Месец след месец минават,лудориите на МАЙчето все повече стават - ТЕМА 3

• 58 291
  • 378
  •   1
Отговори
# 105
И ние мислихме по въпроса, но аз не съм готова. Не мисля че сега искам да прекарам още една тежка бременност.
Едно, че сменихме жилището, за по-голямо, друго, че аз не съм готова - нито физически, нито психически.
Със сигурност ще остане за далечното бъдеще.

# 106
  • София
И аз съм го мислила този въпрос, преди много исках две дечица с малка разлика, тъкмо и да не се връщам на работа между двете, но сега като видях колко грижи са, а помощ почти никаква не получавам, май поне ще изчакаме малко да поотрасне.

# 107
  Ооох, мен ме офертират за трето. Ама за момента не съм съгласна. Нямаме си помощ от никъде. Ама като поотрасне малката може и да се смисля  Joy

# 108
Един съвет от опит: ако искате второ бебче, не чакайте да стане много голяма разликата. Отношението на децата един към друг ще са различни, вие ще го изживеете по-трудно. Ако можех да върна времето поне с 6/7/8год...
Разликата на мен и сестра ми е 13год. Ми тя когато се роди аз бях тинейджър, вълнуваха ме други неща, когато тя поотрасна малко, аз се изнесох. Нито тя разбра, че има сестра, нито аз. Вярно, че много си я обичам, и бих направила всичко за нея, обаче има една голяма дупка м/у нас, пропуск, не знам как да го обясня. Сега с двете ми деца направих същата глупост да допусна голяма разлика (9год.) хем си знам, че не е добре за децата, хем го отлагахме. Ту жилище да намерим, ту работа ни спираше... Надявам се децата ми да са по-близки и да не ги разделя голямата разлика.

# 109
  • София
Аз въобще не си представям две бебета едно след друго. И като Flower не съм готова нито физически, нито психически. Вярно, че часовника тиктака, сега съм на 31, но 3-4 години може би ще почакам и живот и здраве тогава.
Радвам се на такива майки, които са готови и се справят  Peace

# 110
И аз искам децата ни да са с малка разлика, помощ имам и от страна на моите родители, и от страна родителите на ММ, финансите не са ни проблем, жилище си имаме, но изпитвам някакъв страх. Слушала съм за ревността на децата и се чудя дали като е на по-крехка възраст, ще го преодолее по-лесно, или е обратното. Не знам!! #Crazy
То е ясно, че вече няма да мога да се наспивам, както бях свикнала. Още през първите дни, превключих на майчиния режим и според логиката на ММ - където едно дете, там и две.

Последна редакция: пт, 18 мар 2016, 22:01 от Sweety ஜ

# 111
И аз искам децата ни да са с малка разлика, помощ имам и от страна на моите родители, и от страна родителите на ММ, финансите не са ни проблем, жилище си имаме, но изпитвам някакъв страх. Слушала съм за ревността на децата и се чудя дали като е на по-крехка възраст, ще го преодолее по-лесно, или е обратното. Не знам!! #Crazy
То е ясно, че вече няма да мога да се наспивам, както бях свикнала. Още през първите дни, превключих на майчиния режим и според логиката на ММ - където едно дете, там и две.

Действай тогава  Simple Smile И според мен малката разлика е супер за децата, след като имаш помощ - ще е вълшебно за всички ви, а не натоварващо.

И аз съм искала 2 деца винаги, ама сега не мога да събера смелост още, без помощ е много трудно....После ще стане късно... Sad

# 112
Честит Тодоров ден! Честито и на именниците - ако има такива!! bouquet

И аз искам с малка разлика, но няма как да стане, та ние на този етап се пазим като тинейджъри. Blush Божи е кротко дете, но бременността, която изкарах беше тежка и въпреки резултата, мисля да почакам.
Суити, а ти щом си готова ти пожелавам скорошна бременност. Hug
Искрено се възхищавам на такива хора.

# 113
Привет и от мен bye Не писала от половин година, нямам и свободно време Joy

Честит празник!

Суити, браво за решението, аз не съм и посмяла да мисля за още деца.  #Crazy

Иначе сме добре, планираме рождения ден, аз съм изтощяла от всякъде и килца свалих, за което се радвам. Живи и здрави да са ми, но не издържам, идва ми да си събера багажа и да ги оставя за една седмица на баща им. Докато бяха по-малки сякаш не усещах толкова умора, но сега пипат навсякъде, слагат всичко в устата, няма почивка-само когато спят, имам малко време за себе си. Както казва една приятелка "Нямам търпение да станат самостоятелни", тогава може и да планирам бременност. Laughing

Хубав ден на всички!  Hug

# 114
И моите деца са с 9 год.разлика,но мен ме устройва така.Не мога да си представя грижите за две деца породени или с малка разлика.Ще е ужас някакъв.Сега ми е супер.Баткото много ми помага,мога да му оставя бебето за час и да си поема глътка въздух.Пък и когато големия порастне и се отдели ще остане малкия и ще има с кой да се занимавам и няма да ни е скучно с ММ☺☺☺.Винаги съм искала деца с голяма разлика и сега виждам,че съм била права.

# 115
  • В градината...
И намен ми се иска още едно детенце. Много ми е жал, че започнах твърде късно с опитите, ако искам трябва веднага да стартирам следващо инвитро, а не съм готова психически. А и трябва да работя.
Не знам.

# 116
Ако някой проявяа инетерс, попаднах на този уебинар и дори се записах, днес от 17 часа

Родителските грешки през първите 7 години.

Полезни съвети и насоки за възпитанието на деца до 7 години;
Допусканите грешки при отглеждането на деца през първите 7 години;

С Мадлен Алгафари
https://www.youtube.com/watch?v=Z9Vn20PXnwo

# 117
Здравейте

На снощния уебинар, и аз не можах много много да се присъединя, че бяхме на вън по това време, хванах края и по скоро ми се стори като реклама . за палтени подобни курсове?.. не знам

Във фейсбук има една група  -  Група за щастливи семейства - и там се объсждат много въпроси - поведенчески и възпитателни за децата. На мен ми е интересно като цяло, опита на другите родители, макар че става дума да по големи деца.

Очаквам моя младеж да проходи всеки момент, все посигурен става като стъпва Simple Smile
И вече е мноооого контактен - само някой да го заговори и то са едни усмивки, гукания  Joy
И това с непознати, които му се радват...
За мен усмивки, твърде рядко - сякаи аз съм обсужващия персонал - които му изпълнява желанията  Laughing Cry

# 118
  • В градината...
Ха,и аз така се чувствам - обслужващ персонал  Naughty

Аз гледах от началото вчера, интересно беше, но както казваш - реклама.
Ще я потърся тази група във фейзбук, ако не успея, ще те помоля за линк  Peace

От Мадлен вчера ми се натрапи една мисъл, че детето още в началото трябва да е с майката, да й чува сърцето, както е свикнало и че всяко отделяне за него е равносилно на умиране. На мен още ми е гадно като се сетя как ми я дадоха след 1 ден и как неспирно плачеше.

# 119
Като говорихме за повечето деца - хихи
днес се заговорих с една баба, чиято дъщеря има вече две - на 3, на 1,5 и сега юли чакат трето. Моя младеж се радваше на госпожица номер две Simple Smile

Смели майки  Laughing Laughing
Аз едвам с младежа се справям, - тя жената ми обяснява - тя дъшеря ми е много оправна  newsm78 newsm78

Peru - като се рои моя младеж, го оставиха на една маса срещу мен и така 2 часа, аз едвам го виждам, всички се изнесоха, аз не мога да мръдна. и после като ни местиха, добре че им казах поне да ми дадат да го видя  #Crazy #Crazy #Crazy и посел на другат асутрин чак...

Общи условия

Активация на акаунт