Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява лапароскопската миомектомия?
Какви са потенциалните усложнения след лапароскопска миомектомия?
Какво е хистероскопия?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява лапароскопската миомектомия?
Лапароскопската миомектомия е минимално инвазивна хирургична процедура, използвана за отстраняване на фиброми от матката. Малки разрези се правят в корема и през тях се вкарва лапароскоп (тънка тръба с камера) и инструменти, позволяващи на хирурга да извърши операцията. Този метод обикновено води до по-бързо възстановяване и по-малко болка след процедурата.
-
Какви са потенциалните усложнения след лапароскопска миомектомия?
-
Какво е хистероскопия?
-
Какво е лепене на матката след операция?
-
Какво представлява коремната миомектомия?
На 24-я час ме раздвижиха и преместиха в стаята, без котетър вече. Когато се пуснат газове, се захранва. Стоях една нощувка преди операцията, една в реанимация и още две в стаята и ме изписаха. Още в болницата ми махнаха голямата лепенка на разреза и ми разрешиха да се изкъпя като двете дупчици от лапарото си останаха с непромокаемите лепенки. Всъщност отгоре рана няма и не боли. Разрезът е 10-12 см, ниско под корема и примерно над триъгълника, около ластика на бикините. По-скоро боли мускулът вътрешно.С всеки изминал ден се чувства напредък. Но се иска и почивка. Днес, на 5-ти ден издържам да ходя из нас до час и половина и после трябва добре да си почина в легнало положение. Но вече клякам, седя с кръстени крака и т.н. Казаха ми, че съм нямала нужда от колан, та малко съм в чуденка в момента. След 1 седмица трябва да отида да ми махнат конците. Ако нещо те интересува, питай