Операция на миома 3

• 107 802
  • 754
  •   1
Отговори
# 450
Да, права си!

Благодаря за пожеланията, вече имам неуспешна бременност заради миомата и съм в постоянни притеснения. Имах и насрочена операция при Попов във Вита, но се разболях два дни преди това. И така минаха 3 месеца почти....а часовника тиктака..... Rolling Eyes

# 451
Точно погледнах напред в темата, защото имах някакъв спомен за Попов...
Тогава скоро след края на бременността ли те гледаха? В някои случаи нараства тогава, така че не е невъзможно да е спаднала.
Стискам палци за максимално добро и леко развитие  Hug

# 452
Точно погледнах напред в темата, защото имах някакъв спомен за Попов...
Тогава скоро след края на бременността ли те гледаха? В някои случаи нараства тогава, така че не е невъзможно да е спаднала.
Стискам палци за максимално добро и леко развитие  Hug

Да, около месец след това. Бях писала, че обиколих сумати доктори и в Пловдив и в Столицата. Сега пия едни тинктури, които всъщност вече изпих /3 месеца, през които как писах бях постоянно грипозна/ и още на първия месец ми беше спаднала с 1 см миомата. Ще пиша АКО и крайния резултат от тях е положителен, за да помогна на друга дама в моето състояние.
Благодаря още веднъж за милите думи Heart Eyes

# 453
Аууу, супер!
Съветът ми е като отидеш да не казваш предварително, че си пила нещо, повечето лекари много мразят билките  Mr. Green

# 454
Аууу, супер!
Съветът ми е като отидеш да не казваш предварително, че си пила нещо, повечето лекари много мразят билките  Mr. Green
Аз още на първия месец като отидох на контрола при др. Кичеков се направих на "луда". За медиците друго решение освен ножа няма. Гледа той и вика "аууу голяма е", аз треперя като заек и викам "Колко"?
"Почти 5 см. е". Само дето не направих циганско колело и тройно салто плюс двоен аксел, беше месец по - рано 6 см и нещо.. bowuu

# 455
Доктор Славчев ме зарадва като каза, че няма да маха матката. Вече очаквах обратното.
Ще видим.
Миомата ми е на задната стена, долу на истмуса - предполагам мястото е кофти. Мисля, че това е причина да е коремна операция. Всъщност не сме обсъждали вида операция, но е ясно че говори за коремна, защото ми обясни за престой в МД седмица и после месец болничен.
Зная, че е по-трудна за възстановяване, но по някакъв начин предпочитам да може да си свършат качествено работата, а доколкото разбирам коремната е много по-обозрима и ясна за докторите.
Идеята за разбиване на миомата на парчета и извличането й лапароскопски не ме вдъхновява особено. Защо. Имам фамилна обремененост. Рак на матката - при мои близки по първа линия. Искам да види всичко и да е ясно, без да има никакви съмнения за нищо. При мен няма никакви индикации за подобни явления, но знае ли човек. Като сме се напатили не ми се рискува с разбиване на нещо, части от което може да останат в теб.
Другото нещо, което ме прави осторожна - чета за много случаи, в които на ехограф се вижда нещо, а при самата операция се оказват 3-4 пъти повече неща... честно трудно ми е да си обясня защо е така - при положение че съвременната техника уж доста ясно показва картината на ехограф. Обаче за колко такива случаи прочетох... Надявам се при мен да си е едно нещото.
Третото - чета от няколко дни теми - масово при миома 7см на задна стена, дори доктори като Горчев насочват жените към коремна операция и в крайна сметка правят такава, като обясняват, че ако се направи лапароскопски - ще махнат и матката, ако е коремно - само миомата. /не зная какви са предпоставките за това/.
В крайна сметка след всичките тези доводи оставам с впечатление, че това е правилното в случая. Имам му доверие, че ще направи каквото е нужно.

Стана дълго, но да питам - какво се носи в Майчин дом. Има ли смисъл да се запазва ВИП стая? Как е в днешно време - мизерия ли е - ще се радвам на всякакви съвети и линкове към такива.
 bouquet

# 456
Оставам с впечатление, че просто нямаме специалисти в областта, по света абсурд да отворят корем за подобно дребно нещо, нищо че е на задна.
Но разбирам страховете ти, успех! Hug

# 457
на майка, на ехографа уж нямаше проблем, кой знае какъв, като отвориха... всичко беше си заминало, вкл. червната система. Не е за приказване.
Не знам, дали имаме или нямаме специалисти, но фактът, че Горчев в Плевен масово прави коремни операции в такива случаи. Сигурно има защо. Обяснете, какви са вашите наблюдения - защо има толкова случаи като споменатите в предния ми пост. Аз лично много се озадачих.

Хора, с какво се промени живота ви след операцията?

# 458
Като влязат за лапароскопска виждат дали е обикновена миома или има съмнение за нещо. Ако има съмнение веднага правят биопсия и вадят всичко, ако нещо не става - минават на коремна.
Аз покрай моята, която е гигантска, изглеждах де що има качени записи от болници на операции, и даже чудовища по 20 см махат с лапаро. Или за тези размери, и по-огромни режат корема, но запазват матката.
Тук за много по-малки размери режат всичко, само като чуят 40+ г., че и надолу...
Не искат ли, не могат ли, не знам, но такива са ми впечатленията  Tired

Има и лекари, които правят чудеса, не слагам всички под един знаменател, но все пак първата им мисъл е, че най-добре да се реже всичко...

# 459
да, другия доктор при който ходих преди това, каза и матката да се маха. най-добре, затова ми подейства така освежаващо учудването на Славчев - кому е нужно това - според него само възела, защото е единствен.

А това че е задна стена - затруднява ли лапароскопското действие?
Славчев принципно оперира ли лапароскопски?

По неговото мнение и отношение, а и на другите - това си е миома доброкачествена и той смята, че след това ще забравя изобщо за проблема и е вероятно повече никога и да нямам проблеми. Дай боже.

Преди бях почнала да асимилирам мисълта за без матка вече... макар че, така си я искам. Нищо че вече нямам планове за повече деца. Все си мисля, че не може да не влияе на нищо. Искам си пълноценния живот!

# 460
Да, на задна мисля въобще не правят в България лапаро...
За Славчев не знам...
Ще ти я запазят, не се притеснявай  Hug

Попов е във Вита в момента. Като запазваш час гледай да е от първите, че после се застъпват и се чака по 2 часа.

# 461
 Hug

Попов е във Вита в момента. Като запазваш час гледай да е от първите, че после се застъпват и се чака по 2 часа.

Благодаря за отзивчивостта и помощта!  bouquet
Четох доста дали трябва да чакам още, защото имаше и такъв вариант. Питах Славчев какво би ме посъветвал - да следим или да действаме. Той каза, че ме съветва да я махнем и да си живея спокойно без дискомфорта, който имам сега - обилни цикли, тотално скапване в първите дни, почти постоянна умора, тежест и усещане почти през цялото време ниско долу в корема, и постоянното й нарастване... сякаш така или иначе ще се стигне рано или късно до операция. Четох, че по-добре навреме, отколкото в спешно състояние. Пък дано е така - да минава и да ми се маха от главата.

# 462

Момичета, току що се връщам от лекар и още не мога да повярвам какво се случва!
9.40 на 8.47 са размерите на гадината. Толкова скептично съм настроена към алтернативната медицина, че просто не съм в състояние още да го асимилирам...
Миналата година по това време беше 16.5 см! Едва успяваха да я хванат на ехографа, сега си излезе на екрана съвсем спокойно Simple Smile

Искам да ви благодаря за тази година, в която бяхме заедно и ми действахте толкова успокоително bouquet

Продължавам напред с билките, пък каквото стане...

Не Се Сърди Човече, това ли са билките, които пиеш, аз си ги купих от аптеката на Шишман и ги пия вече втори месец, два плика са, в единия има : Дизовариопам : овчарска торбичка, бял оман, цариче, върбинка, бял имел, върба, валериана, репей, кисел трън, бял равнец, златна пръчица ; във втория : турта, змийско мляко, ранилист, дяволска уста, петопръстник, маточина, мента и вхощ, варят се в 700 мл вода за 5 мин, по две лъжици от всяка ?
При мен миомите са две, малки, една външна 17 мм и една вътрешна 7 мм

Последна редакция: пт, 24 фев 2017, 11:26 от Надежда Спасова

# 463
При мен миомите са две, малки, една външна 1,7 мм и една вътрешна 0,7 мм

Сигурна ли си в мерните единици, Надежда? Дори 0,7 см ми се вижда микроскопична, а 0.7 мм ....

# 464
При мен миомите са две, малки, една външна 1,7 мм и една вътрешна 0,7 мм

Сигурна ли си в мерните единици, Надежда? Дори 0,7 см ми се вижда микроскопична, а 0.7 мм ....
ами да ГРЕШКА 17 мм и 7 мм

Общи условия

Активация на акаунт