Операция на миома 3

• 106 971
  • 754
  •   1
Отговори
# 615
nevena65, всичко звучи много добре. Успех и бързо възстановяване  Hug

# 616
Браво, nevena65!

Звучи много добре и компетентно. Ще чакаме да се похвалиш, че си добре и без миомки в теб! УСПЕХ!

Благодаря , ще пиша още от болницата.  bouquet

# 617
nevena65, всичко звучи много добре. Успех и бързо възстановяване  Hug

Благодаря много , действате като лексотанче на такива като мен.  omm Hug

# 618
Защо? Нали яйчниците остават и има овулация без цикъл и нужда от хормонална терапия?
Каква е гаранцията, че пак няма да се появят други миоми по-нататък, ако оставя матката?
Питам, не се заяждам.
Змия ти е отговорила.
Отделно от това смятам, че миомата ти не е голяма, за да се прибягва до хистеректомия.
Писах за себе си, оперирах се на 43 години, запазиха ми матката по изрично мое желание и четири години след това се чувствам прекрасно. С това искам да ти кажа, че е рано да мислиш за менопауза. Функцията на матката не е свързана само с бременност и раждане, което както разбрах, ти не плануваш. Спирам дотук, защото не целя да те отказвам от евентуално твое решение или такова на лекаря, най-малкото защото не съм запозната в детайли със състоянието ти, а за да ти кажа, че е хубаво да вземеш още 1-2 мнения и да ги обмислиш. Това е. А, да, и на мен ми откриха още два възела няколко месеца след операцията, действително гаранция няма, че няма пак да се появят, но на тези години, те не растат толкова бързо. Ясно е защо, репродуктивните функции намаляват, естрогена и прогестерона са със други стойности, няма да те отегчавам. Както и да е, ние споделяме опит, мнение, а решението остава твое.

# 619
Бях на лекар, моята операция ще бъде в края на април в Софиямед.Лапароскопска миомектомия. Казаха ми, че болките не били от тях. Ще се побъркам. Аз се надявам след операцията да се махнат и болките.

# 620
Аз също категорично бях против хистеректомия. Няма да раждам тепърва, но не ми се влиза в менопауза преждевременно.

# 621
Здравейте Момичета,
Чудя се.... По време на овулация от доста време,  години, имах много силно изразено отделяне на слуз, безцветна, което е нормално при овулация, но при мен си беше доста, в началото на февруари започнах да пия билките за миома и последните две овулация протичат без този секрет... Дали това е признак че ми влияят върху хормоните?
НЕ СЕ СЪРДИ ЧОВЕЧЕ,как е при теб?

# 622
Ще отида и при 1 - 2ма лекари още преди да взема решение. И на мен не ми се влиза в менопауза, това е ясно.
Благодаря за мненията, аз нямам никакъв опит.

# 623
Stardust@, аз пих Есмиа и може би си чела това, което аз съм написала. С риск да се повторя, ще напиша моя опит. По принцип курса е три месеца и за този период би трябвало миомата да се свие (в най-добрия случай на 50%).Докато приемаш лекарството при повечето жени спира цикъла, при останалите става оскъден. Това е според лекарите и листовката. При мен обаче, не се случи нищо подобно. Първият кръвоизлив направих на около три седмици след като започнах да го пия, втория при следващия цикъл. Освен това през цялото време се чувствах страшно изморена. После се оказа, че от обилното кървене е паднал и хемоглобина ми, та умората е била и от там. Но в листовката е посочено като страничен ефект и при мен явно дойде като комбинация от двете. С две думи - не ми понесе добре и по-лошото е, че не ми помогна. Миомата ми не се сви даже и с милиметър. Тук Есмиа се поема от касата(струва 200 евро едната опаковка), та поне не дадох пари на вятъра. Опитай, може пък да ти помогне. Не всички са с моя късмет. Ако нещо се сетиш, питай. Успех!

# 624
Бях на лекар, моята операция ще бъде в края на април в Софиямед.Лапароскопска миомектомия. Казаха ми, че болките не били от тях. Ще се побъркам. Аз се надявам след операцията да се махнат и болките.
Стискам палци, всичко да е наред Wink

# 625
Момичета, сега като си знам датата на операцията и повече подробности около нея, вече започнах да се тревожа за периода след операцията, и то не за болките и т.н., а за разни други прозаични неща. Моля момичетата преминали през това да помагат.
- понеже след изписването ще дойде Великден, интересува ме кое от великденската трапеза ще мога да консумирам, тъй като имам двама именници вкъщи и няма отърване с приготвянето? Simple Smile
- може ли да се пие кафе и от кога?
- кога мога да карам кола? Работата ми е такава, че не мога да си позволя отсъствие повече от 15 дни, на бюро е и се придвижвам с колата.
- и последно, колкото и да е тъпо, кога ще мога да си изпия една чаша вино с вечерята?
Благодаря ви предварително, и то много  newsm51

# 626
  • София
Момичета, сега като си знам датата на операцията и повече подробности около нея, вече започнах да се тревожа за периода след операцията, и то не за болките и т.н., а за разни други прозаични неща. Моля момичетата преминали през това да помагат.
- понеже след изписването ще дойде Великден, интересува ме кое от великденската трапеза ще мога да консумирам, тъй като имам двама именници вкъщи и няма отърване с приготвянето? Simple Smile
- кога мога да карам кола? Работата ми е такава, че не мога да си позволя отсъствие повече от 15 дни, на бюро е и се придвижвам с колата.
- и последно, колкото и да е тъпо, кога ще мога да си изпия една чаша вино с вечерята?

Миомектомията ми не бе коремна, но пък имам едно секцио.
Не знам доколко може да се сравняват двете, но не мисля, че 15 дни след операцията ще си в състояние да се върнеш на работа.
От операцията до Великден ще е минала седмица, вероятно ще можеш да хапнеш от почти всичко, но все пак с мярка.
За каране на кола ще трябва да почакаш.
За чаша вино - вероятно няколко дни след като свърши антибиотика, който ще ти предпишат.

# 627

Миомектомията ми не бе коремна, но пък имам едно секцио.
Не знам доколко може да се сравняват двете, но не мисля, че 15 дни след операцията ще си в състояние да се върнеш на работа.
От операцията до Великден ще е минала седмица, вероятно ще можеш да хапнеш от почти всичко, но все пак с мярка.
За каране на кола ще трябва да почакаш.
За чаша вино - вероятно няколко дни след като свърши антибиотика, който ще ти предпишат.

Благодаря за бързия отговор, не е много обнадеждаващо, особено за карането на кола, ама надявам се да изляза по-корава  Simple Smile  newsm78

# 628
Мен ме оперираха във вторник, в четвъртък ме изписаха, а в събота се качих на кола, да шофирам. Не е комфортно, но не е и невъзможно.
За храната всеки сам преценява, единственото условие е да избягваш тежки храни. Кафе и вино не виждам защо да не пиеш. Аз по-скоро не мисля, че ще можеш да стоиш права дълго време, за да приготвяш. Не го мисли сега. При всеки е различно чувството на болка, всеки различно се възстановява. Пожелавам ти всичко да мине добре, останалото ще се подреди.

# 629
  • София

Мен ме оперираха във вторник, в четвъртък ме изписаха, а в събота се качих на кола, да шофирам. Не е комфортно, но не е и невъзможно.
За храната всеки сам преценява, единственото условие е да избягваш тежки храни. Кафе и вино не виждам защо да не пиеш. Аз по-скоро не мисля, че ще можеш да стоиш права дълго време, за да приготвяш. Не го мисли сега. При всеки е различно чувството на болка, всеки различно се възстановява. Пожелавам ти всичко да мине добре, останалото ще се подреди.

Коремна ли бе операцията?

Общи условия

Активация на акаунт