ЮЛСКА ТЕМА 35

• 78 977
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
Данче като каза лошо време, навън е 10 градуса, а обещаха 20, и ако не беше май месец, щях да си ходя със зимното яке  Embarassed обаче сега ме е срам от младежта, като ги видях днес имаше такива по къси панталони днес  ooooh! а вчера изпращахме абитуриентите, голям дъжд беше тук, те с едни голи гърбове, е как да сложа якето, та си мръзнах. Но утре са матурите и трябва да изляза в 6:15, срам не срам, може и да извадя якето Thinking

# 586
  • София
Скарлет, ама как ще те е срам?! Аз днес съжалявах, че не съм с дебели ботуши навън. И с шапка. Ама вълнена Simple Smile Децата си бяха със зимни якета, без шапки и само дърпаха качулките към главите си и мрънкаха от силния вятър. Ужасно време, като за неприятен март, ама в началото.

# 587
Скарлет, ама как ще те е срам?!

Е как, ще ми се смеят децата, на тях кръвта им кипи и все са си голи по моите представи  Embarassed явно остарявам. Сега пратих ММ да изведе детето да мога да сготвя, еми изкарах й чорпогащника, то пък бива ама чак такъв студ не помня в средата на май.

# 588
Хм, тук беше 20 градуса днес, нямаше вятър.

# 589
  • Варна
Елин вече 2ри ден се събуждал със сух памперс на обяд и госпожите са се амбицирали утре да го слагат без. Еми, щом искат да пробват. Той може да се храни сам, но има много разсейващи неща около него и забравя, че трябва да яде. Затова аз го храня, а в яслата ядял сам. Не може да се облича и съблича сам, само с обувките и пантофите се справя. Но и това ще научи, не драматизирам.

# 590
Значи, аз да си кажа, че операцията на Кико мина и всичко май е наред. НАдявам се да не ви се случва... Беше ужасно..... Минало, сега продължаваме.
Той е приет в ясла и градина после може да посещава, обаче при все цялото ми уважение.... ОДЗто е ужасно. НЕ знам дали ще го пращам. Лятото няма кой да го гледа, баща му заминава за 8 седмици, детегледачката - за САЩ за три месеца, а аз нямам отпуска. Предстои забавно лято.

Калоян може чудесно да се храни сам и чудесно отказва. Гнус го е - като му се нацапа лъжицата или ръката и откача. Бърше се със салфетка и не иска да се маже. ТАка че засега го храня аз (е, ако е кроасан напр или мъфин, филия, пица, roobar или нещо гъсто, става). Той като цяло ако нещо не го може много добре, не го прави. Така с тротинетката - не я поглеждаше почти година и накрая просто се качи и тръгна.

В колата пътува и само тогава не се напишква като спи. Иначе и нощем му е пълен памперсът, обаче всяка вечер ме пита дали съм му сложила. Може би е с нагласата, че щом има, ще пишка. Да затопли това време о ще го махна просто за проба.

Иначе сега наближава неговия РД - точно след месец и изобщо не знам какво да правя. Хем ми се иска да пътуваме, хем да сме с деца. Той каза: Искам торта и свещи и не искам подаръци. Искам на басейн. Не знам, май сме си направили социопат....

# 591
  • София
Луиза, дано вече  всичко лошо да е зад гърба ви и само хубави неща да ви се случват!

# 592
Чудесни новини! Това roobar трябваше да го гугълна, за да разбера какво е. Защо да е социопат, защото не иска подаръци ли?
За памперси не ми се говори.

# 593
roobar-четата са единственото вафлоподобно, което Калоян харесва .А понякога претрещява, според мен му пада кръвната захар и се НАЛАГА да му дам нещо. Другият вариант са Роден Край бискивити, напоследък кроасан с щоколад понякога иска.

Социопат, защото не се кефи на деца, на подаръци, по магазините нищо не иска (не че се натискам да купувам,д е), не иска играчки и тн. На моменти ми е малко тъпо, но от друга страна съм сигурна, че няма да пропусне да се отрака.

Вие какво ще правите децата лятото - тези от вас, които работят поне? Направо не знам, така искам да е на въздух и природа, тн...

# 594
А, и деца не иска, освен подаръци. Ще му мине. Може би не е свикнал. Моята иска всичко - и подаръци и сладки неща за ядене, но с кроасани, бисквити Роден край и руубарове още не е запозната. Стига ми това, което знае.
На работещите децата ще са по ясли, предполагам. Напоследък май почти всички вече са по ясли, даже които не бяха, сега ги приеха в градини, но нали чак наесен ще тръгнат там. Аз искам да направя една ваканция, даже две ваканции мисля. Сякаш юни да не ходи и после август пак да не ходи... но не мога да си го представя още как ще си го причиня. Уж бабата ни щеше да се пенсионира, а сега се оказва, че няма да е по първоначалния план, щяла да остане още малко...  Thinking

# 595
  • София
Луиза, нали имате детегледачка? Няма ли да е при вас лятос?  Аз съм намислила програма, в която излизат сутрин в 9, веднъж в седмицата ще ходят на Витоша (по-наблизичко, де), два пъти - в парка, в останалите дни - където им видят очите. Към 18 часа аз ще ги водя навън и ще миткосваме. Ще имаме и дни за халтура. Цял график съм решила да им спретна. На есен пък ще им купя учебни помагала като в детските градини и ще симулираме и тая дейност. Ще попътуваме също така - на море, на планина... Бая друми ще видят (надявам се).

Моите не щат да се социализират. Играят си сами, дори сред другите деца. Ей сега бяхме на детски имен ден в един клуб. Деница си скри лицето в ръце още на влизане, после имаше "мамогуш" през цялото време. Елена се отдели от другите с едни пъзели. На детската площадка Д. се страхува от големи групи деца и не иска да се качи на пързалката, ако не е напълно свободна. Какво да ги правя, свикнали са си да са само двете. Иначе, ако детето сещу тях е само, няма проблем. Изглежда чувстват превъзходство в бройката.

От сладките неща нагъват по някоя бисквита, кремчетата от ДК (бляк) и наскоро опитаха шоколад. Обаче като кажа едно парче и рядко протестират за повече. Ядат доста сушени стафиди и най-големият ми грях - солети пред ТВ в следобедните часове. Не всеки ден, де, но честичко.

Подаръци не са ми искали досега. Знаят само, че баба им като идва, винаги носи по нещо и си питат: "Какво ми носиш?". Аз всеки път обяснявам, че не е нужно да носи по нещо, но...

# 596
Моята се социализира още миналата пролет, когато не ходеше на ясла. Зимата имаше много малко деца на площадката, но пролетта започна да се пълни.Ние отивахме рано, когато бяха по 3-4 деца, но след час започваха да прииждат почти на тълпи и направо лицето ѝ грейваше, поведението ѝ рязко се променяше и все се вреше където са най- много накуп. Аз тогава усетих, че няма да имаме проблем с адаптацията в яслата. Тя спря да ме търси изобщо, нито с поглед дори и само децата я интересуваха. Тогава и частните градини тръгнаха по разходки и често срещахме група деца в колона по двама да вървят нанякъде. Аз съм разказвала, първия път се изумих, защото тя хвърли всичко и се вклини в групата деца. Не в края, не в началото, а в средата застана и тръгна с тях без дори да поглежда за мен. Учителката даже взе да вика - 'Едно дете тръгна с нас, едно дете тръгна с нас!' После още няколко пъти ми го прави този номер. Стадно животно е моето. Явно отвътре ѝ идва, защото няма от къде другаде. Нито има братя и сестри, нито в блока има някакви деца, изобщо няма къде да съм я събирала, че да е свикнала. В яслата ѝ харесва и буквално има нужда от нея. Не за да се образова, а заради децата. Ако се задържи вкъщи сякаш залинява. Пак си е жизнерадостно дете, играе, но тръгне ли отново в яслата и коренно се променя, всеки път се впечатлявам. Направо избухва, грейва и се разлиства. Като слънце и вода ѝ действа.

# 597
  • София
Единствената причина, поради която ще запиша Марина в градина е, че тя милее за деца. Пине, сякаш нея я описваш. Постоянно се бута там където има много деца, независимо на каква възраст са. Дано и при нея случаят с адаптацията там бъде такъв.
Луиза, радвам се за вас.

# 598
Луиза, радвам се, че всичко е минало успешно. Моята пък не играе с деца, като К. е. Даже в яслата са го забелязали и са ми казвали, че е индивидуалист, предпочита собствената си компания. Даже ме учуди, че си е харесала някой си Гого, даже той я бил пункал /цункал/ по бузата. На РД бяхме в събота, пак така сама си се занимаваше, но имаше още едно като нея момченце, даже той ревял от деца, по едно време го виждам, тя в една къщичка се завряла и се крие, той след нея, отиде и я хвана за ръка, не се пуснаха през цялото време.  ooooh! май сериозни грижи ще имаме с момчетата.

# 599
Ние бяхме в източни родопи с двете деца от събота до сряда. Магическо място, наистина има много енергия там. Хубавото е, че пропуснахме студа и дъжда, дори успяме да почернеем.
Емилия полудя от щастие, Ивет пък ни съсипа, защото ставаше в 5.30 всяка сутрин и нямаше спане. Иначе гледахме кокошки, хранихме ги, галихме прасета, кози, крави, овце....въобще назад към природата. Децата се впечатлиха.
Емито си има една приятелка още от бебета. Толкова искренно и хубаво приятелство не съм виждала. Те се обичат толкова много. Приятелката й не беше спала нощта преди да се приберем в БГ. През 2 часа ставала да пита дали Еми е кацнала, дали вече е в самолета....Когато се видяха бяха едни прегръдки, едни целувки Simple Smile
Пътя с двете деца е кошмарен, ама наистина кошмарен! Честно казано едвам го издържахме, а беше само 3-4 часа. То беше едно викане, едно чудо. И едната като се разкрещи и другата започва да крещи....абе лудница.

Има и добра новина - Ивет започна да чува всичко, тоест се оказа, че всичко е от течността в ушите зад тъпанчето и се разминахме само с лекарства. Онези в Германия искаха да й правят операция, но тук един лекар ни спаси направо Simple Smile Той си е светило в областта - Уливинов.
Емилия е станала страшно мрънкало, за всичко се мрънка, за всичко се прънка. Направо не се издържа понякога. Аз й се карам, ММ ми се кара на мен защо й се карам, а тя седи и мрънка и става страшно. Винаги съм се дразнела на това, но ето че стигнахме и ние до тук.

Подаръци Емилия никога не иска и това ми харесва много. Когато отидем в магазин с играчки специално за да й купя някоя нова играчка тя нищо не иска. А ако хване нещо, което е скъпо или е глупаво й казвам - мамо, това е много скъпо и тя го оставя. Бяхме в джъмбо и тя не пожелава нищо. Лепваше се на изложените стоки, но в крайна сметка като й кажа - хайде Еми тръгваме и тя го оставяше, пожелаваше му чао и тръгваше. Страшно много ми харесва това в нея, надявам се да се задържи така.

Ходихме и на театър. Гледахме Снежната кралица и сега само повтаря, че й е влязло стъкълче в окото. Дори като се разпиля стъклото тя си сложи слънчевите ми очила и седя доста време така в салона за да не й влезе нещо в очичките. В събота сме на жабока принц, да видим там какво ще измисли Simple Smile

Чувствам се прекрасно в БГ, има доста неща, които ме дразнят, но е страхотно. Няма такава природа никъде другаде!

Общи условия

Активация на акаунт