Операция на миома 3

• 107 837
  • 754
  •   1
Отговори
# 180
  • планетата Земя
Момичета, искам да пия противозачатъчни 3 месеца, защото ще работя и не мога да се занимавам с кръвоизливи. Някой знае ли такива, които се изписват при миома? Просто трябва да задържа положението до есента, когато мисля да се оперирам и след това дай Боже да забременея. Малко помощ, моля!

Отиде на гинеколог и го обсъдите.Не съм сигурна,че противозатъчните ще спрат миомните кръвоизливи

# 181
Защо да е лудост да пия противозачатъчни. Много лекари ги изписват. Аз не съм пила до сега защото се мъча да забременея. Какво пречи да пробвам?

# 182
Здравей,
аз също имах миома и кървене, гинеколожката ми изписа Дуфастон за спиране на кървенето, ефект нямаше никакъв, дори се усили. Направих операция и сега всичко е ОК.

# 183
  • София
Evelinapa, противозачатъчните са изключително сериозни  хормонални лекарства. Не подхождай лекомислено! След едно пиене на противозачатъчни ми трябваха 2 години, докато ми се оправи цикъла.

# 184
Защо да е лудост да пия противозачатъчни. Много лекари ги изписват. Аз не съм пила до сега защото се мъча да забременея. Какво пречи да пробвам?
Трябва да ти обяснявям защо е лудост ли? Това са хормонални препарати, които имат за цел да предотвратят бременност и/или да регулират месечния цикъл, но не и да потискат причината за кръвоизлив. А кръвоизлив може да има по много и различни причини. Не си играй с хормоните, приеми го като съвет. И не вярвам лекар да изписва противозачатъчни с цел спиране на кръвоизлив.

# 185
  • планетата Земя
Защо да е лудост да пия противозачатъчни.

Защото първо няма да ти помогнат за миомното кървене и второ ще ти скапят хормоналния баланс в огранизма.Това,че много лекари ги изписват нищо не означава.Въпросът е дали са добри са твоя случай,а не дали съседката Пенка ги пие.Да,нищо не ти пречи да пробваш.Волята и свободата са твои,но питаш,и ние си казваме мнението

# 186
Някой да е пил витамин К за намаляване на кървене? В момента пия Есмия, но след един месец трябва да я спра, а ми предстои пътуване, гинеколог ми препоръча витамин К и С, но не знам доколко тези витамини ще помогнат.

# 187
  • София
Някой да е пил витамин К за намаляване на кървене? В момента пия Есмия, но след един месец трябва да я спра, а ми предстои пътуване, гинеколог ми препоръча витамин К и С, но не знам доколко тези витамини ще помогнат.

Аз пия вит. К2, но не за намаляване на кървенето.
Може и да има лек кръвоспиращ ефект. Не знам в какви дози се пие при такава цел.

# 188
... В момента пия Есмия...
А има ли ефект? Какви са размерите при теб?

# 189
Не се сърди, човече
10/8,5 см. След един месец нямаше кой знае какъв ефект, ще видим като завърша първия курс. Есмия не ми спря мензиса напълно, но имах доста по-слабо кървене.

# 190
Стискам палци на следващия преглед да има намаляване Praynig пиши после задължително!

# 191
  • Благоевград
Здравейте! На 20 май ми правиха хистерорезекция за премахване на полип (миомен възел) 8 на 6 мм, на краче. Интервенцията беше 2 дни преди цикъл. Мислех, че след това коремът ми ще спадне, обаче продължава да е подут. Прочетох назад в темата, че това е от този газ, който вкарват да огледат матката, но мисля, че при мен докторът обясни, че се вкарва течност, но може и аз да не съм разбрала. Излезе ми резултатът от хистологията и пише полип (миомен възел). Още след интервенцията докторът ми каза, че е приличало на миомен възел и не са сигурни точно какво е. При мен беше от дясно и излизаше навън през шийката. Другата седмица съм на контролен преглед и се надявам всичко да е наред, но наистина това подуване ме притеснява. Отделно си имам проблеми с червата и бъбреците, не знам дали са газове и задържане на вода, или от интервенцията  Confused

# 192
Здравейте, искам да попитам нещо за което съм притеснена Sad
преди 6, 7 години майка ми претърпя отворена операция- бяха отстранени матка, яйчници, тръби...
Сега тя отново чувства болка в корема на тези места. Нормално ли е това ?

Аз пък преди 5 месеца имах лапароскопия за премахване на миома(субсерозен възел). Сега все още чувствам корема си подут или казано по-точно не е както преди.
благодаря за всички отговори

# 193
Beauty, радвам се, че всичко е минало добре.

kati_v, бях в подобно положение, но без съмнение в състава и не растяха. Много съжалявам, че не намерих тогава лекар, който да ги отстрани. Махнаха ми само едната, която беше на краче и беше лесна. По принцип избягват да пипат, защото има опасност от кръвоизлив.
Горчев е добър вариант, но при всички положения направи още една консултация, за да сравниш мненията. Той е от тези, които пазят матката, така че няма да предлага махане Praynig

А билките колко време ги пи?
Извинявам се, че отговарям чак сега, но като цяло ситуацията при мен де разви така:
Успях да се вредя и минах на преглед при Горчев и той ме попита имам ли друго дете и къде се следя. Казах му, че в неговата клиника и той каза да си насрочвам ден за секцио и да го викаме да маха матката. Което мен не ме устройва, предпочитам да си я запазя, ако мога все пак. Свързах се с друга лекарка, която работи в Майчин дом и която ми видя всичките документи, прегледа ме с УЗ и вагинално и се оказа, че миомата въобще не пречи на родовите пътища. За съжаление бебето не може да се завърти и да слезе. Всъщност то се върти и опитва да се намести, но миомите пречат да се позиционира в таза - едната е около 9 см. и е всъщност вляво от родовия канал. Та към момента нещата вървят към секцио. Като секциото ще е само за изваждане на бебето, рисковано е да се пипат миомите, защото ако тръгне кръвоизлив, няма да има избор, освен да ми махне матката, даже ще реже по дължина заради този риск. Направихме и други консултации и мнението е, че е просто структурно изменение и не е злокачествено.

НСЧ, билките ги пих 3 месеца, после се прави почивка 1 месец, но не направих втори цикъл, защото подновихме опитите за бебе, миомите вече бяха много малки. След като спра да кърмя, мисля да опитам пак с тях и ако успея, да избегна операцията.

# 194
Здравейте, регистрирах се току-що заради темата, която вълнува и мен - имам миома 6/6см, на 43г. съм, нямам деца.
Някои познава ли жени, които са премахнали миома чрез емболизция? Четох за този метод, който в БГ се прилага отскоро, в Русе отпреди година, в Стара Загора май има няколко случая, в Сити Клиник в София. Иска ми се да чуя от човек, който е минал през това - как протича, какво се случва, какво да очаквам, има ли противопоказания, какви са рисковете, изобщо недостатъците на този доста по-щадящ метод.
На мен ми казват, че съм за коремна операция, заради местоположението, с голяма вероятност да се наложи отстраняване на матката. А това ми е най-най-последен вариант, сигурна съм, че има начин това да се избегне.
Много ще съм благодарна, ако някой сподели!

Общи условия

Активация на акаунт