Месец след месец минават,лудориите на МАЙчето все повече стават - ТЕМА 3

• 58 599
  • 378
  •   1
Отговори
# 135
Мами,планирате ли кръщене?Ние на 8 май,точно на рожденния му ден ще кръщаваме бебо  в един манастир и след това сме планирали почерпка в една механа за около 30 човека.Баткото беше кръстен в същия манастир и затова искам и малкия да е там.Четох доста противоречиви мнения за кръщенето.Че било налагане,че детето трябва да е достатъчно голямо и само да избере дали да е кръстено,само да си избере кръстник и тем подобни.Вие на какво мнение сте?

# 136
Аз знам, че е хубаво да се кръстят до годинката. Каката я кръстихме на 11 месеца, а сега малкия нямаше и 5. Кръстихме го на Димитровден - малкия е Димитър. Кръстник е кума ни, който е кръстник и на каката.
Всеки има различни виждания и вярвания по въпроса. Важно е вие самите какво искате.

# 137
Честито на Рожденниците  bouquet Да са здрави и да радват мама и тати!

За кръщенето - мен лично ме кръщаваха вече като голяма, пак по настояване на моята майка:) Ice Lady - не мога да дам много обективно мнение, но според мен си е хубава традиция и празнична   Wink

Моя младеж през нощта пропусна нощното хранене в 3  Laughing хехе, много било хубаво да се наспиш - даже в 6 и 30 като станахме, дори и аз бях бодра  Joy Сега юнака доспива, а мама блажено се мота пред компютъра с кафе, та даже и баница спретна  Joy

За яслите, моето притеснение е, не го ли давам твърде рано - съседчето ние на 1,3 и е толкова е мъничко (колкото ще бъде Калоянски през септември). И се притеснявам, че ще почне да боледува и дали не е твърде рано, ама може пък и всичко да е нардед...и аз съм мислила, за човек които да го гледа  newsm78 newsm78 newsm78 че едната баба е в провинцията, тази тук е трудно подвижна...
ама ще видя как ще тръгнат нещата и тогава пак ще премислям.

И да се похваля - вчера имаме първото попадение в гърнето - хихихи -  bowuu bowuu

Хубав ден и уикенд

# 138
Честито Благовещение, и от мен  Hug

Моят мъник е със сополи, баткото май му ги предаде, Sad тази нощ и Т ми вдигна, дано да е еднократно и да не вдига повече. Много ме е страх от Т, виждала съм бебе да получава гърч от Т и изпадам в паника.

# 139
  • В градината...
Честита първа годинка на малките рожденици  Hug

Прахче, понзати ми казаха, че давали децата си на ясла/градина през пролетните месеци, така детето свиква по-лесно, а и тогава по-няма вируси. Есента тъкмо започват. Аз по принцип започвам работа през май и мисля тогава да я давам, макар че още не съм ходила до яслата.

# 140
Честита първа годинка на малките рожденици  Hug

Прахче, понзати ми казаха, че давали децата си на ясла/градина през пролетните месеци, така детето свиква по-лесно, а и тогава по-няма вируси. Есента тъкмо започват. Аз по принцип започвам работа през май и мисля тогава да я давам, макар че още не съм ходила до яслата.

ооо, ще споделиш инфо от първа ръка  Hug

RosMar дано се оправи бързо душичката. И мен много ме е страх от Т.
Моя юнак, само веднъж е вдигал до сега, след една от ваксините, и толкова беше отпуснат  Sad

Оффф, сега се връщаме от консултация - детето се оказа с пъпна херния, лепнаха му лепенка.
И можело и до операция да се стигне, ако не се прибере до месец.
Не стига че се шашках, за постото забелване на пишчето - което също ще е с хирург най-вероятно, а сега и по сериозни интервенции.
И нищо не ми казаха, до какво може да доведе тази пъпна херния....сега ще чета сама и ще се шашкам  Sad Sad

Последна редакция: пт, 25 мар 2016, 13:45 от Шепичка звезден прах

# 141
Да споделя моето мнение и опит относно яслите. Гледайте си децата колкото можете повече. Характера на детето се формира до третата година и то има нужда от мама. Пък и това е времето, което може да прекарате най-пълноценно заедно. Върнете ли се веднъж на работа, времеро все не стига. Парите са си пари, но щастието не се купува. Работата е важна, но се замислете къде сте по-нужна и незаменима. Има стотици служители, които могат да заемат мястото ви, а вашето дете има само една мама. Знам, че мнението ми е малко крайно, но не ангажирам никой с него. Аз така ги чувствам нещата. Голямото си дете го гледах до 2г и 8м и малкия ще си го гледам колкотл мога.

# 142
  • В градината...
Напълно си права.
Но адвокатска кантора с граден авторитет за месеци губи клиенти, ако не те намерят, когато им трябваш. Трябват години, за да те открият и кратко време, за да отидат на друго място. Веднага си намират друг адвокат, защото нещата са спешни. Няма кой да ми седне зад бюрото и да работи вместо мен.

# 143
  • София
Здравейте,
Шепичке и аз се притеснявам за яслата, но септември ще я пускаме, няма как за съжаление. За хернията не знам, какво да ти кажа. Знам, че сестра ми като малка е била с лепенка и се е оправила.
МарияБПетрова - съгласна съм, че времето с родителите е най-пълноценно, но с днешния начин на живот, ипотечния кредит и още сто неща, няма как да остана вкъщи, освен ако ММ не е супер платежоспособен.
Ще има екшън и трудности, обаче вярвам, че ще се справим Simple Smile))

RosMar - бързо да се оправяте, температурата преди две седмици я преборихме с инфлуцид. Някъде 2 дни я държа, панадола не й помогна особено.
За кръщенето, нищо не сме решили още. Аз като голяма съм кръщавана, майка ми и баща ми въобще не са кръстени. Хубава традиция е, но едва ли ще успеем да се организираме за първата годинка. Само парти с роднините някъде на заведение. По-нататък ще я кръщаваме.

Взехме на малката уокър, два дни едва пристъпваше и я беше страх, но вече гордо се разхожда с него  Joy

Хубав ден на всички!

# 144
Шепичке, за пишлето хич не го мисли, нито е сложно, нито ще разбере нещо, пък и е още малък и може и да успеете сами да се справите. За пъпчето обаче не знам нищо, дано се оправи само с лепенките и тревогите ти да са напразни.  Hug

MariaBPetrova напълно подкрепям мнението ти, но не всички имат тази възможност. Обаче тези, които могат, а не искат, защото просто им е писнало - не ги разбирам.

Нашата Т беше еднократно само нощес, надявам се повече да няма. Цял ден се борим с нослето, промивки, изсмукване и ми се струва, че малко са намалели сополите, или само така ми се иска  Simple Smile

# 145
Благодяра на всички за съпричасността  bouquet

vera903

Уокър - и пристъпва с него казваш, супер. И нашата проходилка става на уокър, освен да я премодифицирам вече newsm78 Не че много стои в нея, иска да го държа и така да тичааа.
Днес му взех една малко гумена топчица - ей - голяма радост и смях падна - не знам защо и се радваше толкова. Имах една друга, но той нали всичко ръфа, онзи -беше една мека, и гледам - скоро щеше да я нахапе.

За ходенето на работа, ей ако и на мен не ми беше спешно да се върна, изобщо, ама изобщо нямаше да се напъвам  Sad Тъкмо стана хубаво- с Калоянски си изработихме режим, той вече не мрънка - някак изведъж изчезна това мрънкане  Simple Smile Simple Smile Забавен е, хубаво ми е по разходки всеки ден, докато спи или приготвям нещо за хапнаве или поработвам малко от вкъщи - идилия. Ама, ми предстоят промени, с работното място, оффф... срожно е- и колкото по бързо станат промените по-добре...
и ми е толкова мъничък, както вече споделих...

Хайде хубав уикенд

# 146
  • София
RosMar, бързо оздравяване на детенцето!

Аз пък нямам къде да се върна на работа Sad Преди месец ми предложиха да ме освободят срещу обезщетение, отказах им, но ми е ясно, че в момента, в който си прекъсна майчинството ще ме махнат, така че ще трябва да си търся нова, а никак не ми се занимава. Не че изгарям от особено желание да се връщам на старата. Та смятам да си я гледам малко по-дълго, пък ще видим докога ще издържим финансово.

# 147
Благодаря за пожеланията, мили мамчета! bouquet Да ви се връщат!

# 148
Честит рожден ден и на Борис на мама Тайга!
Желая здраве и прекрасни детски години!  bouquet

# 149
Да споделя моето мнение и опит относно яслите. Гледайте си децата колкото можете повече. Характера на детето се формира до третата година и то има нужда от мама. Пък и това е времето, което може да прекарате най-пълноценно заедно. Върнете ли се веднъж на работа, времеро все не стига. Парите са си пари, но щастието не се купува. Работата е важна, но се замислете къде сте по-нужна и незаменима. Има стотици служители, които могат да заемат мястото ви, а вашето дете има само една мама. Знам, че мнението ми е малко крайно, но не ангажирам никой с него. Аз така ги чувствам нещата. Голямото си дете го гледах до 2г и 8м и малкия ще си го гледам колкотл мога.

202uu

Общи условия

Активация на акаунт