Операция на миома 3

• 107 766
  • 754
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
На 21 имам час при проф. Горчев, да видим как ще се оттърва от гадните миоми.

# 136
Не се притеснявай, проф. Горчев ще ги изкара и ще забравиш за тях  Simple Smile

# 137
На 21 имам час при проф. Горчев, да видим как ще се оттърва от гадните миоми.
Какво знаеш досега? Колко са и колко големи?

# 138
  • Варна
Две 3 и 2 см интрамурални, но ми причиняват кръвоизливи и болки всеки месец. От 8 месеца знам за тях, едната май расте към кухината гадината.

# 139
Диана,в най-добрите ръце си! Моят възел беше същият,на задна стена,растящ на вътре в кухината,3 на 4см. Никога не съм имала кръвоизливи,а само силни болки,контракции и повишена температура последния месец преди операцията.Бъди спокойна и уверена! Hug

# 140
  • Варна
Благодаря за куража! И аз се надявам всичко да мине благополучно!

# 141
Взех си билки за миомите. Следва три месечно пиене и ще споделя , ако има резултати.
В момента са 3 и 4 см - без болки и кръвоизливи!

# 142
Здравейте. За съжаление и на мен ми се наложи да прочета и 3-те теми за миомите и тяхната операция. И аз си имам една установена миома, която в сръвнение с вашите е направо нищо.
Моята миома е субмукозна, половината е в маточната кухина. Обаче цялата миома е с размер 9 мм, да, правилно сте прочели-  милиметра. Препоръчаха ми хистерорезекция, която във Варна не правят.
Според доктора опитите за втора бременност са неуспешни, точно заради 9 мм миома. Другата седмица имам час при проф. Горчев за преглед, но пиша и тук, защото бих искала да чуя и вашето мнение. Чета и забелязвам, че операция или интервенция се прилага при по-големи миоми. Моята дали е нужно да я махам? Много съм объркана. Предполагам, че Горчев ще ми препоръча да я махна, и съм сигурна че ще е най-добре така, но дали не мога да изчакам, все пак това са само 9 мм

# 143
Ако е хистероскопска операцията, процедурата е много лека и щадяща. Вагинална е и след максимум час ще си на крак. Обсъдете с лекаря.

# 144
rosiani, аз забременях и износих безпроблемно с 3 бр., една от които 70 мм. Наистина има значение разположението, но при 9 мм не вярвам на тази "присъда". Консултирай се задължително освен с Горчев и още един.

# 145
rosiani,не съм лекар,но според мен възела е само една от причините и то незначителна.Аз бих направила обстоен гинекологичен преглед и изследване на хормони и антитела. Също бих се консултирала поне с трима доказани лекари за миомния възел. Кураж и успех.  Hug

# 146
ivss - Операцията е хистерорезекция, мисля че е различно от хистероскопска, защото във Варна хистероскопски правят. Тази я правели само в Плевен с някакъв специален апарат Бугати Шейвър,ако правилно съм разбрала. Четох, че също не е болезнена, което всъщност никога не ме е притеснявало, по -скоро необходимостта и разбира се сумата за нея.
Не се сърди, човече - Задължително ще се консултирам и с друг доктор, защото 9 мм ми се видяха прекалено незначителна цифра, пък и като чета вашите размери...
didka-moni - И ти си много права, не това е причината нещата да не се случват. След 10 -дневно закъснение, никакви признаци за евентуално "идване" и отрицателен тест, реших да отида на лекар, а за Варна е светило. След обстоен преглед, единственото, което видя е миомата. Нямам кисти, яйчниците са добре, шийката на матката ...  Имам едно дете - стана на 1-вия месец, разбира се преди 8 години, та мислех си и това така ама...

# 147
rosiani , на мнение съм, че трябва наистина да се консултираш с повече от един лекар. 9мм и аз да кажа, че е незначителен размер. Идея нямам какъв е този апарат. От моята хистероскопия (не е в Плевен, а в София) разбрах това - хистероскоп се нарича уреда, с който се извършва манипулацията, която може да е само с диагностична цел, т.е. оглеждане от вътре, а хистерорезекция, когато се изрязва дадено образувание. В моя случай махаха полип и в епикризата ми пише хистерорезекция  Rolling Eyes Освен, ако не е съвпадение някакво на термините, но не ми се вярва.

# 148
Здравейте!Нова съм в групата.Преди 50 дни ме оперираха от миома на матката.Операцията беше отворена консервативна.При последното посещение при гинеколога,който ме оперира ми откри и фоликулярна киста не десния яйчник.Изписа ми Оргаметрил и каза,че трябва да се спука.За един месец след появата си (може би след операцията,преди това не съм имала кисти),беше 3,5см. Но това не ме притеснява толкова,колкото една болка в корема ,под пъпа в дясно.Тя се появи още след операцията и досега не минава. Коремът ми е подут.Боли при натиск само в една определена точка в дясно.Гинеколога каза,че всичко с операцията е наред и не е от нея.Някой имал ли е подобни оплаквания толкова време след операцията и дали е  необходимо да посетя и бхирург примерно.
Благодаря  ви предварително!

# 149
Влизам само да се похваля, че вчера бях на контролен преглед след миомектомията. Всичко ми е наред!  Crazy Отдавна не бях излизала усмихната от кабинета му  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт