Каква беше, а каква станà (искрено и носталгично)

• 27 456
  • 404
  •   1
Отговори
# 165
"Споделете" беше интересна тема за четене преди време. Наскоро я мернах, мисля че е преместена в Клюкарника, но определено не е същата.

# 166
  • Пловдив
Трябва да си направим тема, подобна на ''Искам да кажа'', но вместо да си докладваме коя какво е сготвила/ушила/посадила, да обсъждаме по-сериозни теми, които ни вълнуват, пак на ежедневно ниво. Но без битовизми.
Кръщаваш я .... "Седянка за политиканки" примерно и си я пускаш. И на мен една бяла риза като за кръстник.

Аз така и не разбрах каква е принципната разлика между "Споделете" и "Искам да кажа" освен, може би, участниците. Ама не ми е и чак толкова важно да разбера, че да се прежаля да вляза и да видя с очите си.
Някак си се нароиха спамо-чат темите и се формираха разни групички по симпатии, но сигурно е нормално – много сме вече, няма място за всички под слънцето, та се налага да се заселят и други слънчеви системи.  Laughing
Докато за модераторите няма проблем аз намирам за приемливо (и участвам) в групирането по какъвто и да било принзак. Да, Споделете и Искам да кажа се различават само по събеседниците.

Джо  Hug много нескромно. на теб ти се получават повечето теми, но и си ги поддържаш ненатрапчиво.
Темите са като... градинки. Изискват поддръжка докато се вкоренят дърветата. Садиш, копаеш, поливаш, подрязваш и плевиш. И после "Олеле, що тоя бор е 5 метра".

Последна редакция: пт, 12 фев 2016, 14:45 от Янтра

# 167
Темите са не само такива, каквито ги правят пишещите в тях, но и такива, каквито е предразположил с формулирането им пусналият ги. Та ако темата, която си пуснал, не върви, грешката най-вероятно е нейде в първи пост.

И това е вярно. Аз много се дразня, когато интересна тема, с голям потенциал за разискване, се пусне "куцо". Не е формулирана правилно, мисълта на автора е твърде объркана и не е ясно каква е целта на темата, заглавието е малоумно или прекалено манипулативно  и т.н.
Като че ли от ден на ден броят на хората, които умеят да формулират и изкажат ясно собствените си мисли, намалява. Да не говорим за съставянето на едно просто заглавие...
Неписането на теми в училище много личи.

# 168
Темите са не само такива, каквито ги правят пишещите в тях, но и такива, каквито е предразположил с формулирането им пусналият ги. Та ако темата, която си пуснал, не върви, грешката най-вероятно е нейде в първи пост.

А в доста теми по-малкият брой страници е плюс, понеже означава, че не пишат Сульо и Пульо, за да си запълват времето със заяжданици, нападки и отбивките им, а хора, които мислят сериозно по темата и пишат по нея. Признавам си, че предпочитам да чета теми от втория тип. Темите, които са хем огромен брой страници, хем страниците са изпълнени предимно със съдържателни, смислени, интересни и безхейтни постове, са голяма рядкост. И тенденцията е да са все по-редки.

Първи пост не е достатъчен. Ако пусналият темата иска тя да не избие във форумна дъвка, трябва да й хвърля по едно око и деликатно да я направлява, и в този смисъл наистина е важен тонът, с който го прави, във всичките си постове.

В същото време, случвало ми се е много да се подразня как (най-вече в СО) списващите изискват още и още детайли, изискват диалог с автора, и ако той не пише на всяка страница, почват да го плюят и да твърдят, че това означавало липса на интерес, отговорност или е пързалка. Според мен не е така, особено, че в повечето случаи става въпрос за хора с много тежко ежедневие.

# 169
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Джо  Hug много нескромно. на теб ти се получават повечето теми, но и си ги поддържаш ненатрапчиво.
Далеч не всички Laughing, затова и съм си направила изводи Wink. Първи пост- ясен, точен, достъпен, иначе не става. И темата да притежава някаква конкретност, иначе просто няма смисъл да се пуска при наличието на десет спамо-чата.

# 170
  • Пловдив
Джо - и изреченията да са кратки и ясни.

# 171
  • София
работата стана "що си с шапка - що си без шапка".

# 172
Може и дълги и ясни, но за това трябва малко повече практика в писменото общуване.

# 173
  • София
Аз теми избягвам да пускам, обаче на Янтра идеята много ми допадна - няма ли някой да се възползва  Laughing  Flutter

Навремето пуснах тема за кучетата и хората, или нещо подобно. Много наивно от моя страна. Само ден-два по-късно се оказа, че половината форум се млатят вербално в нея, буквално на всяка страница. То и аз накрая си изпуснах нервите, ясно помня, че с Елл се драхме до посиняване.

кукумицинка,  Peace

# 174
  • Пловдив
Може и дълги и ясни, но за това трябва малко повече практика в писменото общуване.
Не може да ме убедиш.  Naughty Едно кратко и ясно изрчение винаги се разбира по-лесно от едно витиевато. Защото освен практика да го напишеш, трябва и практика в четенето и възприемането, а не всички са напред с материала.

Аз теми избягвам да пускам, обаче на Янтра идеята много ми допадна - няма ли някой да се възползва  Laughing  Flutter
Нямам проблем и да я пусна, даже и да я надзиравам тая градина. И ще пиша. Но помогнете с правилата, които ще се заложат в първия пост.

# 175
Таис, уцелила си една от болните теми на Клю-то, затова.
Направо да се изкуши човек да ги обедини в тема "Кучета, пушачи и писъци на невъзпитани деца около нас" и след това да седне да гледа сеир.  Laughing

Последна редакция: сб, 13 фев 2016, 14:29 от Вещица в чужбина

# 176
Не може да ме убедиш.  Naughty Едно кратко и ясно изрчение винаги се разбира по-лесно от едно витиевато. Защото освен практика да го напишеш, трябва и практика в четенето и възприемането, а не всички са напред с материала.
Всъщност да, съвсем права си Laughing

# 177
  • sofia
Таис, уцелила си една от болните теми на Клю-то, затова.
Направо да се изкуши човек да ги обедини в тема "Кучета, пушачи, пенсионери и писъци на невъзпитани деца около нас" и след това да седне да гледа сеир.  Laughing

Темата за селските пинизи върши тази работа (обединението) успешно.

# 178
На времето в ДИРа имаше "Плювалник" по спомени почти мямаше модерация и темите бяха  Joy. Клюкарника е реплика, но има модератори.

# 179
И текущата тема беше една по замисъл, пък стана някак друга.

Общи условия

Активация на акаунт