Каква беше, а каква станà (искрено и носталгично)

• 27 457
  • 404
  •   1
Отговори
# 135
  • Другата България
Защо да няма начин?
Ти изказваш твоята гледна точка, това, че останалите не я споделят не е твой проблем.
Няма как да очакваш обратното, но и като се фръцнеш, обидиш или хайде, изкажеш се по - рязко за двама-трима и не пишеш да не мислиш, че на някой от тях му пука?
Хората си пишат, разни хора, разни идеали, няма как да очакваш всички да мислят като теб.

По принцип говоря.
Наистина конструктивен разговор се получава само с интелигетни събеседници, но понякога е нужно да се правят и компромиси.

# 136
Трябва да си направим тема, подобна на ''Искам да кажа'', но вместо да си докладваме коя какво е сготвила/ушила/посадила, да обсъждаме по-сериозни теми, които ни вълнуват, пак на ежедневно ниво. Но без битовизми.
Чудесна идея  bouquet Бих се радвала да има такава тема.

# 137
  • София
Аз съм тежък случай. Нито ми се обсъждат битовизми, нито сериозни теми.  Crazy Като видя да се размятат готварски рецепти и градинарски съвети, и ми идва да се гръмна. Да не говорим колко ми е интересно коя съфорумка колко прозореца е измила днес.

# 138
Аз пък искам тема в която да се обсъждат новините.

# 139
много ми напомни на учебника ми по математика
 Laughing  Hug Видя ми се като най-краткия начин да го обясня, но Сийкиният е по-кратък - с две думи, същото.  hahaha

Трябва да си направим тема, подобна на ''Искам да кажа'', но вместо да си докладваме коя какво е сготвила/ушила/посадила, да обсъждаме по-сериозни теми, които ни вълнуват, пак на ежедневно ниво. Но без битовизми.

Би било чудесно, но пак ще има недоволни. Един ще иска да говори за външна политика, друг - за философия на съзнанието. Дори в темите с ясно зададено заглавие стават офтопици в какви ли не посоки и накрая всеки говори само със себе си.

Може би, ако се помисли внимателно какво да е заглавието и какви да са "правилата" в първи пост... Разбирам ти идеята и ми допада, но в реално изпълнение ще се разводни, ако още със създаването не я изтрият заради привидно дублиране на "Искам да кажа", "Спамо-чат", "Споделете", "Въпроси всякакви". Такава тема на практика обхваща предмета на целия форум.  Laughing

Петък е.  Mr. Green Идеален момент, ако някой има вдъхновение, да подновим традицията на петъчните теми. Нито битови, нито сериозни.  Mr. Green

Последна редакция: сб, 13 фев 2016, 06:19 от Вещица в чужбина

# 140
Аз съм тежък случай. Нито ми се обсъждат битовизми, нито сериозни теми.  Crazy Като видя да се размятат готварски рецепти и градинарски съвети, и ми идва да се гръмна. Да не говорим колко ми е интересно коя съфорумка колко прозореца е измила днес.
Aбсолютно същата съм и аз. Peace

# 141
  • В Космоса
На мен ще ми е интересна тема да разискваме нещата от живота. Отношения между хората, наблюдения, мисли, поглед върху поведението на себе си и другите... Ей такива по-отнесени и дървено философски неща, но съм сигурна, че няма да има интерес особен.

# 142
Какво ви спира да създавате теми според интересите ви.

Във форума се забелязва една тенденция (от някои) по-лесно да се стои в позицията на критик, отколкото на създател на теми, които ви вълнуват.

# 143

Във форума се забелязва една тенденция (от някои) по-лесно да се стои в позицията на критик, отколкото на създател на теми, които ви вълнуват.

Да, така е. Между другото, дълбоко се съмнявам, че сред редовно списващите потребители има такива с достатъчно интензивен живот, при който битовизмите са незначителни. За мен какво сготвих и какво посадих не е по-битово, отколкото какво гледах по телевизора.

# 144
  • В Космоса

Спира ме това, че както казах, мисля, че няма да има интерес. Най-много някой да хейтне вътре, двама- трима да се изкажат и ще замре. Говоря от собствен опит на отваряне на теми. Не са много, на пръсти се броят, но няма интерес към тях. Вероятно и аз не мога да провокирам добре, за да ги поддържам.

# 145
  • Пазете Гор
...Във форума се забелязва една тенденция (от някои) по-лесно да се стои в позицията на критик, ....

Е, това не е присъщо само на форума. Тъй е навсякъде, винаги си е било така.

# 146
  • На топло
Отношения между хората, наблюдения..... Ей такива по-отнесени и дървено философски неща
....дървено философските теми са поле на изява за Мамасита.
 Политическите и патриотическите Не минават без споровете на Герри.
Там където се говорят празни приказки, винаги цъфва Ша  Rolling Eyes да занимава публиката със себе си.
Чудно място е Клюкарника  Mr. Green

# 147
На мен ще ми е интересна тема да разискваме нещата от живота. Отношения между хората, наблюдения, мисли, поглед върху поведението на себе си и другите... Ей такива по-отнесени и дървено философски неща, но съм сигурна, че няма да има интерес особен.

Е, то това нали го има в почти всяка тема – особено тези в СО.
Там пък има друга опасност – а си написала, че си против домашното насилие, а е тръгнал слух, че мъжът ти те бие.   Mr. Green
Според някои хора задължително нещо трябва да ти се е случило в личен план, за да имаш право да го коментираш. Пък това, че умните се учат от чужди грешки... Откъде толкова акъл, че да се сетиш.   Laughing

Аз също съм ЗА една тема от рода на: Какво интересно видях/прочетох днес в новините. С няколко думи и линк към източника. Само информационна, без коментари.
Който иска да коментира – пуска друга тема, само за тази новина.

# 148
Ми форум. Повечето разпускат тук, не им се занимава със сериозни неща. Имат си ги в реалния живот вероятно. А лично-сериозните неща да се обсъждат с непознати, за мен е несериозно . Wink

# 149
  • Пазете Гор
Добре де, не бива да му връзвате кусур толкова пък на Клюкарника. Все пак се казва Клюкарник, а не кръг на списание "Мисъл". Пишем аз и ти, и той и тя, а не Монтескьо и Платон.

Общи условия

Активация на акаунт