Месец след месец минават,лудориите на МАЙчето все повече стават - ТЕМА 3

• 58 601
  • 378
  •   1
Отговори
# 150
  • в ябълковата градина
Здравейте, да ви кажа вчера какъв кошмар сътворих аз. Хапвах кашу и бебето поиска и аз, с целия си акъл, му стрих между пръстите малки парченца. Да е изял най-много 1-2 ядки. След половин час се зачерви на петна целия, като се почна от лицето. След това цялото му тяло, след това се поду кожата, изпръхна. Дадохме му зиртек и до вечерта се беше успокоил. Та, това му причиних с моя акъл!

# 151
Големият ми син за първи път опита ядки на 4/5 год., дядо му реши да го почерпи. Толкова лошо и притеснено гледах, че много бързо ги скриха. Ядките, не само предизвикват силна алергия, и в последствие могат да отключат такава, но и много лесно се задяват с тях. И през ум не би ми минало да почерпя бебе с кашу!!! Добре, че всичко е минало добре.

# 152
Грушенка - дано няма повече проблеми, ама е било страшничко.
Трябва да предупредя ММ - че той много смело дава на детето от всичко ooooh!

аз съм по предпазлива. Ядки и ягоди знам че са силни алергени, и трябва доста да е изчака, преди да ги опитат. newsm78

# 153
  • В градината...
Освен нейните храни, нищо не давам. Пека за нея хляб от лимец без сол и олио, за разлика от нашия.

# 154
Освен нейните храни, нищо не давам. Пека за нея хляб от лимец без сол и олио, за разлика от нашия.

ще споделиш ли рецептата за хляб от лимец ? Simple Smile

# 155
  • София
Грушенка, радвам се, че сте се оправили и не е имало по-сериозни последствия.

Аз имам лека алергия към ядки (като ги ям ми дразнят на лигавицата на устата, иначе в сладкиши и бонбони като са нямам проблем), така че малката доста ще трябва да поизчака. Само не знам как ще я опазя от баща й да не й даде, хем съм му обяснявала колко е опасно, хем той пак си знае своето и си мисли, че той като няма алергия и с всички е така.

# 156
  • В градината...
Хлябът го правя в машината за хляб, нямам точна рецепта, но гледам да спазвам пропорците за рецептите за машината. За малъх хляб - 300гр. течност, 500гр. брашно. Слагам около 50% лимецово брашно /вземам си от диетичните магазини лимец и там ми го мелят/, и останалото е типово и бяло брашно. В нета има рецепти, но само с лимец тестото става ужасно лепкаво и после хлябът не се яде. /не съм яла купен, не знам как е, но едва ли е само с лимец/. Не слагам сол  и олио както в обикновения хляб, а само вода и 1 п. суха мая /или 1/2 прясна/.
В темата за мамите над 35 много правят тази рецепта http://limec-bgagro.bg/recepti/soden-khliab-ot-limetc/
но не мисля, че е подходяща за бебе. Те ми обясниха, че със сода хлябът ставал по-хубав, а с мая е доста по-глетав. Но пък е идеален за сухари. Тях ги правя така - изпичам хляба, оставям 1 ден да поизсъхне и после нарязвам на филии, които подреждам в 2 тави. Влючвам фурната на 180 градуса, като после я намалявам още малко, като порозовеят, пускам вентилатора и доста време ги оставям да съхнат. Така хлябът буквално се дехидратира, не само се изпича, слагам ги в платняна торбичка и най-добре да се съхраняват на проветриво място. Така сухарите са много трайни.

# 157
Хлябът го правя в машината за хляб, нямам точна рецепта, но гледам да спазвам пропорците за рецептите за машината. За малъх хляб - 300гр. течност, 500гр. брашно. Слагам около 50% лимецово брашно /вземам си от диетичните магазини лимец и там ми го мелят/, и останалото е типово и бяло брашно. В нета има рецепти, но само с лимец тестото става ужасно лепкаво и после хлябът не се яде. /не съм яла купен, не знам как е, но едва ли е само с лимец/. Не слагам сол  и олио както в обикновения хляб, а само вода и 1 п. суха мая /или 1/2 прясна/.
В темата за мамите над 35 много правят тази рецепта http://limec-bgagro.bg/recepti/soden-khliab-ot-limetc/
но не мисля, че е подходяща за бебе. Те ми обясниха, че със сода хлябът ставал по-хубав, а с мая е доста по-глетав. Но пък е идеален за сухари. Тях ги правя така - изпичам хляба, оставям 1 ден да поизсъхне и после нарязвам на филии, които подреждам в 2 тави. Влючвам фурната на 180 градуса, като после я намалявам още малко, като порозовеят, пускам вентилатора и доста време ги оставям да съхнат. Така хлябът буквално се дехидратира, не само се изпича, слагам ги в платняна торбичка и най-добре да се съхраняват на проветриво място. Така сухарите са много трайни.
Благодаря.

# 158
Мами,има ли някоя от вас превод на майчинството за март месец?

# 159
Здравейте

Сещате ли се когато си говорехме за режими преди няколко месеца.
Е, моят младеж имаше железен режим на хранене - каша (9ч.) - зеленчуково пюре по 200 мл., плодово пюре 200 мл, каша 200 мл. Всичко това на 3 часа. Преди сън давах чай. Спеше различно от 30 мин - до час и половина. Повечето пъти по малко.

Веднъж като не яде нищо, когато започна да се муси на зеленчуците, му дадох мляко (АМ) преди сън, хапна го с кеф. Сега преди сън през деня, давам АМ - по 200 мл. и спи два пъти дневно по 1 и 30 - ама е точен до минутата - нито повече, нито по -малко  Joy Joy
Обаче -- режима на храна ми се прецака  - сутрин каша (Sunglasses после АМ в 9 30, и после в 12 30 едвам пробутвам някоя лъжичка пюре  Sad Sad ( а уж са минали 3 часа от храната) в 2 отново АМ, и после не ще нито закуска (плод), нито вечеря  (Каша) Cry

Та, идеята на този безумно описателн пост беше, че уж расте, и вече е голямо бебе  Laughing и трябва да яде храни за порастнали, а той - още бебещка работа - биберона с млякото и доволен и блажен Simple Smile

Инъче, ходихме и открихме детски влог на младежа, подарък от дядо му. Ще може да се тегли след 18 му година. Да сме живи и здрави.

За майчинството - обикновено на мен го превеждат в началото на сл. месец - и ми пращат смс.
тоест з амарт - го очаквам до два три дни.

Проблема с пъпчето на детето, уфф - тия лепенки - възпалиха кожата, махнах я днес - направо, страшно  Sad Ще вида, дали да слагам друга или с бинтове някакви. Но мисля сл. седмица да скокнем до Пирогов за консултация с хирирг, да каже има ли смисъл да мъча детото с лепенки. Sad

Хубав ден на всички

Последна редакция: ср, 30 мар 2016, 13:59 от Шепичка звезден прах

# 160
  • София
Здравейте Simple Smile
Ice Lady - другата седмица би трябвало да има за март. Аз си проверявам на сайта на НОИ и няма още ведомост.
Шепичке, при нас пък с храненето е обратното. Иска да яде храни за големи, да не са толкова пасирани - дъвче и предъвква с 5 зъба и половина. И капризите са големи - сега съм на гости при моите родители. Майка ми вече се чуди, как съм се справяла сама с храненето, толкова е инатлива Wink
Още не се осмелява да я храни 😀.

# 161
Парите мисля че ги превеждат вторник и четвъртък. Така че може би на 05.04.ще има.
Нашият режим е: 08-08:30 попара, кус-кус; 12-12:30 пюре от детската кухня; 15-15:30 десерта от кухнята; 18;30-19 супа с 2 сухара от кухнята. Кърмим се към 21 часа, веднъж през нощта ако се събуди и сутрин към 5-6 часа. Между храненията му давам плод да яде ако иска, бисквитка може също.
Вашите бебоци как са със спането денем? Моя юнак спи три пъти - към 9-10, 13-14 и 17-17:30, като спи различно. Може само 30 минути, а може 1:30. Вечер спи от 21-21:30 до към 7-7:30.

# 162
kamelias, моя буболеч спи като твоя, но без последното спане и вечер си ляга най-късно 19:30. Със смяната на времето е още светло, но така си свикна. И режима на хранене ни е като твоя, но вместо десерта от кухнята се кърмим. Десертите хич не ги обича за сега.

# 163
  • София
Нашия режим е събуждане в 7 (добре, че смениха времето, че иначе ставаше в 6), кърмене, дреме още 10тина минути и към 7 и половина ставаме, в 8 и нещо закуска (около 100-130гр), обяд към 12:30 - около 170 гр изяжда и закуска около 5ч - кърмене плюс каша с плод (100-120гр). Вечер е само на кърма все още и 9 и нещо заспива. През деня спи само два пъти - от 10 и нещо до 11:30-12 и от 3 до 4:30, но откакто смениха времето нещо намали дневния сън - преди спеше по час и половина-два, а напоследък само по час. Понякога като сме на разходка следобяд не успява да заспи в количката и я слагам след закуската да дремне малко, че да не издивее съвсем до вечерта, но пак е кисела като се събуди. И нощем продължава да се буди и да яде поне веднъж, вечер много малко суче, не знам защото много бързо заспива ли или защото следобяд се е наяла много... Нещо не й е съвсем както трябва режима, ама не мога да го измисля как да го променя.

# 164
Моят младеж наскоро се сдоби с трето зъбче,два отдолу и един новоизлязъл отгоре,при което се научи да скърца с тях.Прочетох една мама беше споделила за същото и след два дни и при нас се появи.Звукът е крайно неприятен и като го гледам и него как събира вежди явно не му е много хубаво,но си продължава.Иначе през деня спи по час и половина-два и после чак в 21ч заспива.Все още си се буди през нощта за ядене,а някак ми се иска тайничко да си спинка цяла вечер  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт