Операция на миома 3

• 107 891
  • 754
  •   1
Отговори
# 255
Възстановяването и при мен беше доста бързо. Аз 2 часа след операцията бях на крака и се разхождах без никакви оплаквания. Прецених, че предпочитам спинална упойка вместо пълна, може би заради това се чувствах толкова добре. Лапароскопия имам правена преди 7 дена точно със съмнения за извънматочна, като идеята беше и да се доизреже и този възел. На финала се оказа няма извънматочна, но са открили ендометриозно огнище, което за съжаление си върви ръка за ръка с миомите в повечето случаи, отделно задържан фоликул и израстък от външната страна на едната тръба. В крайна сметка възела е останал на последно място и не са го пипали предвид другите интервенции, които са направили. Сега се чудя преди да почна да правя каквито и да е нови опити, удачно ли е отново да се подлагам хистероскопски за доизрязване на това възелче или не, все пак е само 9-10 мм.  newsm78 Rolling Eyes  

# 256
...Съберете повече сили за възстановяването след това, защото аз може би не очаквах, но такива болки не съм изпитвала...
Защо не обезболяват също е загадка за мен. Дадоха ли някакво обяснение? Хайде при раждане, имат оправдание, че минава през кърмата, но при операция newsm78

А имаше ли голямо разминаване м/у показанията на ехографа и реалните размери?

# 257
...Съберете повече сили за възстановяването след това, защото аз може би не очаквах, но такива болки не съм изпитвала...
Защо не обезболяват също е загадка за мен. Дадоха ли някакво обяснение? Хайде при раждане, имат оправдание, че минава през кърмата, но при операция newsm78

А имаше ли голямо разминаване м/у показанията на ехографа и реалните размери?

Не ме разбирайте грешно обезболяват през цялото време особено първите два дни, след това беше по желание. 24 часа след операцията бях в реанимация там не те оставят без обезболяващо.
Но въпреки това може би мен ме е боляло повече не знам, но първите ставания бяха съпроводени с големи болки иначе като си лежиш и не мърдаш няма болка да.
Може би има разлика в реалните размери и тези от ехографа, трудно е да се каже тъй като миомата е била много мека, почти пехтиеста и са я махали на части, а и не знам дали ги измерват точно дори и като ги извадят.
Месец преди операцията ехографа показа 8.5 см след операцията казаха дори повече от 10. Не знам дали е разлика в измерването или е порастнала толкова много при положение, че последните месеци все си беше около 8...
Лекарите дори казват, че ехографа не измерва с точност.

# 258
Ясно, благодаря! bouquet

А за обезболяването, слагат нещо, но ефект няма, имах предвид истинско обезболяващо. Поне така беше след секциото ми, отказах втората доза, никаква разлика нямаше реално  Laughing

# 259
  • МАРС
Година и половина, две, след операция ми звучи странно, на мен ми казаха шест месеца!? newsm78

# 260
При мен ехографа показваше близо 10 сантиметрова миома. При операцията се оказа 8,5см, но ми казаха, че има значение в кой ден на месечния цикъл е правено измерването и в кой операцията. След това изпитвах болка единствено при ставането от леглото. За забременяване ми казаха да изчакам поне 6 месеца.

# 261
Година и половина, две, след операция ми звучи странно, на мен ми казаха шест месеца!? newsm78
6 месеца с робота.
При положение, че е рязана и матката - както при секцио 2 години.
И на мен ми се виждат много, но не бих рискувала. 

# 262
nadito0o Simple Smile,

радвам се, че всичко при теб е наред.  Simple Smile За първи път обаче чувам за такива огромни срокове - чак след година и половина забременяване... Shocked Аз се надявам още през юни или юли да правим ин витро процедура. Дано не ни попарят надеждите... Rolling Eyes

Не се сърди, човече Simple Smile, нямах представа, че при 20-сантиметрова миома може да се запази матката. Ако наистина е възможно, за мен е престъпление и грях да махнат матката на една жена при положение, че могат да се постараят да не го правят... Rolling Eyes   

И за мен махането на матката е осакатяване независимо колко деца има една жена и ми беше много жал за онази женица, въпреки, че е с две деца, но тя пък се радваше и беше благодарна на лекаря. 

# 263
  • МАРС
И аз се съмнявам професор Горчев да ми каже, че след шест месеца мога да правя опити за забременяване след коремна операция и да не е прав.

# 264
  • София
Здравейте, момичета.
Аз бях на преглед за миомния възел и при Славчев, като само от него чух такъв кратък срок като - след лапарото минават 2-3 цикъла и отивам на преглед и ако се възстановявам добре, преминаваме към фаза следваща - опит за забременяване. Странно кратък срок, като почти всички казват половин година... дано нещата минат бързо и ок, стискам палци и на всички, на които им предстои!  Hug

# 265
И аз се съмнявам професор Горчев да ми каже, че след шест месеца мога да правя опити за забременяване след коремна операция и да не е прав.
Всичко зависи от индивидуалния случай - къде е била миомата, как е изрязана, колко е била голяма, състоянието на матката като цяло и състоянието на жената като цяло.

Пема, да не пускам тук операции, но в ютюб има записи, само задай размер и излизат  Mr. Green

# 266
Здравейте. И аз съм с миома. Откриха ми я преди около пет години. Беше 4,2 см. Живеем в Германия, но на преглед отидох в България. Казаха ми, че трябва да се оперирам веднага. Аз обаче реших да се прегледам и в Германия. Лекарят тук беше твърдо против операция. Каза ми, че след време, може би ще се стигне до там, но не и в момента. Изписа ми противозачатъчни, заради обилния цикъл и ми каза, че ще я наблюдава. Около четири години нямах никакви проблеми. И сега изведнъж от няколко месеца започна да расте. Беше 6.2см,сега вече е7. 5.Пих какво ли не - турта, невен, конопено семе, медицинска дъвка-резултата е нулев. На последния преглед ми изписа едно сравнително ново лекарство (Есмиа), което би трябвало да я свие. Ако няма ефект и от него, идва последното решение-операция.

# 267
Inna74, колко време пи билките?

Есмия вече не е толкова ново, но в България не е много разпространено заради високата му цена.
Дръж ни в течение. Успех! Hug

# 268
Явно в определен момент нещо започва да им влияе на тия гадинки и започват да растат, така както няколко години не са мърдали...

# 269
Да,при хормонален дисбаланс започват да нарастват

Общи условия

Активация на акаунт