам два миомни възела /2 и 3 см./. Решението за операция е мое. Преди да забременея преминах през коремна операция и възстановяването след това беше меко казано кошмар. Не искам отново да се повтаря и по тази причина избирам по-лекия вариант - лапароскопска. Към момента, според Горчев, възлите позволяват подобна. От клиниката ми казаха да отида на 27-ми до 10.30.Цената, която трябва да платя като здравноосигурено лице е 2130 лв. Предупредиха ме да си подготвя още 100-200, ако се наложи да остана 1-2 нощи.
Въпреки,че сама си взех това решение, се чувствам безкрайно притеснена. Не успях да му задам и адекватните въпроси.Може ли някой, който е преминал през такава операция да ми помогне с информация. На 27-ми като ме приемат дали трябва да не съм консумирала нищо /предполагам ще ми правят някакви изследвания/? В реанимация дават ли лични вещи, напр. мобилен телефон? Близките как получават информация за пациента? Колко дни е престоят в клиниката? По думите им останах с впечатление,че изписват ден след операцията.
Желая ви да ви е слънчево на душите!

# 89
Получих си епикризата...

Важното е, че всичко е минало и трябва да гледаш напред  Hug

Общи условия

Активация на акаунт