Операция на миома 3

• 107 788
  • 754
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Е, и моята операция мина. За съжаление коремна, но д-р Персенска каза, че миомата-5см, е била на лошо място.Много съм доволна от обслужването в Надежда. Всичко засега върви много добре.

# 166
Здравейте!
Имам нужда от съвет, защото май колкото повече чета, толкова повече се обърквам. Имам 3 миомни възела, които са от външната страна на матката и при консултации с различни специалисти съветът беше да не се махат - тогава планирах забременяване и бяха под 1,5 см., а и не са ми създавали абсолютно никакви проблеми. Проблемът е, че сега съм бременна, миомите са около 7-8 см. вече и се налага секцио, тъй като едната се разви и запушва родовия канал. При последната ФМ се видя, че въпросната миома е с променена структура и лекарят препоръча да правя секциото при онкогинеколог, като намекна, че може да се стигне до отстраняване на матката. Проблема е, че другата миома също е на мястото на резекция според него.
Моля за препоръки за добър специалист, който не бърза да маха всичко.
От Плевен съм и съм чувала за проф. Горчев, че обича да го прави, по принцип за проф. Томов отзивите май вече са по-добри, но и за него срещам негативни отзиви. Ще съм благодарна за всякакви отзиви, защото и времето ме притиска. Иначе лекарката, която ме наблюдава, предлага вариант да ми направи само секцио, без да пипа миомите, а според лекарят, който ми прави ФМ, трябва да се махнат и да се изследват още при секциото.
Да дам отзиви за билките от билковата аптека - с тях намалих миомите от 3 см. на по-малко от 1, само едната беше 1,5 см.

# 167
kati_v, бях в подобно положение, но без съмнение в състава и не растяха. Много съжалявам, че не намерих тогава лекар, който да ги отстрани. Махнаха ми само едната, която беше на краче и беше лесна. По принцип избягват да пипат, защото има опасност от кръвоизлив.
Горчев е добър вариант, но при всички положения направи още една консултация, за да сравниш мненията. Той е от тези, които пазят матката, така че няма да предлага махане Praynig

А билките колко време ги пи?

Beauty, как мина, напиши повече за операцията и периода след това?
Бързо възстановяване! Hug

# 168
  • София
НСЧ, за мен мина успешно, защото всички органи са на мястото си, а възстановяването върви нормално.
Пълвоначално са тръгнали на лапаро явно и имам две дупчици-на пъпа и вдясно. След това е преминала в отворена, защото миомата е била на лошо място. Приспаха ме към 8.20 и първият път, когато погледвах часовника беше 11.15.Вече вливаха системи и имах катетър. Стоях почти 24 часа в реанимация-ами, не е страшно, защото постоянно се вливат и обезболяващи, антибиотик и др. медикаменти, ако са необходими. Това да имаш катетър било много удобно Wink На 24-я час ме раздвижиха и преместиха в стаята, без котетър вече. Когато се пуснат газове, се захранва. Стоях една нощувка преди операцията, една в реанимация и още две в стаята и ме изписаха. Още в болницата ми махнаха голямата лепенка на разреза и ми разрешиха да се изкъпя като двете дупчици от лапарото си останаха с непромокаемите лепенки. Всъщност отгоре рана няма и не боли. Разрезът е 10-12 см, ниско под корема и примерно над триъгълника, около ластика на бикините. По-скоро боли мускулът вътрешно.С всеки изминал ден се чувства напредък. Но се иска и почивка. Днес, на 5-ти ден издържам да ходя из нас до час и половина и после трябва добре да си почина в легнало положение. Но вече клякам, седя с кръстени крака и т.н. Казаха ми, че съм нямала нужда от колан, та малко съм в чуденка в момента. След 1 седмица трябва да отида да ми махнат конците. Ако нещо те интересува, питай Simple Smile

# 169
Все едно описваш секциото ми Simple Smile
Страх ме е да не е по-страшно, затова разпитвам  Blush
Радвам се, че при теб е минало леко, въпреки че се е наложила коремна и най-важното наистина е, че всички органи са на мястото си  Praynig

Аз засега продължавам с билките, осезаемо е смъкването надолу на матката, вече съм друг човек... Ако продължава така ще ходя на лекар чак наесен.

# 170
  • София
Браво, супер!!! Simple Smile
Е, би трябвало даже секциото да е по-тежко. Тук нямаш 3кг бебе в себе си. Те дори не са ми рязали матката, защото миомата е външносраснала със стената.Поизчегъртали са я само и се иска време да се възстанови. Simple Smile

# 171
Това ми казват всички лекари, но понеже някои жени описват болките като по-силни, затова разпитвам, че то на лекарите им е лесно да разказват като не са те рязаните  Mr. Green

# 172
НСЧ, аз съм раждала нормално, не секцио, но от всичко, което знам наистина е същото. При мен е рязана матката.
Beauty , все по-добре ще става, бързо възстановяване желая  bouquet

# 173
  • София
Благодаря ви! Simple Smile
Кати, точно това беше причината да отида в Надежда за миомата-вярата ми, че ще ме запазят възможно най-добре! Simple Smile

# 174
Beauty, колко струваше операцията-с престой,изследвания.....всичко

# 175
към жените пиещи билки, колко време след приема ви намаляха миомите?

# 176
  • София
Beauty, колко струваше операцията-с престой,изследвания.....всичко
Коремната струва 970лв и включва 4 нощувки.Това е доплащане, когато си с направление. Включва всичко, вкл. и ползване на нощница и чехли Wink
Доплащането при лапаро е 900лв и е за 2 нощувки.

# 177
Благодаря.

А тези билки какви са

# 178
Момичета, искам да пия противозачатъчни 3 месеца, защото ще работя и не мога да се занимавам с кръвоизливи. Някой знае ли такива, които се изписват при миома? Просто трябва да задържа положението до есента, когато мисля да се оперирам и след това дай Боже да забременея. Малко помощ, моля!

# 179
Момичета, искам да пия противозачатъчни 3 месеца, защото ще работя и не мога да се занимавам с кръвоизливи. Някой знае ли такива, които се изписват при миома? Просто трябва да задържа положението до есента, когато мисля да се оперирам и след това дай Боже да забременея. Малко помощ, моля!

Ти ли си самоназначаваш противозачатъчни срещу кръвоизлив? Ако е така, това е лудост, извинявай!

Общи условия

Активация на акаунт