Операция на миома 3

• 107 863
  • 754
  •   1
Отговори
# 420
Твоите са от външната страна затова, но моите бяха вътре в матката и пречат при цикъл матката да контрахира и аз си ги усещах точно къде са и двете. Всичко това съчетано и с обилни кръвотечения абе до банята не можех да стигна без да ми потече по краката сутрин кошмар абсолютен. Миомите ми бяха интрамурална и субмукозна.
Интрамурална е и моята голямата. 

Моята беше интрамурална и двама доктори ми казаха,че нямам никакъв шанс да износя бебе с нея.
Колко е голяма? Със 7-сантиметрова забременях от един едитнствен опит и износих без проблем. Имах още 2 по-малки.

# 421
  • Пловдив
Беше голяма 7см и на такова място,че не можаха да я извадят лапароскопски и се премина към коремна. Те докторите няма как да знаят какво ще се случи при евентуална бременност. На мен ми казаха,че 90 ℅ ще загубя бебето си и матката си от разкъсване. Всеки сам си решава колко и с какво да рискува.

# 422
Аз за моята не знаех, разбрах чак като бременна, иначе при 7 см не бих планирала бременност преди да легна под ножа. Но всички лекари, включително тези, които ми правиха секциото казаха, че е по-добре, че не съм знаела, защото вероятно съм щяла да се оперирам, а интрамуралните са вътре в стената и не се знае до какво ще се стигне при една такава операция, можело да загубя матката.
Тогава не бях много наясно, но сега, след като съм изгледала толкова операции на хирурзи по света, оставам с впечатлението, че само тук правят връзка м/у миома и махане на матка Crazy

# 423
  • Пловдив
Не се сърди човече, наистина понякога когато не знаеш ,не ти се случва нищо Simple Smile Имала си късмет. То и аз затова се оперирах,защото все още ми се иска още едно дете. Иначе,при положение,че нямах никакви оплаквания щях да си я държа още и да се мъча с всякакви билки и илачи.

# 424
Имам предвид, че лекарите обясниха, че по-опасното би било оперирането преди това, защото има риск въобще да не се стигне до бременност. Не знам доколко са били прави, но най-категорични бяха тези, които ми правиха секциото, явно вътре се е видяло добре, че е на лошо място...

# 425
  • Пловдив
Че защо след операцията да не се стигне до бременност,когато всичко ти е запазено? Аз съм дълбоко вярваща,че занапред всичко ще ми е наред Simple Smile

# 426
  • София
За съжаление има много хирурзи,които предпочитат да отстранят цялата матка вместо да поработят за запазването на детеродните органи.Така им е по лесно.Аз Януари правих лапаро за миома,която беше в десния рог на матката и заради която загубих една бременност.Ембриончето се беше захванало точно до нея и не се е хранило и развило.Сега съм много добре,имаме план за действие.Опериращият ме доки е много доволен от контролния преглед,всичко е ок.Матката вече се свива,яйчниците си работят и така..След някой и друг месец ще работиме за бебче отново и се надявам вече да няма пречки Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 427
Че защо след операцията да не се стигне до бременност,когато всичко ти е запазено?
Защото не могат да обещаят, че ще запазят всичко, освен ако не е на краче, тогава са лесни за махане. Интрамуралната е като вграден в самата стена, казаха, че предварително нищо не може да се обещае (дали ще бъде запазена матката).

# 428
И моята едната е интрамурална и още като я диагностицираха, казаха, че ще е сложна за операция, даже може и да е невъзможно да се премахне.

# 429
  • София
И моята бе интрамурална.
Година по-късно на контролен преглед ми казаха да се размножавам. Не че смятам да правя подобни неща  на дърти години.

# 430
  • София
И моята операция приключи само с премахвани на миомата и запазване на матката.  Hug Мисля си, че трябва сега да променя нещо в начина си на живот  Crossing Arms Вие променихте ли нещо?

# 431
Не планирам изобщо повече да забременявам, темата я открих като търсех инфо за миоми  Peace

Не се сърди човече и kati_v, преди бях _Dana_, обаче нещо ми се е затрил профила и съм с нов  Simple Smile та вие ме познавате, като ви видях, реших да ви подсетя.

Искам просто да разкажа с две думи за моя случай, защото е добре да се знае, че винаги е добре човек да търси второ мнение. Значи на мен ми откриха миомни възли преди около 3-4 години, малки и безобидни. По същото време се омъжих за втори път, бях на 40 години и поразпитах лекарите за евентуално забременяване. Проблема не беше в миомите, а в хормоните ми, оказа се, че са много зле и за бременност и дума не може да става. Отказах дори да мисля за инвитро и така минаха 2-3 години. Междувременно получих 2 пъти кървене по цял месец, както и цикълът ми стана супер нередеовен - идваше ми на 2-3 месеца. Въобще много зле. Отказах се да ходя по лекари, освен профилактичния преглед за цитонамазка. Не следях нито миоми, нито хормони, живеех си и не ги мислех. През Април миналата година като не ми дойде 70 дена цикъл и един ден усетих, че не мога да си закопчея дънките, реших все пак да взема един тест за бременност. Оказа се положителен  Shocked и оттам се почна моето ходене по мъките с миомите. По време на бременността те се разраснаха безобразно - едната отпред стана 8 на 6 см, отзад имаше сума ти други по-малки. Бременността ми беше супер рискова, но аз не го осъзнавах, докато не отидох на преглед при шефа на АГ Авис Медика в Плевен, д-р Славов. Винаги ще съм му благодарна, защото той ми обясни колко рисково е всичко. Предложи ми да извадят бебето с цезарово сечение в Авис медика, но задължително с премахване на матката. Според него шанс за запазването й нямаше. Уплаших се и отидох в Майчин дом, София. Там ме държаха 3 седмици за наблюдение и в 34 седмица извадиха бебето. Операцията я направи проф. д-р Ангел Николов, шеф на Родилно отделение. Запазиха ми матката.  Peace

Така че - винаги търсете второ мнение. Ако бях останала в Плевен, матка нямаше да имам със сигурност. А се оказа, че е можело да бъде спасена.

# 432
Не се сърди човече и kati_v, преди бях _Dana_, обаче нещо ми се е затрил профила и съм с нов  Simple Smile та вие ме познавате, като ви видях, реших да ви подсетя...
Привет!
Не знаех, че си минала през такива перипетии Hug наистина винаги е добре човек та търси и друго мнение! Много се радвам за развитието, да ви е живо и здраво! Heart Eyes

# 433
Здрасти, Тес! Simple Smile Честита щерка!
По-късно от компютър ще пиша моята история, но е подобна. Само че на мен в Св. Марина искаха да ми махнат матката. Д-р Нашар в МД ми я спаси.

# 434
Привет на всички!
 Включвам се и аз със своя проблем. Имам миома от приблизително 15 години, без да ми е създавала никакви проблеми до 2014 г. Тогава започнаха и проблемите  ми с нея за няколко месеца от 3-4 см нарасна на 8 см. Тогава лекарите се усъмниха да не е рак и ми  направиха хистероскопия. Резултатите бяха ОК. Аз се успокоих и по препоръка на повечето лекари не я оперирах.
Проблемът  започна миналия месец.  След месечния цикъл получих кръвоизлив с болки. Обиколих  доста лекари и всички са категорични , че матката ми е неспасяема - получила съм некроза на  възела. Съветът на всички лекари е да се оперирам възможно най- скоро.
Пиша , за да разбера някой от вас дали е имал моя проблем и как се е справил с него. Много ми се иска да си спася матката , ако е възможно разбира се.
Моля за съвет !
Благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт