Операция на миома 3

• 107 779
  • 754
  •   1
Отговори
# 150
Влизам само да се похваля, че вчера бях на контролен преглед след миомектомията. Всичко ми е наред!  Crazy Отдавна не бях излизала усмихната от кабинета му  Laughing

Честито сега само на пред.

# 151
Здравейте момичета,при мен има установена миома на матката колкото 2-3мес.бременност,имам обилни менстр.цикли,водещи до анемия.Направиха ми абразио, във вторамногопрофилна болница,хистологично изследване-аденоматозен полип на цервикална лигавица.Препоръка  премахване на матката, с десния яйчник- кистичен фоликул 35мм.От няколко години имам миома,на 44 съм.Реших след майските празници да направя операция.Много съм претеснена, от самата операция и въстановяване след това. Насочих се към втора градска при Доктор Исаков.Някой правил ли операция в тази болница? Много съм Ви благодарна, ако ми отговорите.

# 152
  • Под гъбата
Здравейте момичета,при мен има установена миома на матката колкото 2-3мес.бременност,имам обилни менстр.цикли,водещи до анемия.Направиха ми абразио, във вторамногопрофилна болница,хистологично изследване-аденоматозен полип на цервикална лигавица.Препоръка  премахване на матката, с десния яйчник- кистичен фоликул 35мм.От няколко години имам миома,на 44 съм.Реших след майските празници да направя операция.Много съм претеснена, от самата операция и въстановяване след това. Насочих се към втора градска при Доктор Исаков.Някой правил ли операция в тази болница? Много съм Ви благодарна, ако ми отговорите.
За този лекар не мога да помогна с инфо!
Коремна операция ли ще бъде? Не мога да кажа, че е приятно изживяване, но минава! Дават болкоуспокояващи, добре е да се движите максимално за да се наместят червата. Има лек дискомфорт с това ,но течна храна и редуване на почивка и движение помага.Ще остане един яйчник и ако е здрав няма да имате неприятни усещания после около датата на цикъла. Всъщност да нямаш болезнен и обилен цикъл е доста приятно Simple Smile.  Ако има още нещо питайте!

# 153
Влизам само да се похваля, че вчера бях на контролен преглед след миомектомията. Всичко ми е наред!  Crazy Отдавна не бях излизала усмихната от кабинета му  Laughing
Браво! Успех напред  Hug

marlene33, направи консултация с друг лекар, но щом те е прегледал и всичко е наред вероятно няма нищо притеснително  Peace

liubov, ако ще махат цялата матка не приемай коремна операция. Лапароскопията е много по-лека, възстановяването също, в днешно време човек трябва да се възползва от постиженията на медицината  Hug

# 154
  • МАРС
Седмица след коремна операция(миомектомия), стомахът ми продължава да е изумително издут и започнах да се притеснявам, някой друг да е бил така?

# 155
Седмица след коремна операция(миомектомия), стомахът ми продължава да е изумително издут и започнах да се притеснявам, някой друг да е бил така?

Здравей, ако е лапароскопска е нормално до две седмици след операцията коремът да е подут.  Аз бях така, пих еспумизан. Подуването се дължи на газа който вкартват в корема за раздуване.

# 156
  • МАРС
Не е лапароскопска. Нямам и проблем с ходенето до тоалетна.

# 157
И аз бях така малко повече от две седмици. Газове са пак, а в болницата ми казаха, че в редки случаи и по месец можело да държи. Внимавах с храната, на често по малко и лека неподуваща храна и Еспумизан.

# 158
  • София
А възможна ли е операция на 25-ти ден от цикъла? Чист, но след овулация и реално преди цикъл.

# 159
Здравейте.Вчера при профилактичен преглед ми беше открит миомен възел с размери 8 мм.Преди 6 месеца също бях на преглед,но тогава нищо не се видя.Лекарката ми  каза,че трябва само да се наблюдава.Чудя се дали не е по- добре да се премахне докато е по- малък с хистероскопия.Ще съм благодарна,ако някой друг е бил пред същата дилема. Благодаря предварително. bouquet

# 160
Здравейте.Вчера при профилактичен преглед ми беше открит миомен възел с размери 8 мм.Преди 6 месеца също бях на преглед,но тогава нищо не се видя.Лекарката ми  каза,че трябва само да се наблюдава.Чудя се дали не е по- добре да се премахне докато е по- малък с хистероскопия.Ще съм благодарна,ако някой друг е бил пред същата дилема. Благодаря предварително. bouquet

Възелът ти е с много малки размери, след като гинеколожката преценява, че е нужно само наблюдение, не се притеснявай. Всичко зависи най-вече от разположението му и дали ти създава проблеми. Можеш да потърсиш и второ мнение, за твое спокойствие.

# 161
Благодаря,Herz!Лекарката не ми даде никакви подробности.В амболаторния лист пише -малък интрамурален м. възел.Истината е, че с течение на много години имах обилно кръвотечение в един,два дена от цикъла ми.Не са ми откривали миома при прегледите.Странното е,че последният ми цикъл беше доста по- оскъден.Стигна ми един пакет дамски превръзки,докато преди изразходвах два пакета и няколко тампона.Може и да е от възрастта,вече съм на  40г.Чудя се дали е възможно и да имам по- голям възел,който да не се вижда.Всъщност това са и големите ми притеснения.

# 162
Благодаря,Herz!Лекарката не ми даде никакви подробности.В амболаторния лист пише -малък интрамурален м. възел.Истината е, че с течение на много години имах обилно кръвотечение в един,два дена от цикъла ми.Не са ми откривали миома при прегледите.Странното е,че последният ми цикъл беше доста по- оскъден.Стигна ми един пакет дамски превръзки,докато преди изразходвах два пакета и няколко тампона.Може и да е от възрастта,вече съм на  40г.Чудя се дали е възможно и да имам по- голям възел,който да не се вижда.Всъщност това са и големите ми притеснения.

Не го мисли, не може да има възел и той да не се вижда при ехографски преглед при гинеколог. Направи преглед и при друг гинеколог, за да си спокойна и наблюдавай възела на 6 месеца. На мен ми откриха възел на 39 години и на 43 ме оперираха, искам да кажа, че е важно да го наблюдаваш и при най-малък дискомфорт - на лекар. За съжаление толкова много жени имат миоми, явно това е бич на времето ни.

# 163
Здравейте,
на 31.03.2016 г. ми направиха коремна операция за отстраняване на миомни възли. На 02.04. ми дойде цикъла, който приключи за 4 дни. На 27.04. ми дойде следващия цикъл и к.след като приключи от три дни ми се появява зацапване. Някой имал ли е този проблем и дали е нормално след операция?

# 164
Искам да питам за емболизация, дали някоя от вас я е правила в Сити Клиник или друга клиника?

Общи условия

Активация на акаунт