Месец след месец минават,лудориите на МАЙчето все повече стават - ТЕМА 3

• 58 597
  • 378
  •   1
Отговори
# 120
  • в ябълковата градина
Здравейте и от мен! Аз имам две деца с 5 години разлика и се радвам, че не е по-голяма. Сега големият го забавлява, а през другото време си пази играчките като орел. Надявам се да свикне и да си дава.
Аз родих естествено, чувствах се супер, родих рано сутринта, а ми го взеха и чак към 14 си го взех. Токова рев изревах пред стаята с бебетата и си го исках непрекъснато. Имам лош спомен. Конкретното дейстиве се развива в Майчин дом - София.

# 121
Аз родих естетсвено в болница Надежда - горещо я препоръчвам на всички, които ще се осмелят за второ. След като прерязаха пъпната връв само я премериха (и може би още нещо, не знам) и след 2-3 минути ми я сложиха на гърдите. Стояхме така два - три часа. Успя даже да засуче, с помоща на една сестра. Дойдоха и таткото и бабата, един след друг. После я взеха за около час - два и ми я върнаха. До изписването е седяла плътно при мен, освен по един час на ден за прегледи. Водех я само за смяна на памперс изчаквах и си я прибирах. Изклчително добри условия, прекрасен персонал, без забележка.

# 122
Здравейте,моите деца също са с голяма разлика 9г.За сега няма ревност от страна на голямата.Тя беше много щастлива че ще има сестричка.много ми помага и се грижи за сестра си.И двете са секцио.Второто беше много по-болезнено от първото,но при мен и възрастта си оказа влияние.Хубав ден на всички.

# 123
  • В градината...
Че какво общо има възрастта и колко пък болезнено  newsm78

# 124
И мен много ме болеше секциото, а имам висок праг на болка. Момичето в моята стая също беше секцио и тя по-лесно се раздвижи и много по-малко сякаш я болеше. Д-ра каза, че имало значение дали е първо или второ раждане.

# 125
Добро утро Simple Smile

Сблъсквам се със следния проблем/ситуация - моя младеж вече има 5 зъбчета, и от два дни почна много гадно да ги пристъргва, прискърцва? При някой друг получава ли се? Много е неприятно като звук, не знам - за зъбите едва ли е проблем newsm78

Инъче вече съм убедена че разбира всичко.
Дори думата пляскам вече я свързва с пляскането на ръчички - като кажа пляскай и пляска. В някоя песен като чуе пляскане и той почва  Joy

И не знам за вас, ама колкото повече наближава тази ясла, ме обхваща нещо като страх, притеснение - как ще го оставя там при други хора - ами досега не съм го оставяла за повече от 3 часа, и то няколко пъти  #Crazy Sad Ясно, че нямам избор, че всички минават през това. (да кажат мамите с повече дечица, как става тази адаптация- с откъсването от детето и връщането  на работа)
Почнах да разбирам една приятелка като ми каза - Колко вие хубаво като сте си само двамата по цял ден  Laughing (Тя има син първолак, и той вече си има негов си живот, интереси приятели)

хубав ден bouquet

# 126
Не се притеснявай за скърцането-ще го израсте.Моето бебе скърца много,както и племенницата ми скърцаше,както и приятелчетата в парка,които са над годинка:)Не се притеснявай Peace

А пък ние сега сме на фаза да си блъскаме главата навсякъде ooooh!На вратата,на стената, на кошарата,на пода-направо тръпки ме побиват и после като го заболи ,плаче...Дано да мине скоро итози период Praynig

Последна редакция: чт, 24 мар 2016, 08:58 от eleaa

# 127
   Шепичке, не мисли за яслата. Нещата ще се подредят. Малкото ще свикне с раздялата по-лесно от теб. На мен ми трябваха няколко месеца, а на малката няколко дни   Grinning. Като започне да ходи там и да си играе с други малчовци ще му хареса и ще бърза за яслата. За майките е по-тежко( или поне при мен беше така), но като се улисаш в работа ще свикнеш да не го мислиш.                                     
   Малката е нелегално пребиваваща в стаята на каката и се е заплеснала и аз мързелувам на компютъра. Вече се размислих за рождените дни- в голяма чуденка съм, дали да им ги направя в един ден или на всяка по отделно. Едната е на 22.05, другата на 24.05. newsm78

# 128
Благодаря за отговорите  Hug

Значи скърцането със зъбките макар и неприятно, е нормално  Confused Laughing

Ментов бонбон как си ги подредила твоите госпожици през два дни Simple Smile А колко им е разликата?

За РД на младежа и аз се чудя какво и как - newsm78 newsm78  нямаме много приятели с малки бебета и деца. Най много - да каня поотделно бабите и дядовците, и после кумовете (те са с две деца на 9 и 4 ). По специално бебешко парти, живот и здраве догодина. newsm78 #Crazy
Инъче младежа вече оценява компания на негоната възраст, ама ще зачака яслата...

# 129
   Пет години им е разликата на момите. Не беше планирано да е така, но се случи.

# 130
  • В градината...
Аз нямам пък изобщо приятели с деца, камо ли с бебета, е имат деца,, ама те са за женене  Mr. Green

И моята щерка поскърцва със зъби.

А за яслата и на мен ми се свива сърцето, затова още обмислям варианти. Дали бих намерила жена да я гледа, ми как ще стане тази работа - у тях или у нас, как ще я гледа и разни въпроси, въпроси ... Бабите някак си май не ми се виждат ок, много са възрастни, болят ги краката, а малката е диване голямо.

# 131
Една моя колежка си беше уредила някаква нейна позната да и гледа детето по някаква програма за работещите майки.Жената си получаваше  заплата по програмата и колежката се върна на работа доволна:))) Хем си намери доверен детегледач без да плаща,хем се върна на работа:)

# 132
  • В градината...
Да, аз това имам предвид. Но май дават като заплата размерът на майчинството само. А и програмата е била до 2013-та, не намирам по-актуална информация.

# 133

StellaI, Честит първи рожден ден на Слави и Влади!
Да са ви живи и здрави!
bouquet

# 134
StellaI, честит ви празник! newsm38 Желая на малките-големи момчета здраве и щастливо детство! 

Честито Благовещение, мамчета! Hug

Общи условия

Активация на акаунт