Операция на миома 3

• 107 843
  • 754
  •   1
Отговори
# 195
kati_v, проблемът не е само в това миомата физически да пречи на излизането на бебето, но когато има такива големи контракциите не са ефективни като в нормалния случай. Така че секцио е по-добре при всички случаи, но аз не бих се навила за рязане по дължина... Консултирай се с още един лекар Peace Успех  Hug

kakao1313, а расте ли? Прави ли някакви проблеми? При тези размери бих ти препоръчала консултация със специалист, който има голям опит в лапароскопските операции. Ако можеш да дойдеш до София, препоръчвам Попов от Вита.
За емболизацията тук има споделен опит и подробно обяснения  Peace

# 196
kakao1313, а расте ли? Прави ли някакви проблеми?
[/quote]

Преди 6 месеца беше 3,5/3,5см, но гинеколожката ми каза, че не е нищо страшно, само трябвало да се следи. И аз, да не се обременявам с негативни мисли изобщо не отворих нещо някъде да прочета. А е можело още тогава да почна да пия билки, да предприема нещо. Главната вина си е моя, разбира се, но и лекарите може да ти кажат, а не да чакат да стане за операция (при моя приятелка е станало точно същото). И сега на рутинен преглед - хемоглобин 70, желязо 2.3, и почваме да се сещаме, че не е случайна промяната в цикъла -  обилен и болезнен от повече от година... Пратиха ме първо в гастроентерологично отделение, правиха ми гастро и колноскопии и казаха, че анемията не е от там. Вляха ми кръв, желязо и сега на дневен ред е миомата... Simple Smile
За гинеколозите решението е само операция, при мен не може лапароскопска поради локацията. А за емболизация, хайфу изобщо не говорят - или не знаят, или се отнасят с пренебрежение...

# 197
Пратиха ме първо в гастроентерологично отделение, правиха ми гастро и колноскопии и казаха, че анемията не е от там. Вляха ми кръв, желязо и сега на дневен ред е миомата... Simple Smile
От кой град си? Да не би да си ходила в СофияМед?
За емболизация и аз търся отзивите.

# 198
Ясно, щом расте толкова бързо наистина трябва да се вземат мерки. Успех в търсенето на подходящата  Praynig

# 199
Пратиха ме първо в гастроентерологично отделение, правиха ми гастро и колноскопии и казаха, че анемията не е от там. Вляха ми кръв, желязо и сега на дневен ред е миомата... Simple Smile
От кой град си? Да не би да си ходила в СофияМед?
За емболизация и аз търся отзивите.

Да, в СофияМед бях, как позна Simple Smile
Не живея постоянно в София, сега трябваше да работя на морето, ама...
Имам час за преглед в Плевен в петък, ще видим и там какво ще кажат.
В Стара Загора говорих с д-р Борисов, който е кардиолог и е правил емболизации, той беше единствения лекар досега, който се отнесе с внимание, въпреки че аз му се натресох направо в отделението и той въобще не беше длъжен да ми обръща внимание. Каза, че може да направи емболизацията, беше много спокоен. Може би утре пак ще отида, вече за цялостно изясняване на всички подробности и после ще сложа на кантара емболизацията и Хайфу-то (ако съм подходяща) и ще решавам.

# 200
Да, в СофияМед бях, как позна Simple Smile
По циганските им номера. Дойдох там за да ми влеят желязо и започна... Да, ама трябва да минете през гастроентеролог, а там - задължително колоноскопия. Аз му казвам, че не искам да я правя, понеже знам, откъде губя кръв. Не, ако искате да ви вливаме желязо трябва да минете през колоноскопия. При това трябва да лежа в болница 3 дни за да вземат пари от ЗК. Когато се върнах при хематолог Алайков той ми се развика, и каза, че докато не я направя няма да влива желязо. Отидох в друга болница, консултирах се с ЛЛ и друг гастроентеролог и те ми казаха, че е малко вероятно на моя възраст да имам проблеми с червото. Аз прочетох отзивите за този Петров от Софиямед и всички пишат, че той ги праща на колоноскопия без значение от какво се оплакват. Така че се отказах от тях. Дойдох в болница с анемия, гладна чаках 4,5 часа за да ме приеме, и разбрах, че те се интересуват само да вземат колкото може повече пари от ЗК, а не от състоянието ми.
Започнах да пия желязо, Есмия и след 40 дни хемоглобинът ми се качи от 80 на 140.

# 201
Мда, Алайков, Петров... В тая схема попаднах и аз, явно наистина е практика и доверчивите като мен приемат казаното от лекарите безрезервно.
Мислех, че говорещите против здравната ни система са параноици, но след като лично се сблъсквам сега с това, почвам да проглеждам.
Дано да има повече истински лекари с чест и съвест, които да те насочват кое е най-доброто за теб, а не какво те сами могат и тяхната болница предлага, та да си останеш техен пациент.

# 202
Мда, Алайков, Петров... В тая схема попаднах и аз, явно наистина е практика и доверчивите като мен приемат казаното от лекарите безрезервно. Мислех, че говорещите против здравната ни система са параноици, но след като лично се сблъсквам сега с това, почвам да проглеждам.
Най-много ме е яд за друго: те искат да ми правят изследвания, от които аз реално нямам нужда, взимат пари от ЗК, и като резултат аз няма да мога да направя наистина важно за мен изследване, защото ЗК има някакъв лимит. В случая ЯМР за мен е по-важен от колоноскопия, само че направление за ЯМР никой не ми дава, а цената горе-долу е същата.

Аз четох за Хайфу и Емболизация в Pubmed и разбрах, че по-малък процент рецидиви има след емболизация.

# 203
Да споделя и аз през февруари на преглед ми откриха миома 3/3 см. Нямах проблеми като кръвотечения, само леко дискомфорт точно където е позиционирана. Започнах да пия билки от аптеката на Поп Богомил два пакета . Пих ги 3 месеца. Миналата седмица отново ходих на преглед с надежда. Пораснала е с 0,5 см сега е 3,5/3,6. Освен това ми казаха че е започнала некроза, каквото и да означава това. Лекарят ми казва че трябва да се махне, не ставало лапароскопски. Изписани ни са много теми и сте споделили мнения, но ще ви помоля да ме насочите при специалист в София. Чета само коментари за клиника в Плевен. Проблемът е че не съм раждала още, няма да ми махнат матката , но не знам какво да правя ..

# 204
  • София
Biba, точно поради тези причини аз се насочих към клиника Надежда. Може да не оперират всеки ден по 10 жени от миома, но идеята ми беше, че ще бъдат насочени към това да ми запазят органите.

# 205
Здравейте, преди 2 седмици ми откриха интрамурална миома миома с големина 6/5 см. След консултация с няколко специалиста, днес бях в МБАЛ Доверие при д-р Балтаджиева. Единствено там оперират в София с робота De Vinci, търсих в нета мнения за някой оперирал се с този робот или при тази лекарка, но не открих нищо. Моля Ви за информация ако някой си е правил подобна операция в тази клиника или има познати да даде мнение. Предварително благодаря......Имам записан час и при проф.Горчев, но чак на 11.08, четох и добри отзиви за д-р Нецов, но той е чак края на м.август на работа. Трябва да взема решение и ще се радвам да ми помогнете при избора.

Последна редакция: пн, 11 юли 2016, 16:44 от Nadi Vassileva

# 206
...Пораснала е с 0,5 см...
Не е мръднала според мен. Такова малко отклонение е възможно при самото мерене, че даже и по-голямо ми се е случвало като м/у двата прегледа е имало няколко дни, т.е. няма как реално да е нараснала/намаляла за такъв кратък период. Неточност при меренето, не се шашкай  Hug

Момичета, четох за емболизацията. Чудя се каква е причината да навлиза толкова бавно при положение, че спестява голяма коремна операция и намалява риска от загуба на такъв важен орган  newsm78
На теория всичко звучи добре, но защо не я избират жените? Има ли някакво предварително одобряване като при Хайфуто - в смисъл разположение, размери и т.н., които не са подходящи?

# 207
Здравейте, момичета. Нова съм, но прочетох написаното досега и исках да попитам Beauty кой я оперира в Надежда, тъй като и аз съм се насочила натам за операция на миома. Относно емболизацията, на мен ми казаха, че не е подходяща за всякакви миоми, иначе и аз предпочитах по-лек метод за премахване.

# 208
  • София
Здравейте, момичета. Нова съм, но прочетох написаното досега и исках да попитам Beauty кой я оперира в Надежда, тъй като и аз съм се насочила натам за операция на миома. Относно емболизацията, на мен ми казаха, че не е подходяща за всякакви миоми, иначе и аз предпочитах по-лек метод за премахване.
Здравей, оперираха ме д-р Еленчев и д-р Персенска.

# 209
Благодаря много, аз мислех, че д-р Стаменов прави операциите заедно с д-р Еленчев..

Общи условия

Активация на акаунт